Witam wszystkie dziewczyny ,które zawitały do mnie i przepraszam ,że nie zareagowałam od razu,ale wczoraj forum było dla mnie niedostępne ...,a poza tym mam urwanie głowy z różnymi problemami,wynikłymi ostatnimi czasy.Po pierwsze ukradli synowi rower ,więc pół dnia zajęły mi działania śledcze,a taki tak skończyło się zgłoszeniem na policji.W zasadzie rower należy już spisać na straty...
Małgosiu .faktycznie Twój M bardzo
rozjeżdżony i zapracowany...,ale może samej spróbować ...

Sam wyjazd w nasze rejony jest atrakcyjny ze względu na zamek ,duży park,zabytkowy ryneczek,zagroda żubrów,na rowerkach można pojeździć w pięknym otoczeniu,a i jeszcze zalew goczałkowicki,gdzie zapora długości 3 km daje wiele wrażeń krajoznawczo poznawczych...

Warto się wybrać chociażby na krótki urlop...

To taki króciótki opis walorów regionu
Eluś Aniu,Wiesiukwiatek dalej nie chce się rozwinąć...

ale dziękuję za słowa otuchy

teraz wygląda się jednego kwiatka ,może dlatego ,że tych kwiatów u mnie mizerna ilość...
Dzidziu ,gdybym miała co pokazać,to bym w te pędy z aparatem do ogródka śmignęła i dawać zdjęcia cykać...

Na razie krokusy tylko i to nie wszystkie co posadziłam...
Asarina kiepska ,liche łodyżki i zachowuje się tak ,jakby nie zależało jej na przyroście ,może to zależy od ziemi...,już sama nie wiem,ale jak pamiętam ,początki jej zawsze trudne były...
Madziu cieszę się ,że już dostałaś nasionka...,chyba u Elizabetki za wcześnie pocztę pochwaliłam ,ona dostała nasionka na drugi dzień..
NIezapominajka chińska to ostrzeń i kwitnie na ładny niebieski kolor ,można już posiać do gleby.
W ogrodzie pracuję większość czasu,obcinam badyle róż pnących wiele przemarzło,Westerland niestety też prawie przy ziemi przycięta,nie wiem czy coś z nich będzie,bo dwie na podobnym poziomie.Na rękach widać już pierwsze efekty prac...dokładnie pokiereszowane...kto ma róże ,najlepiej zaopatrzyć się w wodę utlenioną ...i lód pod ręką ,wczoraj bardzo mi się przydał...gdy kolec jak igła wbił mi się prosto do żyły...
No ,ale koniec tych horrorów...,jest ciepło ,pięknie i żyć się chce