Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Witaj Elu :wit Ale czy wawrzynek nie powinien zawiązywać trujących jagódek? :roll: Tego właściwego migdałka też mam.O tego Ci chodzi?
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak to jest Migdałek ;:63 Wawrzynek powinien zawiązywać jagody a skoro twoj nie zawiązuje to w takim razie nie wiem co to może być , :roll: wyglądem naprawdę identyczny jak różowy Wawrzynek , może ktoś jeszcze rozpozna co to za cosik :D
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Miriam pisze:Witam :D Zrobiłam dzisiaj zdjęcie kwitnącego krzewu,który nazywam migdałkiem,tak go zidentyfikowałam.Długo był dla mnie wawrzynkiem.Może wy inaczej go nazywacie
Mirka to jest chyba Amygdalus nana-migdał karłowy
Awatar użytkownika
anistan
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 cze 2007, o 18:19

Post »

Też myślę, że to migdał karłowy. Bardzo lubi wędrować. Rozlazł mi się strasznie. Ale na wiosnę tworzy piękny widok.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

A nie mówiłam?! Toz to on! Mój migdałek karłowy ma troche inny pokrój i robi odrosty bardzo bliziutko, ale rosnie u mnie dopiero 3-ci rok (chyba :roll: ).
Ale kwiaty i liscie się zgadzają. Zrobiłam mu zdjęcia, tylko jeszcze nie zgrałam do komputera.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:heja :heja :heja Dziękuję wszystkim,że wiem co mam :heja :heja :heja Uleciało mi to kluczowe słówko;karłowy.Jest piękny,tylko to rozłażenie...Ale ja w tym roku porobiłam ograniczniki z lenteksu i mam nadzieję,że skupiony,będzie jeszcze ładniejszy.No i jak ten drugi jest podatny na choroby.Też macie ten problem?Do póżnej nocy robiłam oprysk miedzianem,mam nadzieję,że będzie skuteczny i zapobiegnie chorobom.Zbyszku,też go masz?Sprawdzę :D
Witaj anistan,miło,że wpadłaś :D Izo,wrzuć zdjęcie,może masz inny odcień?
Jutrzejsze słońce "namówi" do kwitnienia kolejne krzewy.Obsypana pąkami jest obiela,na jutro już pewnieamonogawa będzie gotowa do zaprezentowania.Postanowiłam wklejać zdjęcia już kwitnących krzewów,żeby nie powtarzać się,ale to oczekiwanie spowodowane patrzeniem na pączki też jest fajne.Zrobię wyjątek i pokażę judaszowca przygotowującego się do kwitnienia.Niespotykanie osadzone ma te pączki i czekam,że z każdym rokiem będzie ich więcej i w końcu będzie taki,jak w katalogu ;:oj Zdjęcie nie będzie najlepsze,ale ja z tych,co jest,jak się uda :oops:
Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ten Twój migdałek, z ciekawością też podglądać będę judaszowca. Wiosna na całego :D
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko :wit do jakich rozmiarów rośnie judaszowiec...nadaje się do małego ogrodu :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w kolejny słoneczny dzień :wit I ja z niecierpliwością czekam na tegoroczne wyczyny judaszowca w kwitnieniu.I wciąż czekam na katalogowy wygląd :roll: Pączki nabrzmiewają,lada dzień zakwitnie.Aniu,w Polsce dorasta do 8 metrów,u mnie rośnie powoli i z powodzeniem może rosnąć w wielu ogrodach ;:108 Pytanie od Ciebie,posiadaczki sporego ogrodu,która na dodatek już posadziła tulipanowca... :wink: Śmiało polecam,kup,będziemy podglądać u siebie. :D A jak przezimował Twój tulipanowiec,nie przemarzł?Bo chyba go nie okręcałaś :roll: Wczoraj pierwszy raz skosiłam trawnik,ogród nabrał wyglądu,zapraszam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oczywiście skorzystałam z zaproszenia i przespacerowałam się. Jak trawka skoszona, to zaraz inaczej się zwiedza :D. Ja koszenie na razie odkładam, bo jeszcze tu i tam tulipanki wystają lub grzybki się panoszą :D

Przepięknie wszystko kwitnie ;:138
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Trawa wykoszona to rabatki od razu lepiej się prezentują ;:63 też wczoraj troszkę wykosiłam ale trafił się wyjazd i część została nie wykoszona ;:224 Przy kamieniach nie dałam rady wykosić, trawa powrastała pomiędzy kamienie...szykuje się pryskanie randapem. Tulipanowiec przetrwał nie naruszony, wypuszcza listki...nie okrywałam go niczym. Judaszowca poszukam w szkółkach, pasuje mi takie drzewko nie rośnie duże i kwitnie o tej porze.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam Twoje grzybki,Stokrotko,niezłe :D
Aniu,kwitnie to za dużo powiedziane :evil: Zakwitnie na razie jedna gałązka,może na jutro :roll: Liczę jednak na porządne kwitnienie ;:108 Dalsze wieści z mojego ogrodu :tan
Obrazek
Dawno mi tak obficie nie kwitła mahonia,szkoda,że zapach przywodzi na myśl mocz,a rośnie zaraz przy wejściu do domu :?
Obrazek
Na konwalie ponarzekałam,to od razu kwitnienie wzrosło ;:333
Obrazek
Podwiązując dzisiaj cytryniec zauważyłam pączuszki,czyżbym wreszcie doczekała się owoców? ;:oj
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Mireczko ależ u Ciebie już jest pięknie w ogrodzie. Różowe tulipany strzępiaste są cudne. To moje ulubione.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”