Asiu, dziękuję za miłe słowa o moich nowościach. Wszystkie mają się bardzo dobrze. A to Dendrobium to nie jest niebieskie tylko fioletowo-białe. Aparat trochę przekłamał kolor.Haim pisze:czekam z niecierpliwością na te niebieskie, to jedno z moich chciejstw,
Bardzo się cieszę, że rozpoczął u Ciebie wzrost.olcia1 pisze:MM od Ciebie ( za co jestem Ci dozgonnie wdzięczna) wypuścił po dwóch dniach dwa korzonki( tak mi się wydaje ,że to korzonki bo nie wyszły z między liści tylko obok)
Co do Pink Panther to jeszcze jednego z tych 7 spróbuję odratować.
Absolutnie mnie nie uraziłeś.Henrykbb pisze:Asiu,jeżeli tym co napisałem choć trochę Cię uraziłem,to przepraszam.
Celinko, będzie co bo one się rozszalały. Zaraz wstawię kolejne.trzynastka pisze:Asieńko ale kwitnienia i jeszcze zapowiedzibędzie co podziwiać
Zachęcam Cię do tego, to bardzo wdzięczny kwiatek. Ten mój też cudnie pachnie.aneczka1979 pisze:Dendrobium nobile to i ja muszę sobie sprawić
Może kiedyś uda Ci się spełnić.aneczka1979 pisze:A sabotek to moje marzenie!!!
Sabotek Paph. malipoense ten, który rozwwijał się ponad 4 miesiące kwitł tylko 4 tygodnie. Nie wiem czy to normalny jego czas kwitnienia, czy miały wpływ na to inne czynniki.
Za to Masdevallie przetrwały świetnie moją nieobecność i zastałam niektóre z nowymi kwiatkami.
Ta nieokraślona hybryda ma nowe kwiatki i jeszcze pąki.

Fotka niewyraźna bo trudno zrobić jej ładne zdjęcie.
Masdevallia Sheila mix

I jeszcze Masdevallia peristeria x coccinea alba nr. 2 z jaśniejszymi kwiatkami.

I dla porównania Nr. 1