...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
No nie to już przesadza, jeszcze weźmiecie mnie za jakiegoś czarownika. Abrakadabra ślimaki gońcie do Renaty, u niej są przepyszne clematisy
. Żartuję oczywiście. Renato myślałaś, że ciebie to minie ?? Plaga ślimaków jest nieunikniona po takich deszczach. Ja u siebie ostatnio jak pieliłem to wywaliłem chyba z całe wiaderko.
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu ale się ubawiłam czytając Wasza wymianę zdań o ślimorach. Ja ostatnio tez znalazłam na clematisie, one są wszystko żerne.A co do piwa to raczej wypijamy, nie dzielimy się ze ślimakami.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cyntus, otwórz izbe wytrzezwień dla slimaków i skieruj ich na leczenie odwykowe, z tego co wiem nie ma jeszcze takiej placówki, ale ktos musi byc pierwszy, pytanie tylko o koszty? 
a jeszcze jedno może to podziała na nich dyscyplinująco i beda omijały Twój ogród, tego Ci życzę, jak nie spróbujesz nie bedziesz wiedzieć
a jeszcze jedno może to podziała na nich dyscyplinująco i beda omijały Twój ogród, tego Ci życzę, jak nie spróbujesz nie bedziesz wiedzieć
Do litrowego słoika wlać 1/2 szkl piwa. Wkopać w ziemię tak by 2 cm brzeg wystawał nad ziemię. Rano zobaczysz ile się tego obrzydlistwa utopiło. Słoik może być po ogórkach. Będzie zagrycha.
Jaka? albo ogórki albo ślimory.

Jaka? albo ogórki albo ślimory.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ślimaczymy się z tym tematem i właściwie nikt nie wymyślił co pożytecznego można zrobić z martwym ślimakiem
....a tyle tego łazi
....bleeeee....temat rzeka....
Iduś jasne, że reflektuję
...tylko jak mi się znowu nie przyjmą ,tak jak patyczki, to jeszcze przyjedziesz mi wtłuc
...a ja się bojam... 
Iduś jasne, że reflektuję
Pozdrawiam słonecznie - Baśka