Ale czy wawrzynek nie powinien zawiązywać trujących jagódek?
 Ale czy wawrzynek nie powinien zawiązywać trujących jagódek?  Tego właściwego migdałka też mam.O tego Ci chodzi?
 Tego właściwego migdałka też mam.O tego Ci chodzi?

Ale czy wawrzynek nie powinien zawiązywać trujących jagódek?
 Ale czy wawrzynek nie powinien zawiązywać trujących jagódek?  Tego właściwego migdałka też mam.O tego Ci chodzi?
 Tego właściwego migdałka też mam.O tego Ci chodzi?

Wawrzynek powinien zawiązywać jagody a skoro twoj nie zawiązuje to w takim razie nie wiem co to może być ,
  Wawrzynek powinien zawiązywać jagody a skoro twoj nie zawiązuje to w takim razie nie wiem co to może być ,   wyglądem naprawdę identyczny jak różowy Wawrzynek , może ktoś jeszcze rozpozna co to za cosik
  wyglądem naprawdę identyczny jak różowy Wawrzynek , może ktoś jeszcze rozpozna co to za cosik 

Mirka to jest chyba Amygdalus nana-migdał karłowyMiriam pisze:WitamZrobiłam dzisiaj zdjęcie kwitnącego krzewu,który nazywam migdałkiem,tak go zidentyfikowałam.Długo był dla mnie wawrzynkiem.Może wy inaczej go nazywacie

).
 ).

Dziękuję wszystkim,że wiem co mam
 Dziękuję wszystkim,że wiem co mam  

Uleciało mi to kluczowe słówko;karłowy.Jest piękny,tylko to rozłażenie...Ale ja w tym roku porobiłam ograniczniki z lenteksu i mam nadzieję,że skupiony,będzie jeszcze ładniejszy.No i jak ten drugi jest podatny na choroby.Też macie ten problem?Do póżnej nocy robiłam oprysk miedzianem,mam nadzieję,że będzie skuteczny i zapobiegnie chorobom.Zbyszku,też go masz?Sprawdzę
 Uleciało mi to kluczowe słówko;karłowy.Jest piękny,tylko to rozłażenie...Ale ja w tym roku porobiłam ograniczniki z lenteksu i mam nadzieję,że skupiony,będzie jeszcze ładniejszy.No i jak ten drugi jest podatny na choroby.Też macie ten problem?Do póżnej nocy robiłam oprysk miedzianem,mam nadzieję,że będzie skuteczny i zapobiegnie chorobom.Zbyszku,też go masz?Sprawdzę  
  Izo,wrzuć zdjęcie,może masz inny odcień?
 Izo,wrzuć zdjęcie,może masz inny odcień? Zdjęcie nie będzie najlepsze,ale ja z tych,co jest,jak się uda
 Zdjęcie nie będzie najlepsze,ale ja z tych,co jest,jak się uda  

do jakich rozmiarów rośnie judaszowiec...nadaje się do małego ogrodu
 do jakich rozmiarów rośnie judaszowiec...nadaje się do małego ogrodu 

I ja z niecierpliwością czekam na tegoroczne wyczyny judaszowca w kwitnieniu.I wciąż czekam na katalogowy wygląd
 I ja z niecierpliwością czekam na tegoroczne wyczyny judaszowca w kwitnieniu.I wciąż czekam na katalogowy wygląd  Pączki nabrzmiewają,lada dzień zakwitnie.Aniu,w Polsce dorasta do 8 metrów,u mnie rośnie powoli i z powodzeniem może rosnąć w wielu ogrodach
 Pączki nabrzmiewają,lada dzień zakwitnie.Aniu,w Polsce dorasta do 8 metrów,u mnie rośnie powoli i z powodzeniem może rosnąć w wielu ogrodach  Pytanie od Ciebie,posiadaczki sporego ogrodu,która na dodatek już posadziła tulipanowca...
 Pytanie od Ciebie,posiadaczki sporego ogrodu,która na dodatek już posadziła tulipanowca...   Śmiało polecam,kup,będziemy podglądać u siebie.
  Śmiało polecam,kup,będziemy podglądać u siebie.  A jak przezimował Twój tulipanowiec,nie przemarzł?Bo chyba go nie okręcałaś
 A jak przezimował Twój tulipanowiec,nie przemarzł?Bo chyba go nie okręcałaś  Wczoraj pierwszy raz skosiłam trawnik,ogród nabrał wyglądu,zapraszam...
 Wczoraj pierwszy raz skosiłam trawnik,ogród nabrał wyglądu,zapraszam...

. Ja koszenie na razie odkładam, bo jeszcze tu i tam tulipanki wystają lub grzybki się panoszą
. Ja koszenie na razie odkładam, bo jeszcze tu i tam tulipanki wystają lub grzybki się panoszą  

też wczoraj troszkę wykosiłam ale trafił się wyjazd i część została nie wykoszona
 też wczoraj troszkę wykosiłam ale trafił się wyjazd i część została nie wykoszona  Przy kamieniach nie dałam rady wykosić, trawa powrastała pomiędzy kamienie...szykuje się pryskanie randapem. Tulipanowiec przetrwał nie naruszony, wypuszcza listki...nie okrywałam go niczym. Judaszowca poszukam w szkółkach, pasuje mi  takie drzewko nie rośnie duże i kwitnie o tej porze.
 Przy kamieniach nie dałam rady wykosić, trawa powrastała pomiędzy kamienie...szykuje się pryskanie randapem. Tulipanowiec przetrwał nie naruszony, wypuszcza listki...nie okrywałam go niczym. Judaszowca poszukam w szkółkach, pasuje mi  takie drzewko nie rośnie duże i kwitnie o tej porze.

Zakwitnie na razie jedna gałązka,może na jutro
 Zakwitnie na razie jedna gałązka,może na jutro  Liczę jednak na porządne kwitnienie
 Liczę jednak na porządne kwitnienie  Dalsze wieści z mojego ogrodu
 Dalsze wieści z mojego ogrodu