A propos nazw - przypomnisz mi, jaką hostą mnie obdarowałaś? Zapowiada się przepiękny okaz!I mam mały problem - kupiłam bodziszek, który spisałam już na straty, ale jednak wyszedł. Określony jako 'Kashmir White'. Nie wiesz, co to dokładnie może być?
Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Ups, Marta, oczywiście, że to b. Renarda, "Balerina' posadzona po drugiej stronie kamieni
. Ten ma takie śliczne, mięciutkie liście. Hit tegorocznych targów
. Hostą z przyjemnością się podzielę, tylko jak widać na załączonym obrazku trzeba będzie trochę poczekać.
A propos nazw - przypomnisz mi, jaką hostą mnie obdarowałaś? Zapowiada się przepiękny okaz!I mam mały problem - kupiłam bodziszek, który spisałam już na straty, ale jednak wyszedł. Określony jako 'Kashmir White'. Nie wiesz, co to dokładnie może być?
- MartaG
- 500p

- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hosta to 'Whirlwind', jedna z moich ulubionych, imo bardzo ładna. Na 'June' poczekam, o ile nie kupię - cierpliwość cnotą jest... itd:)Aska pisze: A propos nazw - przypomnisz mi, jaką hostą mnie obdarowałaś? Zapowiada się przepiękny okaz!I mam mały problem - kupiłam bodziszek, który spisałam już na straty, ale jednak wyszedł. Określony jako 'Kashmir White'. Nie wiesz, co to dokładnie może być?
A bodziszek to pewnie Geranium clarkei 'Kashmir White', podobny trochę do łąkowego, nagrodzony AGM. Nie mam go, ale widziałam kiedyś na żywo, śliczny.
Pozdrawiam, Marta
- Aska

Hi, hi, 7 krzaczków pomidorów, trochę marchewki, pietruszki, koperku... Cebula czeka na wsadzenie, ciekawe, czy jutro się uda...
Szczodrzeniec mam z jednej ukorzenionej gałązki, widać, że dany ze szczerego serca
Przyszedł mi dziś trójlist w formie krótkiego, grubego kłącza - ciekawe, czy mi coś z tego wyrośnie...
Szczodrzeniec mam z jednej ukorzenionej gałązki, widać, że dany ze szczerego serca
Przyszedł mi dziś trójlist w formie krótkiego, grubego kłącza - ciekawe, czy mi coś z tego wyrośnie...
- Aska

Foty jutro, nie mam sił na nic. Miałam paskudny dzień, dobrze, że się już kończy.
Dotarło zamówienie z "cebul''. Skusiłam się m.in. na bodziszek 'Brookside', niebieski floks 'Blue Boy', jarzmiankę większą 'Rubra' no i wreszcie pilnie poszukiwane pierwiosnki Viala. Bei dostaną się liliowce i lilia. No i dostałam kolejną piwonię jako gratiska - tym razem różowa, nazwa uciekła...
Dotarło zamówienie z "cebul''. Skusiłam się m.in. na bodziszek 'Brookside', niebieski floks 'Blue Boy', jarzmiankę większą 'Rubra' no i wreszcie pilnie poszukiwane pierwiosnki Viala. Bei dostaną się liliowce i lilia. No i dostałam kolejną piwonię jako gratiska - tym razem różowa, nazwa uciekła...