Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, :wit
Jak ci się sprawuje Cardinal Hume ??
Maj ochotę ja kupić na jesieni.
Czarna Madonna taka zapłakana ale piękna :D
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jestem i zaglądam , nic innego mi się nie chce robić,może jak wszystko się ułoży to wpadnę do Ciebie. ;:65
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JAKUCH pisze: BEATKO wiesz ,ze u mnie wszystkiego jest mnóstwo :;230 jednak cóż pocznę jak urzekają mnie wszystkie kwiaty :;230 Potem mam napaćkane, a rośliny się duszą ;:174

Jadziu, no to masz wyjątkowy dar do paćkania ;:306 :;230 ;:306 , bo tak pięknie skomponowane rośliny na takiej małej powierzchni to po prostu mistrzostwo!
Ja mam jeszcze sporo wolnego miejsca na rabatach i nie raz sobie myślę, "ciekawa jestem co by tu Jadzia wcisnęła" ;:306
Dokładnie to tego floksa sobie ostatnio kupiłam, bardzo mi się podoba https://images86.fotosik.pl/339/f6409a42d86aab0a.jpg
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj tak, też zażywam ten antybiotyk. :D
Pogoda nie nastraja optymistycznie , więc szukam go w ogrodach forumowych. :wink:
Ja się już kardynała pozbyłam, mam na jego miejsce lepszą różę.
W ogóle to dokupiłam 3 hortensje te przynajmniej ozdobne są do mrozów.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ufff jak gorąco!!!!!!! , a na drugi dzień brrrrrr jak zimno :;230 , jednak ma się ocieplić jeszcze, więc tego się trzymam

GRAŻYNKO niestety w taka pogodę trzeba sie jakoś ratować.Dzisiaj zrobiłam sobie herbatkę z kolendry i kardamonu może to pomoże zlikwidować kaszel ,który mi pozostał po przeziębieniu .Kiedyś myślałam ,ze pozbędę się Cardinala a jest u mnie już od wiosny 2012 a po przesadzeniu na warzywną rabatkę razem z Angelą i od tego czasu ożył .Tworzą z Angelą super duecik i mogą się rozpierać do woli . Teraz nie zamieniłabym go na inną różę, a wiosna tnę go na 0,5 jak widać teraz na starych liściach dostał plamek jednak nie jest to tragiczne .Ładnie kwitnie, a wiosną wyglądał zjawiskowo to samo Angela.Teraz tez niezgorzej kwitnie i tak do zimy

Obrazek

BEATKO no to musisz przyjechać do mnie na szkołę upychania :;230 U mnie w każdym miejscu i o każdej porze roku musi być kolorowo :;230 Rośliny też muszą być w ciągłym obiegu nie cierpię monotonii .Jednak niektóre po mimo przesadzania nie chcą rosnąć i takich się pozbywam .Hot chocolate jak poszła do gruntu ruszyła z kopyta, teraz jeszcze chcę malusią sadzonkę Dietera Mullera też posadzić jednak szukam odpowiedniego miejsca bo tak cudne kwiaty muszą być wyeksponowane, więc mam problem . Jak nazywa sie ten floks bo ze swojego zgubiłam znacznik z pewnością będzie gdzieś zakopany.
IRENKO zapraszam wiesz ,ze u mnie furtka z ogródka zawsze dla Ciebie otwarta ;:108, oby się ociepliło
ANIU niektórzy na niego narzekają, inni się go pozbyli i u mnie też była taka decyzja jak przez 2 lata pierwszy stał goły jednak gdy poszedł na rabatę po zlikwidowanym warzywniku dostał powera.Lubi być krótko cięty wiosną, wtedy tworzy piękny zgrabny krzaczek.Potem po pierwszym kwitnieniu tnę tylko korekcyjnie przekwitnięte kwiaty .Jednak dla niego musisz mieć co najmniej z 1,5 m szerokości u mnie rośnie w półcieniu słonko ma tylko do 14 .Cudnie wyglądałby jako soliter Jednak jak widzisz lubi też łapać plamki jednak nie jest to tragiczne u mnie bez chemii
IWONKO mało cebulek mieczyka zakwitnie bo duże cebulki były chyba tylko ze 4 szt reszta to maluszki .Mam je juz chyba ze 4 lata i zawsze sadzę do wysokiej wąskiej donicy .Chyba będę im musiała wiosną odpowiednia ilość kompostu dołożyć może to je wzmocni.U Ciebie inny klimat bardziej morski ,a u mnie bardziej od gór to dużo chłodniej ,ale jak przygrzeje to też odpowiednio :) Może mają zbyt mokro dlatego chorują spróbuj opryskać je Topsinem , Bioczosem albo Bioseptem .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to chryzantema od Floriana śliczna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Mówisz Jadziu ,ze jeże mają pchły :shock: powiem Bąblowi żeby sie nie spoufalał . Ale co wieczór , lub nocą, wybiega i szczeka na jeżyka, muszę wołać bo nie chcę żeby sąsiedzi się budzili :wink: a i bez tego się drapie, chociaż nic tam nie widzę , to po co mu jeszcze od jeżyka.
U Ciebie róże śliczne , zielone , zdrowe i pięknie kwitną. Moje są gołe i zastanawiam sie po co ja zrobiłam te różaną rabatę, chyba tylko po to zeby sie więcej narobić. Uwielbiam róże, ale tego lata narobiłam się w ogrodzie jak nigdy, czas pomyśleć o zmianie , bo to już nie na mój kręgosłup.
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Byłem ciekawy, co Ci wyrośnie z tej chryzantemy i już wiem ;:173 Mam nadzieję, że takiej nie miałaś?
Podziwiam Twoje płomyki wiechowate!
'Vuurvogel' rozwija pierwszy kwiat? Miałem kiedyś tę dalię. A 'Convoitise' u mnie jest wysoka jak na sadzonkę jednobulwkową i ma 110cm. Całkiem przyzwoicie. W przyszłym roku pewnie będzie wyższa, jak karpa przyrośnie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FLORIANIE masz rację takiej chryzantemy nie miałam .Mam tylko nadzieję ,ze ona przetrwa zimę .Musze poszukać miejsca dla Agastache.Na razie jeszcze są w doniczkach Vuurvogel mam od wiosny i bardzo podoba mi się ta dalia i to nie jej pierwszy kwiat.Jednak rośnie w małej doniczce, bo i karpa nie była zbyt duża.Jednak muszę pilnować z podlewaniem, w przyszłym roku dostanie o wiele większą doniczkę
KAROLCIA jeże maja mnóstwo pcheł w swoich kolcach .Pamietam jak kiedyś M przyniósł takiego delikwenta kolczastego do domu i w sekundzie miałam brązowo na podłodze od pcheł :twisted: Jednak to juz prehistoria.Może taki rok a róże lubią chorować każdy to wie są nieliczne gatunki ,które są zdrowe z tym trzeba się liczyć.Niestety przy różach jest sporo pracy ;:108 jednak jak zakwitną to aż dech zapiera

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O, biedak za mocno się ścisnął w pasie :;230 I wyszły mu wałeczki ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Mnie też urzeka dużo roślin dużo kwiatów. I dużo chcę ich mieć. I też w niektórych miejscach mam naciapkane. Znam to. A potem roślinom za ciasno i myślę gdzie ja przedadzic.
Róże,dalijki piękne ;:215
Piękne jeszcze kwitną rudbekie. I oryginalny ogórek :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale fajnego ogórka wyhodowałaś ;:63 ;:303
Rózeczki jak zwykle u Ciebie cudne i dalie też ;:215
Super ta chryzantema ;:333 taka inna .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU podłożyłam kratkę ,żeby ogórki nie leżały bezpośrednio na ziemi i nie kusiły ślimaków no i nie zauważyłam kiedy sobie taki delikwent wyrósł.Mam nadzieję ,ze ta chryzantemka zimuje, bo to dopiero nowy nabytek, a już ją nawiedziły ślimaki ;:222 Lubię takie margaretkowe chryzantemy
ANIU ja staram sie już nie sadzić tak gęsto jednak goła ziemia jest narażona na szybszą erozję, a gdy jest ciaśniej to przyjemniej :wink: Nie zauważyłam ,żeby roślinki były niezadowolone przytulają się jedna do drugiej i jest miło :;230
IWONKO no cóż nie zauważył tego ,że może nie udać mu się wyjść obronną ręka z tego potrzasku :;230 .Chciał się upodobnić do bałwanka :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu moje ogóreczki prowadzone na drobnej siatce miały tylko "cycuszki" ;:224 , dalej nie przechodziły ;:306 . Może Twój startuje w Miss ogórka i postanowił się wyróżnić smukłą talią ;:306 , trochę mu jednak za dużo po boczkach powyłaziło ;:173 , nie przemyślał do końca strategii :;230
Widzę, że u Ciebie też pada, różyczki założyły biżuterię i są jeszcze piękniejsze ;:173
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Widzę, ze kwiaty skąpane w kroplach deszczu... i u nas pada teraz dość często, w sumie dobrze, tylko w dzień mogłoby być jednak cieplej. Mam plany coś poprzesadzać, ale gorzej z realizacją...
Ciekawie ogórki powrastały, nie ma co!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - po diecie przedślubnej mojego syna przyszedł czas na nadrobienie zaległości kulinarnych. Na efekty nie trzeba było długo czekać, wyglądam prawie jak Twój bałwanek z ogórka :;230 Ale od jutra zamiast chlebka owsianka i jogurty naturalne. Fajnie, że pokazałaś zdjęcie Angeli. To moje odkrycie tegoroczne i razem z Jazz wysunęły się na prowadzenie w rankingu - najlepszy i najpiękniejszy zakup. Pokonały nawet angielki!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”