Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

A dałaś im już nawoziku :?: Fuksjom i pelargoniom w sensie...
Bo ja już chyba im dam co nieco, żeby ładniejsze sadzonki porobić.
Myślisz, że to dobry pomysł?
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Ja swoje pelasie które zimuję w pracy zasiliłam już 2 razy.W połowie miesiąca będę cięła sadzonki.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ze dwa tygodnie temu przycięłam wszystkie pelargonie, bo opanowały je mszyce i taniej wyniósłby mnie zakup nowych,
niż środka na robactwo :evil:
Widzę, że już opuszczają się, ale teraz muszę poszukać słonecznego miejsca, bo inaczej wyciągną się w poszukiwaniu dostatecznej ilości światła ;:219
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam kochani poniedziałkowo :wit

Pogoda super, wprawdzie boli mnie głowa ale postanowiłam że nie popsuje mi to humoru bo od rana mam jakiś podejrzanie za dobry ;:306
A, i wszyscy na mój widok dzisiaj dostają dreszczy bo latam w krótkim rękawku po firmie - zmarźlaki ;:306

Szymku - pelargonie to będą piękne jak się ukorzenią szczepki i będą nowe krzaczki ;:108
Aniu - narzekam bo zwisające padły i to wszystkie 6 sztuk - ale tym roku muszę zapewnić im lepsze warunki bo widocznie są bardziej wymagające - to samo było przy poprzednim zimowaniu. Trzeba się bardziej postarać i tyle. Wilczomlecz żyje, puszcza zielone - chyba też czas obciąć szczepki i ukorzenić. Tylko nie wiem czy w wodzie czy w ziemi od razu - muszę poczytać.
Moniko Ruletko - nie będę zachowywać mateczników z pelargonii tylko w tym tygodniu zaczynam robić sadzonki, jak się przyjmą to mateczniki wędrują do śmieci ;:224 wg mnie zdecydowanie bardziej zgrabne i ładniejsze są krzaczki z młodych sadzonek więc oby tylko wytrzymały do końca tygodnia.
Czereśnio - witam cieplutko ;:168 te pelaśki o kolorowych listkach przechowują się gorzej - zwisające padły, a z rabatowych mam 3 - zobaczę ile się ukorzeni sadzonek ;:333 W tym roku domówiłam sobie kilka nowych ;:138
Patrysiu Haniu Justynko - no nie jest źle ale szkoda że kilka wypadło - na ten sezon zimowania muszę lepiej się przygotować bo szkoda stracić niektóre odmiany.
Marto 3 Koty - moje się nie powietrzą bo stoją w magazynku w pracy ;:224 chyba je przeniosę tam gdzie fuksje bo tam cieplej i jaśniej. Może jeszcze bardziej się obudzą ;:108
Madziu Magdalleno - dziewczyny ci już odpowiedziały - mam je w pracy i też woziłam na raty bo w sumie chyba ponad 30 doniczek :;230
Marzenko Justynko - trzeba kombinować nie :uszy
Mario Marmarelko - trzeba sobie radzić żeby te nasze cudeńka pomieścić - ja jeszcze mam zastawioną klatkę schodową bo cytryny bym nie miała jak przewieść do pracy ;:306
Kasiu oxalis - Marzenka ci już odpowiedziała, ja jeszcze nie nawoziłam ale chyba poleję im czymś pysznym ;:304
Iwonko Heliofitko - plus zimnego i suchego magazynu - zero robactwa ;:215

Życzę Wam miłego dzionka :wit
PS był u mnie właśnie tata i na mnie nakrzyczał że mam się ubrać bo na mój widok dostanie kataru ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Monika! Gdzies Ty byla, jak sie pol forum dobijalo? :;230 Fajnie ze juz jestes.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Widzę że fuksje i pelargonie pięknie przezimowały ;:108 czyli co czekamy na wiosnę ;:65
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Moniko :wit
No widzę, że już sporo osób zaczyna dopieszczać fuksje i pelargonie. Moje fuksje stoją w piwnicy, to jeszcze takich listków nie mają, Twoje wyglądają ładnie, pelargonie też biorą się do wzrostu. Ach ta wiosna :heja
Pozdrawiam
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Ja swoją fuksję dziś uszczknęłam na samych czubkach,żeby się rozkrzewiła.Monia zostało mi trochę tych odmianowych pelasi ale takie lichoty...Nie wiem czy mi się chce walczyć z nimi :roll:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale masz fajny pelargoniowy lasek :D
Super, że możesz towarzystwo przechowywać w pracy ... i można zawsze doglądnąć maluchy, no i zrobić sobie chwilkę relaksu przy zieleninach :wink:
Pozdrówki ;:3
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Monia,pięknie przezimowały ci pelasie.Pragnę ci donieść,że moja eksperymentalna,która wisiała w garażu z gołymi korzeniami bez wody zyje,wczoraj powędrowała do doniczki po uprzednim namoczeniu i mam nadzieję,ze jej nie uśmiercę.Ciekawa jestem jej kwitnienia w sezonie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i dały jakoś radę, a straty zawsze są niestety, moje pracowe rośliny też jakoś sobie radzą, choć chyba ze trzy straciłam ;:108
Moniu pogugluj sobie, zobaczysz jakie ciekawostki, oby mi się tylko udały :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moniś twoje pelaśki wyglądają całkiem dobrze, muszę się zmobilizować i zajrzeć do moich ;:224
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Monia, pelaśki super, oj znowu będziemy podziwiać twój balkon :wink:
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry :wit

Witam was kochani cieplutko w słoneczny czwartek - przynajmniej był słoneczny jeszcze o 11.00 ;:3

Codziennie latam i przenoszę po kilka kwiatków z magazynku do biura bo w pracy mamy pewne zmiany i już wiem na 100% że to cudownie jasne i suche pomieszczenie z regulowanym kaloryferem będzie moim składzikiem na wodę butelkowaną więc co za tym idzie - moją przechowalnią kwiatków ;:108 Lokalizacja super bo zaraz koło mojego biura, przy klatce wejściowej, w drodze do WC - lepiej być nie mogło ;:138
Zostały mi tylko jeszcze dwie pelaśki i alstromeria i już mam wszystko pod nosem :heja

Crazydaisy - gdzie ja byłam? Podglądałam cichaczem wasze wątki ;:224
Madusio - przezimowało jakieś 75% więc jestem zadowolona ;:215 teraz mają lepszą miejscówkę więc mają rosnąć i się puszczać w sadzonki ;:306
Uleńko - już starczy tego czekania na wiosnę, czas najwyższy zabrać się za sadzonkowanie ;:172
Marzenko - no jak to tobie się nie chce ratować roślinek ;:oj masakra jakaś ;:173
Cynthio - teraz warunki do doglądania mam lepsze bo przedtem do magazynku to miałam kawałeczek no i mijałam po drodze męską łazienkę i już niejeden Pan dostał zawału jak słyszał tupanie obcasików zaraz za swoim kibelkiem ;:306
Małgosiu - czytałam o tym Twoim eksperymencie - super że się udał ;:215
Iwonko - jak fajnie że możemy wykorzystać miejsce pracy - oj bez tego byłoby ciężko. Pogugluje i będę cię męczyć :;230
Aguś - i jak mają się Twoje pelargonie? Sprawdziłaś już?
Małgolinko - mam nadzieję że balkon mi się nie urwie od nadmiaru kolorów ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Monia,jak niektóre pelasie w donicach nie dają znaku życia,sa suche,zero zielonego to juz pewnie nie odżyją?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”