Dala - mój piękny ogród cz.4
-
x-d-a
Moniko, zdecydowanie ogród jesienią jest piękny lub -jak kto woli- jesień w ogrodzie jest urocza
Elu, to powszechnie znana teoria, że roślinki lepiej rosną jak się z nimi rozmawia, wa więc na pewno są bardziej "żywe" niż się nam wydaje...
Olu, tak szczerze mówiąc to pieski są dla mnie troszeczkę substytutem dzieci, a właściwie wnuków, których -póki co- nie mogę się doczekać
Aduś, masz rację, że pieski są trochę bardziej komunikatywne niż pająki, co nie zmienia faktu, że te ostatnie też maja swoich wielbicieli...
...n.p. Sylwka i 100krotkę
Dzisiaj była nadspodziewanie ładna pogoda, więc zrobiłam parę zdjątek. Nie chciałam po raz któryś tam fotografować tych samych zakątków i roślinek, dlatego dla urozmaicenia pokażę Wam lampy i lampki, które oświetlają mój ogród. A dni się robią coraz krótsze...
Na początek turecka lampka - do środka wkłada się świeczkę i te kolorowe szkiełka rzucają śliczne refleksy

A to lampka z metalu, wykonana przez domorosłego artystę NN; oświetla domek ogrodnika

Tę lampkę dostałam w prezencie - do środka wkłada się małą świeczkę

Ostatnia lampka oświetla mroki mego przedogródka
Elu, to powszechnie znana teoria, że roślinki lepiej rosną jak się z nimi rozmawia, wa więc na pewno są bardziej "żywe" niż się nam wydaje...
Olu, tak szczerze mówiąc to pieski są dla mnie troszeczkę substytutem dzieci, a właściwie wnuków, których -póki co- nie mogę się doczekać
Aduś, masz rację, że pieski są trochę bardziej komunikatywne niż pająki, co nie zmienia faktu, że te ostatnie też maja swoich wielbicieli...
...n.p. Sylwka i 100krotkę
Dzisiaj była nadspodziewanie ładna pogoda, więc zrobiłam parę zdjątek. Nie chciałam po raz któryś tam fotografować tych samych zakątków i roślinek, dlatego dla urozmaicenia pokażę Wam lampy i lampki, które oświetlają mój ogród. A dni się robią coraz krótsze...
Na początek turecka lampka - do środka wkłada się świeczkę i te kolorowe szkiełka rzucają śliczne refleksy

A to lampka z metalu, wykonana przez domorosłego artystę NN; oświetla domek ogrodnika

Tę lampkę dostałam w prezencie - do środka wkłada się małą świeczkę

Ostatnia lampka oświetla mroki mego przedogródka
-
x_P-42
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękności
Najbardziej podoba mi sie ta ostatnia, kojarzy się z baśniami Andersena 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też tak myślę, chociaż są chwile, że mam jej dosyć, ale to chyba tylko przez to, że jest coraz chłodniej i dni stają się coraz krótsze. Ale bardzo lubię opadłe liście które wiatr roznosi po całym ogrodzie, nawet się nie spieszę, by wszystkie odrazu wygrabić ;)dala pisze:Moniko, zdecydowanie ogród jesienią jest piękny lub -jak kto woli- jesień w ogrodzie jest urocza![]()
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, te lampki
dają pewnie wspaniały efekt w wieczornym ogrodzie.
U mnie dzisiaj też było cieplej niż ostatnio, a może zaczynam się przyzwyczajać do jesiennych temperatur,
w każdym razie przestałam dygotać
U mnie dzisiaj też było cieplej niż ostatnio, a może zaczynam się przyzwyczajać do jesiennych temperatur,
w każdym razie przestałam dygotać
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
x-d-a
Elu, rzeczywiście w dzień bywa jeszcze stosunkowo ciepło, ale wieczory i ranki -brr! zimno!
A takie różne "smaczki" w ogrodzie to mój konik. Oprócz pięknych roślin lubię, aby uzupełniające je przedmioty - donice, lampki, konewki- też były ładne i stylowe...
Grzesiu, ja to z tymi liśćmi mam mieszane uczucia - z jednej strony podoba mi się jak w małych ilościach ozdabiają trawnik, z drugiej moje porządnictwo nie pozwala im za długo poleżeć...
100krotko, ta lampka może nie daje zbyt mocnego światła, ale właśnie takie kolorowe i bajkowe...ciepłe...
Polu, roślinki i -jak piszesz- "przeszkadzajki" tworzą w ogrodzie jedną harmonijną całość i warto o nich nie zapominać...
A dla Ciebie mój ostatni nabytek hostowy - malutka Great Expectations

A takie różne "smaczki" w ogrodzie to mój konik. Oprócz pięknych roślin lubię, aby uzupełniające je przedmioty - donice, lampki, konewki- też były ładne i stylowe...
Grzesiu, ja to z tymi liśćmi mam mieszane uczucia - z jednej strony podoba mi się jak w małych ilościach ozdabiają trawnik, z drugiej moje porządnictwo nie pozwala im za długo poleżeć...
100krotko, ta lampka może nie daje zbyt mocnego światła, ale właśnie takie kolorowe i bajkowe...ciepłe...
Polu, roślinki i -jak piszesz- "przeszkadzajki" tworzą w ogrodzie jedną harmonijną całość i warto o nich nie zapominać...
A dla Ciebie mój ostatni nabytek hostowy - malutka Great Expectations

- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu. Każda inna, każda ma swój urok i swoją duszę. Piękne szczególiki 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu, Twoje lampki są urocze, cieszę się,że je pokazałaś.
Kolory jesieni uwielbiam, tak jak Grzesik lubię jesienne liście rozwiewane po ogrodzie przez wiatr...
Gutek jest słodki! Ja też kocham zwierzeta. A psy najbardziej. Kupiłam owczarka niemieckiego mieszkając w bloku. Ale co dzień był 2 godziny na spacerze , bo byłam wtedy z dziećmi w domu, tzn. nie pracowałam zawodowo. Każdy pies potrzebuje towarzystwa człowieka.
Ale rośliny tak samo ! Masz rację,Dalu,że lepiej rosną rośliny ,z którymi się rozmawia! I reagują na ludzi, Elsi, ( czytałam o takich badaniach )- reagują na intencje zbliżającego się do nich człowieka .
Kolory jesieni uwielbiam, tak jak Grzesik lubię jesienne liście rozwiewane po ogrodzie przez wiatr...
Gutek jest słodki! Ja też kocham zwierzeta. A psy najbardziej. Kupiłam owczarka niemieckiego mieszkając w bloku. Ale co dzień był 2 godziny na spacerze , bo byłam wtedy z dziećmi w domu, tzn. nie pracowałam zawodowo. Każdy pies potrzebuje towarzystwa człowieka.
Ale rośliny tak samo ! Masz rację,Dalu,że lepiej rosną rośliny ,z którymi się rozmawia! I reagują na ludzi, Elsi, ( czytałam o takich badaniach )- reagują na intencje zbliżającego się do nich człowieka .