Oby tylko miał tyle kwiatów co liściKarolcia pisze:Gabrysiu,może ja mam liliowceale ty masz przepięknego agapanda
![]()
![]()
Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu czekam niecierpliwie na pełny rozkwit kwiatów wiosennych, to dopiero będzie co oglądać i nie mówię tu o sobie,jolciajci pisze:Gabrysiu ty już masz wiosnę w pełni a agapant jest bardzo dorodny.
Ciemierniki pięknota![]()
, nie mówiąc już o innych kwiatkach
ale o Was wszystkich.
Dorotko, dzięki - Filipek ucałowany i grzecznie śpi.korzo_m pisze:Gabrysiu działka i kwiaty piękne, ale pooglądałam Twojego wnuczka -Filipka to jest najpiękniejszy Twój kwiatuszek i tak rośnie :P :P :P Dla Filipka całuski

-
hanna_1962
- 500p

- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- Gabriela

Beatko, korona jest bardzo piękna jak ma kwiaty i do tego ten zapach - większość nie znosi tego zapachu a ja go wręcz uwielbiamBeata T pisze:Uwielbiam takie maleństwa wychodzące z ziemi zachwyciła mnie cesarska korona jeszcze nigdy jej moje oczęta nie widziały jakie żółciutkie krokusiki śliczne u mnie raz się rozwinęły a teraz cały czas zamknięte
Witaj Gabi
Pozwoliłam sobie pospacerować po Twoim ogrodzie, bardzo ładny. kolorowy i zadbany! Musisz spędzać dużo czasu w ogrodzie 
Piękne masz agapanty, ja też je mam w swoim ogrodzie, niebieskie i białe. Jeśli mogę coś poradzić to nie przesadzaj ich co najmniej przez 3 lata do większych doniczek. Agapanty tak mają, że uwielbiają mieć ciasno w donicy, im ciaśniej tym lepiej kwitną
Pozdrawiam serdecznie
Piękne masz agapanty, ja też je mam w swoim ogrodzie, niebieskie i białe. Jeśli mogę coś poradzić to nie przesadzaj ich co najmniej przez 3 lata do większych doniczek. Agapanty tak mają, że uwielbiają mieć ciasno w donicy, im ciaśniej tym lepiej kwitną
Pozdrawiam serdecznie
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi , a może masz za dużo cesarskiej korony to chętnie przyjmę nadwyżkę , bo nie mam .Kupiłam dwa razy w ogrodniczym , ale się nie przyjęły , nie wiem dlaczego .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Gabriela

Daisy, dzięki za odwiedziny.
O ciasnej doniczce wiem i jeszcze gdzieś wyczytałam, że w czasie odpoczynku trzeba roślinie zapewnić dość niską temperaturę, to też wpływa na ilość kwiatów. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie sprawdzałam.
Nie mam zimnego miejsca na przetrzymanie agapanta.
Zosiu, po kwitnieniu zobaczę co da się zrobić.

O ciasnej doniczce wiem i jeszcze gdzieś wyczytałam, że w czasie odpoczynku trzeba roślinie zapewnić dość niską temperaturę, to też wpływa na ilość kwiatów. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie sprawdzałam.
Nie mam zimnego miejsca na przetrzymanie agapanta.
Zosiu, po kwitnieniu zobaczę co da się zrobić.

- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38