Ogródkowe rozmaitości cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.2

Post »

Do Pszczyny też się wybierzemy :)
Wreszcie zamek zobaczyc... ktróry mialam zwiedzac w zeszłym roku ...ale reszta wycieczki sie nie zgodziła wrrr

Dziś odczytałam Twoją wiadomość... nie schowałam.. hmm
Jak wróce poogladam czy żyją.. :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Liska to Twoje towarzystwo jest do bani. :;230 Pszczyny nie chcą zaliczyć?

Nelu no rzeczywiście,że bicepsy Darka nic nie ucierpiały przez zimę.Dał chłop radę!!!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

an-ka pisze:Liska to Twoje towarzystwo jest do bani. :;230 Pszczyny nie chcą zaliczyć?
To była wycieczka z M. pracy...
ja bym swoje namówiła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka oleandra też nie schowałam ,ale jak widać nie było tak źle...przetrzymał... :wink: M troskliwie przykrył donicę kocem :D Widać też mu zależy na drzewie... ;:224

Anka po takiej reprymendzie Izka zrobi wszystko ,aby przyjechać... :;230 A przy zamku jest kawiarnia zamkowa,gdzie podają pyszne desery... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Neluś ja tak zajełam się sprzataniem, że pogody nie oglądałam :(
zdziwiona rano, że mróz był :oops:
ale olek sie trzyma :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzidziu mój na szczęście też,i myślę ,że nie będę już go chowała do domu,nawet gdy będą zapowiadali przymrozki
Dzisiaj z wielką uciechą dostrzegłam pierwsze kwiaty ...3 krokusy :lol: ,w tej zimnej glinie,nim coś zacznie wegetacje,to trzeba się uzbroić w cierpliwość... :roll: zauważyłam również ,że wystają czubki czosnków -giganteum,moja radość niezmierna,gdyż nigdy nie chciały one u mnie rosnąć,chyba za sprawą zwięzłej gleby,teraz dodałam trochę piasku ..i zdjęcia

Obrazekjeden z czosnków,ale gigant... :lol:

Obrazek

I teraz pytanie...czy to może być kwiat ciemiernika,jeżeli tak ,to wielka chwila dla mnie -pierwszy od 4 lat... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Alionuszka pisze:Po tylu kuszeniach ,kupiłam w Auchanie tylko karpy dalii ,na więcej już sobie nie pozwoliłam... :roll: Holenderska dostawa

Obrazek

Nie mogłam się oprzeć..te kolory i kształt...Trudno ...będą w donicach.Czeka mnie i w tym roku pełen taras doniczkowych :shock:
Nela! Jakie piękne dalie! W auchanie powiadasz ;:224 Moja teściówka do nas przyjeżdża za miesiąc, wiezie już flańce kalarepy, może i dalie zmieści :roll:

A ten ciemiernik to bardzo możliwe że tam w środku to są pąki, dobrze się zapowiada. Dlaczego ci od 4 lat nie kwitł? Czy był może z nasiona hodowany?
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiulko muszę przyznać,że dalie rzeczywiście piękne,szczególnie tej mgiełki jeszcze nie spotkałam w sklepie...zobaczymy co z nich wyrośnie :wink:
A ciemiernika dostałam sadzonkę,wsadziłam do gliny i żadnego kwiatka przez ostatnie lata,miałam już go wykopać ,ale wśród gąszczu kwiatów u mnie po prostu zapomniałam o nim,pewnie został przesłonięty hortensją... :lol:
Dalie na pewno zostaną przywiezione :uszy ,tak dużo miejsca nie zajmują...tylko,żeby jeszcze były :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alionuszka pisze:
Małgosiu zawsze musi być ten pierwszy raz...Możesz już zacząć uskuteczniać dalsze wycieczki,100km ,potem jeszcze więcej... :D Taka mądra jestem...,a sama w nieznane tereny nie jeżdżę...,ale mój M chętny na moje pomysły wycieczek poznawczych,to nie muszę w pojedynkę się wybierać.... :wink:
Ale od kiedy poznałam Anię i Gagawi,nie mogę narzekać na towarzystwo zapalonych ,wręcz chłonących wszystko co z ogrodem związane dziewczyn,a co za tym idzie wypady do szkółek i ogrodów pokazowych... :D
Małgośka ,najważniejsze,że myśl zakiełkowała...potem będzie się rozwijać... :wink:

Nelu ja swojego nawet nie śmiem prosić o podróże. On w tygodniu pokonuje tysiące kilometrów po całej Polsce. Czasami musi dojechać z Zakopanego do Szczecina, a na drugi dzień do Lublina. Jak przyjeżdża do domu to tylko na wtorek, środę i czasem czwartek. A już mur beton od piątku do niedzieli jest w trasie. Także jak w jakiś weekend jest w domu to święto.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Neusia :wink: ....to raczej wygląda na kwiatek.Twój ciemiernik będzie kwitł. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nelu, szczęściaro :D
Ciemiernik będzie kwitł jednak, czyli tylko mój ma opory ;:14
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Nelu, doczekałaś się ciemiernikowego kwiatka. :D a zapowiada sie na ładnego, kolorowego ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Neluś jak tam Twoja asarina :D
Pokaż to tam u Ciebie kwitnie :D
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Neluś ;:196 ;:167

A czy ta niby niezapominajka, to niby niezapominajka :?: :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkie dziewczyny ,które zawitały do mnie i przepraszam ,że nie zareagowałam od razu,ale wczoraj forum było dla mnie niedostępne ...,a poza tym mam urwanie głowy z różnymi problemami,wynikłymi ostatnimi czasy.Po pierwsze ukradli synowi rower ,więc pół dnia zajęły mi działania śledcze,a taki tak skończyło się zgłoszeniem na policji.W zasadzie rower należy już spisać na straty... :(
Małgosiu .faktycznie Twój M bardzo rozjeżdżony i zapracowany...,ale może samej spróbować ... :wink: Sam wyjazd w nasze rejony jest atrakcyjny ze względu na zamek ,duży park,zabytkowy ryneczek,zagroda żubrów,na rowerkach można pojeździć w pięknym otoczeniu,a i jeszcze zalew goczałkowicki,gdzie zapora długości 3 km daje wiele wrażeń krajoznawczo poznawczych... :D Warto się wybrać chociażby na krótki urlop... :D To taki króciótki opis walorów regionu :wink:
Eluś Aniu,Wiesiukwiatek dalej nie chce się rozwinąć... :? ale dziękuję za słowa otuchy ;:196 teraz wygląda się jednego kwiatka ,może dlatego ,że tych kwiatów u mnie mizerna ilość... :roll:

Dzidziu
,gdybym miała co pokazać,to bym w te pędy z aparatem do ogródka śmignęła i dawać zdjęcia cykać... :roll: Na razie krokusy tylko i to nie wszystkie co posadziłam... :?
Asarina kiepska ,liche łodyżki i zachowuje się tak ,jakby nie zależało jej na przyroście ,może to zależy od ziemi...,już sama nie wiem,ale jak pamiętam ,początki jej zawsze trudne były... ;:14

Madziu
cieszę się ,że już dostałaś nasionka...,chyba u Elizabetki za wcześnie pocztę pochwaliłam ,ona dostała nasionka na drugi dzień.. :roll:
NIezapominajka chińska to ostrzeń i kwitnie na ładny niebieski kolor ,można już posiać do gleby. :D

W ogrodzie pracuję większość czasu,obcinam badyle róż pnących wiele przemarzło,Westerland niestety też prawie przy ziemi przycięta,nie wiem czy coś z nich będzie,bo dwie na podobnym poziomie.Na rękach widać już pierwsze efekty prac...dokładnie pokiereszowane...kto ma róże ,najlepiej zaopatrzyć się w wodę utlenioną ...i lód pod ręką ,wczoraj bardzo mi się przydał...gdy kolec jak igła wbił mi się prosto do żyły...
No ,ale koniec tych horrorów...,jest ciepło ,pięknie i żyć się chce ;:3 :heja
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”