Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agnieszko, pokazuj, pokazuj nam swoje piękne tulipanki, bo one tak krótko kwitną :( Za chwilę pozostanie nam już tylko piękne wspomnienie i znowu czekanie ...do następnego roku :P
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja też przyszłam podziwiać piękne tulipanki :D nawet ciężko wybrać które najładniejsze, kolorek azali rzeczywiście cudny :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko :wit cudowne tulipanki fotka nr6 nigdy takich cudaków nie widziałam ;:138
dobrej nocki ;:19
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

piękne kwiaty a zwłaszcza tulipany .jak dobrze że nie dobrały się nornice tak jak u mnie.zjadły cebulki a góra została zemdlona to już widziałam co się dzieje. :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu Twoje tulipany są przecudnej urody.
Takie piękne, rozrośnięte kępy.
Narcyzy piszesz, że nie chcą u Ciebie rosnąć, ale tulipany Ci to wynagradzają. :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agniesiu , ale dajesz po oczach tymi tulipankami :D :D
fijołeczki - miodzio , u mnie też kwitną - jak patrzę na mój skalniaczek to zawsze o Tobie myślę , to od Agniesi :D :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

U mnie tulipany kończą kwitnienie , część wykopałam bo były same liście , cebulki maleńkie więc chyba je wyrzucę ,

Genia
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Piękna i duża kolekcja tulipanów :D
Też kiedyś miałam ich sporo, ale nie wykopuję ich po kwitnieniu i już sporo straciłam.
Piękne są, tylko sporo roboty przy nich, dlatego podziwiam każdego, komu przez wiele lat udaje się utrzymać dużą kolekcję. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Amadeo :wit Miło mi bardzo, ze podobają Ci sie moje tulipanki, one wiosną królują w moim ogrodzie :D

Aniu ja również kocham intensywne barwy i głównie takie wybieram do ogrodu :D a i również jako dodatki w swoim otoczeniu :D
Aniu a czemu piszesz, że oglądałabyś swoje tulipanki w innym ogrodzie :?:( czy dobrze myślę o teściowej :?: )

Danuś cykam tulipanki , bo nie mogę się im oprzeć, one dla mnie każdego dnia inne, zmieniają sie bardzo w różnych fazach rozwoju :roll: :lol: Aż żałuję, ze niedługo przekwitną...ale na szczęście zaczynają powolutku kwitnąć azalie i rh, więc nie pozostawią po sobie pustki :D

Ula może właśnie to, że kwiaty szybko przekwitają i musimy czekać na nie cały rok powoduje, że są tak bardzo wyczekiwane :D Na szczęście nie ma pustki w przyrodzie i jedne roślinki przekwitają i za chwilę zastępują je kolejne....równie piękne :D

Zytuś mam nadzieję, ze sprawa z przesyłką szczęśliwie się rozwiąże. Ale moim zdaniem to niekompetencja kuriera, ze jak nie zastał Ciebie w domu to nie dzwonił.....

Bożenko ;:196 wcale się nie dziwię Twojemu zmęczeniu....masz ogromny ogród i pracy w nim mnóstwo....ja mam malutki ogródeczek i zawsze cos się znajdzie do roboty......więc co mówić u Ciebie :roll: :lol:

Daluś
, faktycznie już pierwsze tulipanki zaczynają przekwitać, wczoraj już ogłowiłam pierwsze kępy....na szczęście jeszcze niewiele :D

Isiu azalka to nowy nabytek, kolorek z palety moich ulubionych, na tę wiosnę planuję zakup jeszcze kilku, bo mam słoneczną kwaśną rabatę, gdzie jeszcze uda się coś wcisnąć ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu te tulipanki na 6 fotce są faktycznie bardzo ciekawe, i w formie i w barwie, wyglądają jak tańczące płomienie, bardzo mi się podobają :D

Witaj Mario :wit Miło mi Cię gościć :D
U mnie na szczęście nie ma problemu z nornicami, moje koteczki robią dobrą robotę i u mnie i w sąsiedzkich ogródkach :D

Tajeczko , no właśnie nie można mieć wszystkiego :D Narcyzy nie chcą rosnąć, więc cieszą mnie tulipanki :D Tej jesieni muszę dosadzić więcej hiacyntów, bo też są cudne, a nie mam ich zbyt dużo :D

Bożenko naprawdę bardzo się cieszę , ze roślinki ładnie Ci się rozrastają i kwitną :D Po prostu mają u Ciebie bardzo dobrze ;:196

Geniu u mnie też chyba 2 kępy to były prawie same liście i jeden lub 2 kwiatki :roll: ale na szczęście pozostałe ładnie kwitły...

Wiolu ja też nie wykopuję tulipanów....zbyt dużo z tym pracy, a do niektórych cebul trudno się dostać, bo rosną w korzeniach innych roślin . Ale po prostu dosadzam nowe, bo bardzo je lubię i nie potrafię zrezygnować :lol:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aga, dobrze sie domyślasz- ona hopla na punkcie tulipanów. :evil: I co dziwne nie chcą u niej od lat rosnąć- podejrzewam nornice, bo robi takie kopce z ziela na tulipanach....a potem wiosną- mi sie obrywa! Eh....szkoda słów.
;:7
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tyle tulipanów jeszcze kwitnie u Ciebie, przedłużona wiosna :wink:
Jak moja :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu 72 takie kopczyki z ziela to wspaniałe mieszkanko dla nornic i innych amatorów cebul :roll:

Aniu DS tulipanki faktycznie bardzo długo kwitną, to przez te chłody które były wcześniej, teraz nastały gorące dni , to szybciutko poprzekwitają...ale i tak w tym roku nacieszyliśmy się nimi :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Dołączam do grona zachwyconych tulipanami !!!! Piekne sa i moge je oglądać bez końca... ;:224 doszłam do wniosku ze za mało ich u siebie posadziłam :roll:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aga,też tak myślę.... sama sobie szkodzi.... dziury też podobno są, chociaż nie oglądałam, bo tam nie chodzę... tylko mi co raz wymyśla, że powyciągałam tulipany, i tylko dziury pozostawały. :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”