Ogródek AGNESS cz. 8
-
x-d-a
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
Agnieszko, pokazuj, pokazuj nam swoje piękne tulipanki, bo one tak krótko kwitną
Za chwilę pozostanie nam już tylko piękne wspomnienie i znowu czekanie ...do następnego roku :P
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też przyszłam podziwiać piękne tulipanki
nawet ciężko wybrać które najładniejsze, kolorek azali rzeczywiście cudny 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko
cudowne tulipanki fotka nr6 nigdy takich cudaków nie widziałam
dobrej nocki
dobrej nocki
piękne kwiaty a zwłaszcza tulipany .jak dobrze że nie dobrały się nornice tak jak u mnie.zjadły cebulki a góra została zemdlona to już widziałam co się dzieje. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu Twoje tulipany są przecudnej urody.
Takie piękne, rozrośnięte kępy.
Narcyzy piszesz, że nie chcą u Ciebie rosnąć, ale tulipany Ci to wynagradzają.
Takie piękne, rozrośnięte kępy.
Narcyzy piszesz, że nie chcą u Ciebie rosnąć, ale tulipany Ci to wynagradzają.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Agniesiu , ale dajesz po oczach tymi tulipankami
fijołeczki - miodzio , u mnie też kwitną - jak patrzę na mój skalniaczek to zawsze o Tobie myślę , to od Agniesi

fijołeczki - miodzio , u mnie też kwitną - jak patrzę na mój skalniaczek to zawsze o Tobie myślę , to od Agniesi
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
U mnie tulipany kończą kwitnienie , część wykopałam bo były same liście , cebulki maleńkie więc chyba je wyrzucę ,
Genia
Genia
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Piękna i duża kolekcja tulipanów
Też kiedyś miałam ich sporo, ale nie wykopuję ich po kwitnieniu i już sporo straciłam.
Piękne są, tylko sporo roboty przy nich, dlatego podziwiam każdego, komu przez wiele lat udaje się utrzymać dużą kolekcję.
Też kiedyś miałam ich sporo, ale nie wykopuję ich po kwitnieniu i już sporo straciłam.
Piękne są, tylko sporo roboty przy nich, dlatego podziwiam każdego, komu przez wiele lat udaje się utrzymać dużą kolekcję.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Amadeo
Miło mi bardzo, ze podobają Ci sie moje tulipanki, one wiosną królują w moim ogrodzie
Aniu ja również kocham intensywne barwy i głównie takie wybieram do ogrodu
a i również jako dodatki w swoim otoczeniu
Aniu a czemu piszesz, że oglądałabyś swoje tulipanki w innym ogrodzie
( czy dobrze myślę o teściowej
)
Danuś cykam tulipanki , bo nie mogę się im oprzeć, one dla mnie każdego dnia inne, zmieniają sie bardzo w różnych fazach rozwoju
Aż żałuję, ze niedługo przekwitną...ale na szczęście zaczynają powolutku kwitnąć azalie i rh, więc nie pozostawią po sobie pustki
Ula może właśnie to, że kwiaty szybko przekwitają i musimy czekać na nie cały rok powoduje, że są tak bardzo wyczekiwane
Na szczęście nie ma pustki w przyrodzie i jedne roślinki przekwitają i za chwilę zastępują je kolejne....równie piękne
Zytuś mam nadzieję, ze sprawa z przesyłką szczęśliwie się rozwiąże. Ale moim zdaniem to niekompetencja kuriera, ze jak nie zastał Ciebie w domu to nie dzwonił.....
Bożenko
wcale się nie dziwię Twojemu zmęczeniu....masz ogromny ogród i pracy w nim mnóstwo....ja mam malutki ogródeczek i zawsze cos się znajdzie do roboty......więc co mówić u Ciebie
Daluś , faktycznie już pierwsze tulipanki zaczynają przekwitać, wczoraj już ogłowiłam pierwsze kępy....na szczęście jeszcze niewiele
Isiu azalka to nowy nabytek, kolorek z palety moich ulubionych, na tę wiosnę planuję zakup jeszcze kilku, bo mam słoneczną kwaśną rabatę, gdzie jeszcze uda się coś wcisnąć
Aniu ja również kocham intensywne barwy i głównie takie wybieram do ogrodu
Aniu a czemu piszesz, że oglądałabyś swoje tulipanki w innym ogrodzie
Danuś cykam tulipanki , bo nie mogę się im oprzeć, one dla mnie każdego dnia inne, zmieniają sie bardzo w różnych fazach rozwoju
Ula może właśnie to, że kwiaty szybko przekwitają i musimy czekać na nie cały rok powoduje, że są tak bardzo wyczekiwane
Zytuś mam nadzieję, ze sprawa z przesyłką szczęśliwie się rozwiąże. Ale moim zdaniem to niekompetencja kuriera, ze jak nie zastał Ciebie w domu to nie dzwonił.....
Bożenko
Daluś , faktycznie już pierwsze tulipanki zaczynają przekwitać, wczoraj już ogłowiłam pierwsze kępy....na szczęście jeszcze niewiele
Isiu azalka to nowy nabytek, kolorek z palety moich ulubionych, na tę wiosnę planuję zakup jeszcze kilku, bo mam słoneczną kwaśną rabatę, gdzie jeszcze uda się coś wcisnąć
- AGNESS

Misiu te tulipanki na 6 fotce są faktycznie bardzo ciekawe, i w formie i w barwie, wyglądają jak tańczące płomienie, bardzo mi się podobają
Witaj Mario
Miło mi Cię gościć
U mnie na szczęście nie ma problemu z nornicami, moje koteczki robią dobrą robotę i u mnie i w sąsiedzkich ogródkach
Tajeczko , no właśnie nie można mieć wszystkiego
Narcyzy nie chcą rosnąć, więc cieszą mnie tulipanki
Tej jesieni muszę dosadzić więcej hiacyntów, bo też są cudne, a nie mam ich zbyt dużo
Bożenko naprawdę bardzo się cieszę , ze roślinki ładnie Ci się rozrastają i kwitną
Po prostu mają u Ciebie bardzo dobrze
Geniu u mnie też chyba 2 kępy to były prawie same liście i jeden lub 2 kwiatki
ale na szczęście pozostałe ładnie kwitły...
Wiolu ja też nie wykopuję tulipanów....zbyt dużo z tym pracy, a do niektórych cebul trudno się dostać, bo rosną w korzeniach innych roślin . Ale po prostu dosadzam nowe, bo bardzo je lubię i nie potrafię zrezygnować
Witaj Mario
U mnie na szczęście nie ma problemu z nornicami, moje koteczki robią dobrą robotę i u mnie i w sąsiedzkich ogródkach
Tajeczko , no właśnie nie można mieć wszystkiego
Bożenko naprawdę bardzo się cieszę , ze roślinki ładnie Ci się rozrastają i kwitną
Geniu u mnie też chyba 2 kępy to były prawie same liście i jeden lub 2 kwiatki
Wiolu ja też nie wykopuję tulipanów....zbyt dużo z tym pracy, a do niektórych cebul trudno się dostać, bo rosną w korzeniach innych roślin . Ale po prostu dosadzam nowe, bo bardzo je lubię i nie potrafię zrezygnować
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Aga, dobrze sie domyślasz- ona hopla na punkcie tulipanów.
I co dziwne nie chcą u niej od lat rosnąć- podejrzewam nornice, bo robi takie kopce z ziela na tulipanach....a potem wiosną- mi sie obrywa! Eh....szkoda słów.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tyle tulipanów jeszcze kwitnie u Ciebie, przedłużona wiosna
Jak moja
Jak moja
- AGNESS

Aniu 72 takie kopczyki z ziela to wspaniałe mieszkanko dla nornic i innych amatorów cebul
Aniu DS tulipanki faktycznie bardzo długo kwitną, to przez te chłody które były wcześniej, teraz nastały gorące dni , to szybciutko poprzekwitają...ale i tak w tym roku nacieszyliśmy się nimi
Aniu DS tulipanki faktycznie bardzo długo kwitną, to przez te chłody które były wcześniej, teraz nastały gorące dni , to szybciutko poprzekwitają...ale i tak w tym roku nacieszyliśmy się nimi
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Dołączam do grona zachwyconych tulipanami !!!! Piekne sa i moge je oglądać bez końca...
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Aga,też tak myślę.... sama sobie szkodzi.... dziury też podobno są, chociaż nie oglądałam, bo tam nie chodzę... tylko mi co raz wymyśla, że powyciągałam tulipany, i tylko dziury pozostawały. 
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...