Ogródek AGNESS cz.3
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ze smutkiem stwierdzam, że i u mnie języczka nie zakwitła wcale. Już wymyśliłam dla niej przeprowadzkę za karę
Oryginalna nie będę, ale muszę powiedzieć, że Bonica jest cudna i jest wysoko na mojej liście chciejstw.
Trzymam kciuki za Twoją wrzosową rabatę. Jednak trzeba przyznać, że ogród przydomowy ma dużą przewagę nad działką
. A poza tym przyszłam się pochwalić, że mój ostatnio dostany falek zadziwia mnie swoją wolą życia i kwitnienia.
Oryginalna nie będę, ale muszę powiedzieć, że Bonica jest cudna i jest wysoko na mojej liście chciejstw.
Trzymam kciuki za Twoją wrzosową rabatę. Jednak trzeba przyznać, że ogród przydomowy ma dużą przewagę nad działką
Agnieszko ja z początku robiłam tylko zdjęcia kwiatom ale za namową
Grażynki/kogra/ zaczęłam robić zdjęcia kwiatów na tle ogrodu.Muszę przyznać
że jest to widok o wiele przyjemniejszy.Zauważyłam że te same kwiaty w różnych
ogrodach posadzone w otoczeniu innych roślin dają zupełnie inny efekt i właśnie
jest bardzo ciekawe.
Grażynki/kogra/ zaczęłam robić zdjęcia kwiatów na tle ogrodu.Muszę przyznać
że jest to widok o wiele przyjemniejszy.Zauważyłam że te same kwiaty w różnych
ogrodach posadzone w otoczeniu innych roślin dają zupełnie inny efekt i właśnie
jest bardzo ciekawe.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś bardzo się cieszę, że Twój falek pięknie kwitnie, pochwal się nim
Bonicę naprawdę warto miec, jest naprawdę niesamowicie żywotna , cudnie , długo i niesamowicie obficie kwitnie:D Mam nadzieję, że postraszona języczka pięknie zakwitnie w przyszłym roku
Witaj Aneczko, bardzo się cieszę, że już jesteś,
a zaległościami się nie przejmuj, pomalutku nadrobisz
Marysiu część moich języczek jest z nasionek, które same się wysiały, przeważnie obcinam przekwitnięte kwiatostany, ale wtedy jakoś musiałam przeoczyć i są 8)
Izuś bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje pienne różyczki
jeszcze 2 czekają na posadzenie
Danusiu pokazywałam wcześniej większe widoczki ogrodowe, ale niestety teraz niewiele mam co pokazywać
mało kwiatów kwitnie u mnie o tej porze, jest w większości zielono
w ogólnej zieloności ogrodu gdzieniegdzie tylko pokazują się kolorki. Muszę koniecznie dosadzić sobie trochę roślinek kwitnących w sierpniu, bo naprawdę bardzo ubogo z nimi.
Jestem właśnie po wizycie na allegro, pospacerowałam, pooglądałam i wyszłam z portfelem uboższym o 200 zł
A przecież wybieram się 5go do szkółki
Kupiłam 26 paczek tulipanków, 5 paczek krokusów i 8 paczek niskich szachownic 8)
Witaj Aneczko, bardzo się cieszę, że już jesteś,
Marysiu część moich języczek jest z nasionek, które same się wysiały, przeważnie obcinam przekwitnięte kwiatostany, ale wtedy jakoś musiałam przeoczyć i są 8)
Izuś bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje pienne różyczki
Danusiu pokazywałam wcześniej większe widoczki ogrodowe, ale niestety teraz niewiele mam co pokazywać
Jestem właśnie po wizycie na allegro, pospacerowałam, pooglądałam i wyszłam z portfelem uboższym o 200 zł
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguś
Pomalutku wracam i nadrabiam zaległości
U Ciebie słonecznikowo,cieplutko, złoto i słonecznie.......takie pierwsze słowa przyszły mi na myśl ,po obejrzeniu zdjęć słoneczników 8) .....są naprawdę śliczne, takie pełne energii i ciepełka
I trafiłam na zdjęcia ,gdzie jest Bonica............i tak sobie myślę
..........czy ja też jej nie mam
Wrzucałam zdjęcia do wątku o rozpoznaniu róż ale bez odzewu........no i dopiero teraz ,jak zobaczłam Twoją piękność ,to mnie uderzyło to podobieństwo
Aguś, zobacz sama.....

Agnieszko mam nadzieję ,że nie gniewasz się ,że wrzuciłam u Ciebie to zdjęcie
Pomalutku wracam i nadrabiam zaległości
U Ciebie słonecznikowo,cieplutko, złoto i słonecznie.......takie pierwsze słowa przyszły mi na myśl ,po obejrzeniu zdjęć słoneczników 8) .....są naprawdę śliczne, takie pełne energii i ciepełka
I trafiłam na zdjęcia ,gdzie jest Bonica............i tak sobie myślę
Wrzucałam zdjęcia do wątku o rozpoznaniu róż ale bez odzewu........no i dopiero teraz ,jak zobaczłam Twoją piękność ,to mnie uderzyło to podobieństwo
Aguś, zobacz sama.....

Agnieszko mam nadzieję ,że nie gniewasz się ,że wrzuciłam u Ciebie to zdjęcie
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga tak to właśnie jest z tymi sklepami i internetowymi i w realu, lepiej po prostu tam nie wchodzić
bo nie wiem, czy obietnice braku zakupów coś pomogą, ja sobie obiecywałam, że więcej niż 100 zł nie wydam, bo chcę zrobić większe zakupy w szkółce, do której wybieram sie w przyszłym tygodniu, potrzebuję sporo iglaków i wrzosów na nowo powstałe rabaty i chciałabym kilka hibiskusów
Ale niestety na obietnicach się skończyło, i wydałam ponad 2x tyle
Witaj Basiu, jak fajnie, że już jesteś
Słoneczniki to kwiaty które naprawdę emanują dobrą, radosną energią i uwielbiam je za to
A co do różyczki, to faktycznie jest bardzo podobna do Bonica, ale wydaje mi się jakaś ciemniejsza, Bonica jest tak jaśniutko różowa, a może to na zdjęciu tak wyszła
Może masz jeszcze fotki w innej fazie rozwoju kwiatuszka, to łatwiej będzie nam porównać 
Witaj Basiu, jak fajnie, że już jesteś