Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Witaj Krysiu :wit
W Twoim kolorowym,kwiecistym ogródku nadal się dzieje,przybywa kolorowych roślin,pięknieje alejka między grządkami i dorobiłaś się żywego inwentarza-roskoszne te króliczki a ich właściciel wygląda na troskliwego i opiekuńczego ;:138
Pozdrawiam.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ARKADIUS...... miły jesteś..ale gdzie Ty widzisz troskliwość i opiekuńczość właściciela o swój inwentarz.... ;:88
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

[quote="leszczyna"]MARYSIU ja swojego jeszcze nie wysadziłam do ogrodu....chodzę i szukam lokalu dla niego, natomiast wsadziłam piwonię krzewistą.....zakwitła w doniczce więc musiałam ją przenieść do gruntu....

Obrazek

Obrazek

Krysiu, pamiętałaś o wkopaniu jej przynajmniej 10 cm głębiej niż rosła w doniczce.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...a coś ty MIRKO......dzisiaj jak mi przypomniałaś to pamiętam......i co ja biedna mam teraz począć......
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Większym kręgiem okop roślinkę, podważ delikatnie , powiększ dziurę-dołek i posadz piwonię. Nie żałuj głębokości, to warunek , że przezimuje. Ja swoją kilka lat wcześniej straciłam. Nie wiedziałam , że te inaczej się sadzi niż " babcine".
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Od samego rana wertuję Twój wątek.
Jeśli pozwolisz zostanę na dłużej. :D
Niesamowitą metamorfozę przeszedł TWÓJ dom i ogród. Jestem pod takim wrażeniem, że ho ho.
A widok na dom i studnię po prostu oszałamia. Już nie mogę doczekać się widoku domku.
Roślinność też pięknie zagospodarowałaś. Masz rękę kobieto! Kącik z bukszpanem i żurawkami chwycił mnie za serce.
Wnusio aż miło patrzeć jak rośnie. Niewiele młodszy od mojego synka, to i sentyment mam podwójny. :wink:
Powiedz jeszcze mi tylko: czy już czujesz się jak u siebie?
Pozytywnie Ci zazdroszczę takiej życiowej przygody i przeprowadzki. Dzięki Tobie mam przynajmniej nadzieję, że i na mnie przyjdzie czas...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIRKO......na pewno posłucham Twojej rady, ale myślę że zrobię to bliżej jesieni....

ANECZKO......powiem...tak...czuję się jak bym tu była już od dawna.......jeżeli narzekam to na brak czasu, mam mnóstwo pomysłów a z tym i plany które muszę wykonać sama...bo już taka jestem Zosia-Samosia......ale myślę że do jesieni swoje marzenia w dużym stopniu zrealizuję.....Aniu....a jakiego widoku domku oczekujesz.....
..oj jakie słodkie są takie szkraby...można by je schrupać :;230 i skoro Ty jesteś w tak cudownym wieku wszystko przed Tobą i Wami....marzenia są ważne ale nie nimi się realizuje pragnień......jeszcze potrzebne są inne czynniki, ale zupełnie inaczej jest kiedy jest się młodym......wszystko przed Wami a ogród w zasięgu ręki to jest własnie to ;:108 ;:108
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Witam Cię serdecznie. Pięknie u Ciebie, najbardziej lubię obserwować poczynania na działkach o niewielkich rozmiarach, ponieważ sama mam taką. Będę często wpadać.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Krysiu tak to powstało:)))
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Epimedium masz! Ja mam obiecane, może i ja sie dorobię :-) Jego liście mają urok!
A ta hosta, to jaka?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta hosta też mnie zainteresowała. Krysiu, poszperaj i znajdź jej nazwę. Czy w sezonie też utrzymuje się na jej liściach ten jasny limonkowy kolor?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdaleno......jak zaczynałam przygodę z nowym ogrodem wydawało się, że duży...teraz wiem że mogę mieć jeszcze raz taki i będę miala co sadzić.....dlatego każdy kącik jest wykorzystany........
to ogródek pod oknem kuchennym....zioła do garnka tam tez będą rosły.....

Obrazek

Reniu.......u mnie też ogród już powstaje, ale czy ja doczekam takich rozmiarów roślin jak u Ciebie.......ale na ten czas cieszę się tym co się tworzy.....bo moje.....
okazuje się, ze nie trzeba czekać latami aby się cieszyć.......już kwitnie....

Obrazek

Miłka.....mam....epimedium...ale i Ty możesz mieć....chętnie się podzielę bo mam drugą kępę rosnącą na ROD i wcale nie jest mała......jeżeli uważasz że można zrobić to teraz to Michał przytacha.......
...a hosta...zastrzelcie i nie powiem co to za jedna........ja rośliny od niedawna zapisuję w swojej encyklopedii ogrodowej...ale jest urocza...prawda.
Miłko...dalie już na wierzchu...i bardzo ładnie rosną...........mój ogród też zaczyna nabierać kształtów i barw...i strażnicy ogrodu też na swoim miejscu.....
Obrazek

...alejka do kompostownika teraz będzie irysowa.....

Obrazek

Wandziu.......poszperam...liczę na bratową bo od niej dostałam a ona w tym jest lepsza.....jeżeli chodzi o jej barwę to nie zmienia...ale też rośnie w towarzystwie Pinky Winky to i ma cień...słońce jej nie dotyka nadto.....
Wandziu.....piwonia dla Ciebie na razie w pąkach...pokażę jak się rozwinie..jest urocza i to spadek po byłych właścicielach ale bez nazwy.....

Obrazek

..a z nowości buczek zagościł u mnie...tak bardzo o nim śniłam.....

Obrazek

na moim małym ryneczku taki pierwiosnek mi się trafił......

Obrazek

.... no i żeby nie było, że ja nie gospodyni całą gębą to Wam pokażę jaki u mnie warzywniak......

Obrazek

Obrazek

...a tego to już znacie........wszedł na salony..... ;:306 ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Krysiu - podziw i uznanie ;:180
Warzywnika nie powstydziłaby się nawet gospodyni - przodowniczka. ;:215 U mnie warzywka dopiero wyłażą z ziemi. Niestety, u mnie wiosna zawsze nieco później.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HELENKO........ ;:196 za podziw i uznanie.......już mi króliki z głodu nie odejdą...salaty nie do przejedzenia...rzodkiewka tez już wyrasta a ogóreczki pod włókniną pchają się do góry.....

a kiedy Ty ruszysz ze swoim wątkiem.....tyle hortensji u Ciebie do podziwiania.....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu jaki u Ciebie porządek na rabatkach...ani jednego chwaścika. ;:oj
...a mam pytanko znalazłam na mojej skarpie zagubioną piwonię zwykłą wśród liliowców ...nie wiem czy można ją teraz przesadzić ... :?: pytam Ciebie bo czytam że ciągle coś przesadzasz ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”