Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Ja wiem,czy ty nimi przebłagałaś?
Raczej mi psychikę zryłaś :;230 :;230 :;230
Bo ten orlik..niebieski...falbankowy....z białym obrzeżem :!: :!: :!:
Łubiny...
A multi blue to wspaniały jest-im dłużej kwitnie tym pełniejszy ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie twoje torty są piękne ,ale ten rocznicowy ;:oj
Chyba rabaty ci się rozrosły ;:oj bo widzę nowe miejsca :D Fajna skala porównawcza...główka córci i ogromny błękitny kwiat ;:oj Pięknie jest Sabinko ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko torciki boskie.Masz talent i to nie jeden.
Zapytam o powojnika Multi Blue.Jak długo go masz i czy już Ci zimował?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko chylę czoła przed ślicznymi kwiatkami i cudownymi torcikami,
ten z małżonkami powala na kolana,jutro mamy rocznicę ślubu ale takiego torta to na pewno nie będzie,wielkie brawa dla Ciebie ;:433 ;:433 ;:433
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No Sabinko, za takie zdjęcia to można te 8 dni wybaczyć... ba, nawet i 16 można by było ;:oj ;:138
Moje piwonie też już zaczynają, hmmm, a może dopiero ;:224
Powojników zazdraszczam, piękne u Ciebie ;:108
Jaśminem i ja się ostatnio upajam... ;:167
A pierwsze foto - majstersztyk ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko obok powojnika The President stoi jakiś aniołek o jasnych włosach :D .... śliczna córcia ;:215
Piwonie cudne, podziwiam je w wielu ogrodach...tylko nie u mnie. One mnie nie lubią ;:185
Torty wyglądają tak smakowicie, że język przykleił mi się do ekranu laptopa ;:152 Tort rocznicowy to mistrzostwo świata ;:180 Masz talent do tworzenie cukierniczych cudeniek. Szkoda, że spróbować tego wszystkiego nie mogę ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Nie będę oryginalna powtórzę przepiękny ogród - powojniki i ich mała wielbicielka przepiękne, orlików gdzie też ich nazbierałam wprost palet barw cudne, torciki cudeńka artystyczne - patrzeć, dumać i na pewno wracać będę, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Sabinko, kwiaty cudne :D
Ogród aż tętni życiem.
Mam pytanie co do tortów, czy sama robiłaś te wszystkie ozdoby?
Te kwiaty i ludziki?
Pięknie Ci wyszły.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Sabinko dołożyłaś nam teraz fotkami, nic tylko robić tak Obrazek Wspaniałe zdjęcia, muszę podszkolić swój warsztat foto ;:183 żeby za Tobą nadążyć ;:108 To zdjęcie:
Obrazek
całkiem podbiło moje ;:167
Wyroby cukiernicze... co mam powiedzieć? Jeszcze takich nie widziałam, nawet w renomowanych cukierniach ;:oj Gdzie Ty się nauczyłaś takie cuda lepić???
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam w ten kolejny słoneczny dzień ;:138
Obiecują nam deszcz od niedzieli i niestety ani śladu chmur. Co za tym idzie susza nieprzeciętna ;:222 Wieczorem biegam z konewką, a już około południa następnego dnia nie ma śladu po podlewaniu.Łaskawie nie wspomnę o moim pseudo trawniku.. Bardziej mu do łąki po sianokosach niż do uroczego skwerku zieleni ;:173 Oczywiście byłabym niesprawiedliwa pisząc jedynie negatywne komentarze dla naszego "klimatu". Dzieci z przyklejonymi uśmiechami biegają po ogrodzie i bezkarnie urządzają sobie śmingus dyngus, w przerwach popijamy schłodzone koktajle z własnych truskawek i słodkiej śmietany.. żyć nie umierać.. a tu jeszcze bite dwa tygodnie szkoły. Błękitne niebo i słoneczny szał to również raj dla roślin. Kolejne pąki pękają z dnia na dzień, ba, z godziny na godzinę.. Niektóre rankiem są jeszcze zgrabnie zwinięte i upakowane, a wieczorkiem już w pełnej krasie pozują do zdjęć ;:138
Podczas długiego weekendu udało mi się też wyskoczyć do nowej szkółki roślin. Znalazłam ją dzięki jednej z forumek. Całkiem przypadkowo. A było tak. Dostałam link do sklepu internetowego http://ogrodowo.eu/ Myślę sobie całkiem przyzwoite ceny, fajny wybór roślin i.... 20 minut drogi ode mnie :shock:
Wrażenia? Cóż takie miejsca na pewno pozwalają naszym portfelom oddychać swobodniej. Jedyne co mnie odrobinę zraziło to fakt, że została mi niejako wyrwana z rąk rutewka delavaya. Mieli ogromne okazy, praktycznie mojej wysokości, z wielkimi pączkami, za jedyne 20 zł. Oczywiście przygarnęłam i pytam miłego Pana w jakiej ziemi sadzić te cudo. Pan nie wiedział i poszedł po Żonę, a Żona już zza ogrodzenia do niego z krzykiem że rutewki są już zamówione przez internet i nie wolno sprzedawać.. Podobno zapomnieli zdjąć z ekspozycji.. ;:222 Gdybym była mniej dociekliwa oczywiście zapłaciłabym za roślinę, a później biedny Pan tłumaczyłby się sklecając do kogoś maila ;:224

Ostatecznie do siatek "powpadały": Budleja Bicolor, Szałwia omszona, Rabarbar, Róża Star Profusion i dwie żurawki, których nazw nie pamiętam.. na pewno pomożecie..

Obrazek

Marto, te, jak to nazwałaś, babcine odmiany są bardzo wdzięczne i nie kapryszą tak bardzo jak wszelkie nowości. Chociaż muszę się pożalić, że malw nie potrafię uchować w swoim ogrodzie.. Jak nie ślimaki to jakiś grzyb,czy mącznik i po malwach. A próbowałam już kilka razy kupować i zawsze wypadają.
Dla ciebie mam słoneczną różycę Arthur Bell o słodkim, owocowym zapachu.

Obrazek

Obrazek

Annes, pytałaś mnie o Alchymista, więc dla ciebie zdjęcia olbrzyma. Faktycznie jest na co popatrzeć. Chociaż na początek muszę się przyznać, że to nie moja róża a Teściowej, ja ją tylko przycinam i podwiązuję w razie potrzeby ;:108 Piszą, że powinno się ją okrywać na zimę, kopczykować, zabezpieczać. Prezentowany okaz nigdy nie uświadczył chociażby kopczyka, a o okrywaniu to nawet nie ma co mówić..

Obrazek

Obrazek

Alania, jedyny minus Alchymista fo fakt, że nie powtarza kwitnienia, ale to jedyne, czerwcowe ma baardzo obfite. W twoim wielkim ogrodzie pewnikiem znalazłabyś dla niego idealną miejscówkę. Dla ciebie mam coś z niebieskości: Rhapsody in Blue.. Jak dla mnie to zawsze będzie fioletowa róża i żadne "Blue" w nazwie mnie nie przekona. tylko dlaczego u jednych rośnie prawie jak pnąca, a u mnie taka maliznota??

Obrazek

Tulap, nie gorączkuj się.. orliki się już skończyły..prawie.. teraz zaczną torturować różami ;:306
Dla ciebie falbankowa (skoro tak lubisz falbankowe kwiaty) Augusta Louise

Obrazek

Beatko, te rozrośnięte miejsca to poszerzona rabata pod ogrodzeniem. Brakuje jej jeszcze ostatniego, najważniejszego elementu, czyli murku okalającego całość, ale dzieci nie narzekają. Na płytach zrobiły mi galerię sztuki a wszystko dzięki paczce kolorowej kredy..
I jak mogłabym narzekać :roll: W prezencie dla ciebie urocza i subtelna Cornelia, która z małego patyczka wyrosłą mi na sporą pannicę..

Obrazek

Jagi, ten puszysty powojnik obok Presidenta, to jedyny, jaki od 8 lat sprawdza się bez zarzutów każdego sezonu ;:306 Pozostałe niestety kapryśne. Multi Blue przeżył swoje i w tym roku postanowił się chyba wykazać. Wszak zapowiedziałam, że pozbędę się wszystkich powojników i posadzę pnące róże. Czasem zamiast prośby i błagania warto zastosować groźby, choćby i karalne. U mnie poskutkowało :;230
Dla ciebie mocno pachnąca Louise Odier, znając twoje upodobania do "jarmarcznych" i "festynowych" stawiam na klasykę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alu, Multi Blue kupiłam w ubiegłym roku i zaraz po zakupie i wsadzeniu do ziemi padł. Na jego miejscu posadziłam zakupiony od Stasi Vyvyen Pennell, który również padł.. Już myślałam, że jakaś fatalna ta miejscówka, aż tu końcem wakacji wyłazi z ziemi COŚ.. okazało się, że to Multi Blue.. Zakwitł we wrześniu, przezimował pod małym kopczykiem i wiosną wystartował jak szalony..Póki co to najzdrowszy powojnik w moim ogrodzie ;:108
Alu, dla ciebie mam subtelną i uroczą różę mchową Mme Louis Leveque

Obrazek

Grażynko, z tym tortem to było sporo śmiechu. Wiadomo figurki jak to figurki robione są bardziej jako ozdoba niż rzeczywiste odwzorowanie osób, a mój syn (6 lat) przy wszystkich gościach oznajmił, że mama sobie "cyce" powiększyła żeby ładnie w sukience wyglądały.. Wszyscy na mnie, a dopiero później załapali że chodzi o tort :;230 Ech.. dziećmi to się nie pochwalisz w towarzystwie..
Dla ciebie mam pierwszy kwiat Souvenir du Docteur Jamain

Obrazek

Zapowiedź burzy kwiatów na Mme Plantier

Obrazek

Zuza, wiem że to nie ładnie tak znikać na dłuższy czas, ale nawet jakby człowiek chciał to czasem brakuje godzin, a jeśli jest wybór między świeżym powietrzem a siedzeniem przy kompie to ten wybór jet oczywisty.. Ostatnio nawet bywałam częściej w innych wątkach, a swój jakoś tak omijałam na samą myśl o zabawie ze zdjęciami.. takiego mam lenia ;:224
Dla twojej przyjemności przedstawiam jej wysokość Queen of Sweden

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko, jak to piwonie cię nie lubią. One kwitną praktycznie wszędzie. Musisz tylko pamiętać żeby nie wsadzać kłączy zbyt głęboko. Kilka centymetrów zupełnie wystarczy. Ten aniołek to moja najstarsza córa. Wszystkiego musi dotknąć powąchać, a najlepiej wybłagać możliwość zerwania. Zawsze ze mną biega do sesjii ogrodowych i nierzadko muszę się gimnastykować żeby jej nie było na co drugim zdjęciu :lol:
Dorotko dostała ci się moja nowość. Dostałam od eMa na rocznicę. Star Profusion.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

spóźniony..

Obrazek

Taro, czerwiec to miesiąc kwitnień. I wszystkie ogrody pękają w szwach, nareszcie doczekałam się, że i moje kilka metrów może oczarować. Nawet nie wiesz jak mnie cieszy, że jesteś... Skończyły się już róże, dlatego specjalnie dla ciebie zestaw piwoniowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witch, wszystko robię sama ;:108 Czasami to tylko kilka godzin, czasem kilka dni, ale miny gości, kiedy wnoszę torty wynagradzają wszystko. Z torcikiem rocznicowym siedziałam prawie do 4 nad ranem.. mąż sobie chrapał a ja kleiłam w rytm tych pochrapywań :;230 Dla ciebie mam zestawy irysowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elwi, mój warsztat foto rozpoczął się w momencie kupienia aparatu przez eMa i poinstruowaniu gdzie tu jest opcja auto ;:306 Czasem udaje mi się coś fajnego pstryknąć, ale faktycznie marzę o jakimś profesjonalnym kursie fitografii. Torciki, metodą prób i błędów nauczyłam się robić sama. Mając 20 lat nie potrafiłam upiec biszkopta, w niecałą dekadę nauczyłam się piec różności i teraz rozpieszczam rodzinkę..
Dla ciebie mam moje oczko w głowie Vyvyen Pennell

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przeplatańce..

Obrazek

Comtesse de Bouchaud

Obrazek

LA Curitiba

Obrazek

LA Double Sensation

Obrazek

ogólne..

Obrazek

Obrazek

grafitti z kolorowych kred i wysuszony na wiór trawnik.. Sama radość..

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko za dużo pięknych zdjęć. ;:138 Patrzę, wracam od nowa i ciągle mi mało. Queen of Sweden wyjątkowo cudna, ;:oj powojniki wiadomo, a Twój ulubieniec Vyvyen Pennell zjawiskowy. Piwonie choć krótko kwitną, to zdecydowanie nadrabiają urokiem, są piękne. Anabelle też się szykuje do pokazania koloru. Ciesz się, że modelka ;:167 chce się fotografować, przyjdzie taka pora, że będzie uciekać przed aparatem. ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko ogród ogrodem, bo jak zawsze śliczny ale graffiti to Ty masz odjazdowe!!! ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, moja cwaniara w każdy kadr potrafi się władować :;230 ale faktycznie, jej kuzynka starsza o 5 lat już ucieka przed aparatem..
Piwonie potrafią zaczarować, a do tego bardzo szybko się rozrastają. Queen oF Sweden, to róża, którą raz zobaczyłam w jednej szkółce i nie potrafiłam wybić jej sobie z głowy. Zamówiłam i bez szemrania zapłaciłam prawie 40 zł.. ;:224
Aneczka, ty u mnie a ja u ciebie ;:168 czekam na deszcz, żeby mi zmył to graffiti, a dzieci też czekają, bo będzie świeże miejsce na rysunki :;230 ;:223
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Queen of Sweden ma piękne, pełne, różowe kwiaty jak przystało na królową.
Piwoniowy szał - nawet z monitora czuje upojny zapach, mnie w tym roku dopadła choroba piwoniowa.
Moim zdaniem piwonie nie są wymagające to takie nawet bezobsługowe ale muszą zaakceptować swoje stanowisko w ogrodzie inaczej na kwiaty to sobie poczekamy.
W tym roku jakaś ta pogoda wredna, zimno a teraz susza a roślinki chcą pić.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Alchymist podoba mi się od dawna, a że postanowiłam go nie mieć, z przyjemnością podziwiam u Ciebie :) Louise Odier ma ile sezonów? Z mojej dopiero teraz (trzeci sezon) zaczynam być zadowolona - kwiaty jakby dorodniejsze, dłużej się trzymają i o dziwo jeszcze nie choruje. Na Doktorka Jamaina wiele osób narzeka, na razie nie mogę złego słowa na niego powiedzieć. Jedynie mój błąd, że zakulkowałam go w stronę płotu, nie uwzględniając potwornickich ostróżek. Myślałam też, że kolor będzie jeszcze ciemniejszy. Queen of Sweden ma coś, co przyciąga - gdyby nie nadmiar różowizny u mnie, pewnie intensywnie bym jej poszukiwała. A Vyvyanka przy jakiej róży posadziłaś?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”