Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci Aguś, ale tej wysokości mam juz rudbekię, nie mniej ładna. Mam tylko problem, gdzie ją upchac :lol: Wiem, że masz dobre serduszko, ale ja juz jestem na tym etapie, ze nie przyjmuję, tylko oddaję ;) :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ok Izuś :D jeśli jednak się zdecydujesz to bardzo chętnie się podzielę :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ze smutkiem stwierdzam, że i u mnie języczka nie zakwitła wcale. Już wymyśliłam dla niej przeprowadzkę za karę :wink:
Oryginalna nie będę, ale muszę powiedzieć, że Bonica jest cudna i jest wysoko na mojej liście chciejstw.
Trzymam kciuki za Twoją wrzosową rabatę. Jednak trzeba przyznać, że ogród przydomowy ma dużą przewagę nad działką :( . A poza tym przyszłam się pochwalić, że mój ostatnio dostany falek zadziwia mnie swoją wolą życia i kwitnienia.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś :D zaległości w czytaniu i ogladaniu Twojego ogrodu mam ogromniaste :oops: ale obiecuję, że nadrobię :wink: może nie dokładnie, ale chociaż zdjęcia pooglądam :D :D
Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Różyczki cudne i tak dużo :shock: ja nie mam szczęścia do języczki już dwa razy siałam i nie powschodziła, ale twoja piękna :lol: :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga piękna ta Bonica ale szpaler piennych zrobił na mnie ogromne wrażenie....
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko ja z początku robiłam tylko zdjęcia kwiatom ale za namową
Grażynki/kogra/ zaczęłam robić zdjęcia kwiatów na tle ogrodu.Muszę przyznać
że jest to widok o wiele przyjemniejszy.Zauważyłam że te same kwiaty w różnych
ogrodach posadzone w otoczeniu innych roślin dają zupełnie inny efekt i właśnie
jest bardzo ciekawe.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś bardzo się cieszę, że Twój falek pięknie kwitnie, pochwal się nim :D Bonicę naprawdę warto miec, jest naprawdę niesamowicie żywotna , cudnie , długo i niesamowicie obficie kwitnie:D Mam nadzieję, że postraszona języczka pięknie zakwitnie w przyszłym roku :D

Witaj Aneczko, bardzo się cieszę, że już jesteś, :D a zaległościami się nie przejmuj, pomalutku nadrobisz :D

Marysiu
część moich języczek jest z nasionek, które same się wysiały, przeważnie obcinam przekwitnięte kwiatostany, ale wtedy jakoś musiałam przeoczyć i są 8) :lol:

Izuś bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje pienne różyczki :D jeszcze 2 czekają na posadzenie :roll:

Danusiu pokazywałam wcześniej większe widoczki ogrodowe, ale niestety teraz niewiele mam co pokazywać :? mało kwiatów kwitnie u mnie o tej porze, jest w większości zielono :roll: w ogólnej zieloności ogrodu gdzieniegdzie tylko pokazują się kolorki. Muszę koniecznie dosadzić sobie trochę roślinek kwitnących w sierpniu, bo naprawdę bardzo ubogo z nimi.

Jestem właśnie po wizycie na allegro, pospacerowałam, pooglądałam i wyszłam z portfelem uboższym o 200 zł :roll: A przecież wybieram się 5go do szkółki :roll: :oops: Kupiłam 26 paczek tulipanków, 5 paczek krokusów i 8 paczek niskich szachownic 8)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ;:112 takie życie ogrodnika.
Ja ogrodnicze omijam z daleka-choć znowu sporo cebulek mi doszło,na all.... weszłam raz i teraz szykuję kasę na piwonię :evil: .
A googlam tylko żurawki.
I to mnie ratuje przed bankructwem ;:112
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Aguś :D
Pomalutku wracam i nadrabiam zaległości :)

U Ciebie słonecznikowo,cieplutko, złoto i słonecznie.......takie pierwsze słowa przyszły mi na myśl ,po obejrzeniu zdjęć słoneczników 8) .....są naprawdę śliczne, takie pełne energii i ciepełka :D

I trafiłam na zdjęcia ,gdzie jest Bonica............i tak sobie myślę :roll: ..........czy ja też jej nie mam :?:
Wrzucałam zdjęcia do wątku o rozpoznaniu róż ale bez odzewu........no i dopiero teraz ,jak zobaczłam Twoją piękność ,to mnie uderzyło to podobieństwo :)

Aguś, zobacz sama.....
Obrazek

Agnieszko mam nadzieję ,że nie gniewasz się ,że wrzuciłam u Ciebie to zdjęcie :oops:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga tak to właśnie jest z tymi sklepami i internetowymi i w realu, lepiej po prostu tam nie wchodzić :roll: bo nie wiem, czy obietnice braku zakupów coś pomogą, ja sobie obiecywałam, że więcej niż 100 zł nie wydam, bo chcę zrobić większe zakupy w szkółce, do której wybieram sie w przyszłym tygodniu, potrzebuję sporo iglaków i wrzosów na nowo powstałe rabaty i chciałabym kilka hibiskusów :roll: Ale niestety na obietnicach się skończyło, i wydałam ponad 2x tyle :roll:

Witaj Basiu, jak fajnie, że już jesteś :D Słoneczniki to kwiaty które naprawdę emanują dobrą, radosną energią i uwielbiam je za to :D A co do różyczki, to faktycznie jest bardzo podobna do Bonica, ale wydaje mi się jakaś ciemniejsza, Bonica jest tak jaśniutko różowa, a może to na zdjęciu tak wyszła :?: Może masz jeszcze fotki w innej fazie rozwoju kwiatuszka, to łatwiej będzie nam porównać :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Obrazek
Aguś, tu się dopiero rozwija....jest dosć ciemna....

Obrazek
.....a tu już prawie przekwita.....jest coraz bledsza.....

Teraz to już sama nie wiem :roll: ......
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu możliwe, że to Bonica, ona faktycznie paki na troszkę ciemniejsze niż rozwinięty kwiat, a na zdjęciu może być odrobinę zmieniona barwa. Ty masz w formie piennej, czy krzaczastej :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę dzisiejszych różności ogrodowych :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Agnieszko a Ty różami tylko kusisz i kusisz, Bonica jest cudna. Cieszę się że rośliny dobrze przetrzymaly podróż. Nie wiem czy wszystkie rodzaje goździków dalam, ale wiesz gdyby co, to chętnie znów podzielę :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”