W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
Wpadłam się przywitac. Witaj Halinko!
Miłego dnia.

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też muszę się rozglądnąć za dereniem jadalnym. Przepyszna jest z niego nalewka i konfitury. Pamiętam moja mama robiła konfitury z derenia i owoc miał przepiękny kolor. Tylko był problem z wyciągnięciem pestki. Praktycznie nie dawało się.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani, witam i życzę miłego dnia !!!
Iduniu, ojjj napawa optymizmem, aż chce się żyć
Grażynko, myślę, że za dwa lata Twoja dereń jadalnia też tak będzie wyglądała. Moja w pierwszym roku po posadzeniu miała jeden owoc, a w tamtym roku pięknie obficie zakwitła, ale nie było ani jednego owocu
Ciekawe co będzie w tym roku
Moniko - rogalm1, myślę, że w sobotę znajdziesz wiosnę na swojej działeczce, przecież aż tak daleko od siebie nie mieszkamy
a chyba Stary Sącz jest zimniejszym miastem
Agnieszko - AGNESS, może dlatego u mnie już są zwiastuny wiosny, ponieważ ogródek jest osłonięty tujami, sosnami i świerkami.
Liliowce w niektórych miejscach też wychyliły noski
... pamiętam, żeby Ci je wysłać
Aniu - kubanki, u mnie tych nosków, też nie za wiele
Obawiałam się, że nic z moich cebulkowych nie wyjdzie, że nornice wszystko zjedzą. Coś mi się zdaje, że dyndające puszki po piwie na metalowych prętach pomogły
Ciekawa jestem, czy któraś z moich siedmiu pozostawionych w gruncie lilii wystawi nosek
Jacku, cieszę się ogromnie z tych nosków, choć nie mam pojęcia ... czyje one, hihihi
U mnie jeszcze zakwitły fioletowe pierwiosnki, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, ponieważ M bardzo się spieszył.
Droga Moniko - Monia68, najważniejsze, że nosków pełno ... chwila, moment iii kwiatuszki będą
Asiu Kochana, Twoje miejsce jest jednak zdecydowanie chłodniejsze, w końcu jest wyżej ... masz bliżej do nieba, hihihi
Alu - snowflake, Twoje krokusy niedługo zakwitną, przecież będzie coraz cieplej i dłużej słoneczko świeci
Aniu -tara, mam nadzieję, że te noski zwiastują szybką wiosnę, że zima już nie wróci
Jollluś, cieszę się z tej wiosny w moim ogródku, bo na parapecie bez zmian ... męczennica noska nie pokazuje
Cynthia, na ogródku było rzeczywiście przyjemnie i słonecznie, a na balkonie od strony południowej ... mocne ciepełko - spokojnie można było posiedzieć
Iduniu, ojjj napawa optymizmem, aż chce się żyć

Grażynko, myślę, że za dwa lata Twoja dereń jadalnia też tak będzie wyglądała. Moja w pierwszym roku po posadzeniu miała jeden owoc, a w tamtym roku pięknie obficie zakwitła, ale nie było ani jednego owocu

Moniko - rogalm1, myślę, że w sobotę znajdziesz wiosnę na swojej działeczce, przecież aż tak daleko od siebie nie mieszkamy

Agnieszko - AGNESS, może dlatego u mnie już są zwiastuny wiosny, ponieważ ogródek jest osłonięty tujami, sosnami i świerkami.
Liliowce w niektórych miejscach też wychyliły noski

Aniu - kubanki, u mnie tych nosków, też nie za wiele

Jacku, cieszę się ogromnie z tych nosków, choć nie mam pojęcia ... czyje one, hihihi

Droga Moniko - Monia68, najważniejsze, że nosków pełno ... chwila, moment iii kwiatuszki będą

Asiu Kochana, Twoje miejsce jest jednak zdecydowanie chłodniejsze, w końcu jest wyżej ... masz bliżej do nieba, hihihi

Alu - snowflake, Twoje krokusy niedługo zakwitną, przecież będzie coraz cieplej i dłużej słoneczko świeci

Aniu -tara, mam nadzieję, że te noski zwiastują szybką wiosnę, że zima już nie wróci

Jollluś, cieszę się z tej wiosny w moim ogródku, bo na parapecie bez zmian ... męczennica noska nie pokazuje

Cynthia, na ogródku było rzeczywiście przyjemnie i słonecznie, a na balkonie od strony południowej ... mocne ciepełko - spokojnie można było posiedzieć

- HalinaK
Ado, moja dereń jadalna w ubiegłym roku, już w marcu pięknie kwitła, była cudna ozdoba ogrodu i dla mnie to jest największą jej zaletą.
Znajomi żartują, że będę mogła robić słynną polską dereniówkę
Jak zaowocuje obficie, to spróbuję z niej zrobić konfitury. A w tym roku, z ciekawości, ukorzenię gałązki i jak się uda, to wyślę Ci ukorzenioną dereń :P
Reniu, ciekawe, że u Ciebie krokusy jeszcze nie ma pąków, przecież Łódzkie jest cieplejsze od Sądeckiego
... a może to spraw ziemi i zacisza, w którym rosną moje krokusy 
Znajomi żartują, że będę mogła robić słynną polską dereniówkę

Jak zaowocuje obficie, to spróbuję z niej zrobić konfitury. A w tym roku, z ciekawości, ukorzenię gałązki i jak się uda, to wyślę Ci ukorzenioną dereń :P
Reniu, ciekawe, że u Ciebie krokusy jeszcze nie ma pąków, przecież Łódzkie jest cieplejsze od Sądeckiego

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Halinko. Będę Ci bardzo wdzięczna. Wiem, że Ty jesteś specjalistką od ukorzeniania, więc już się cieszę na sadzonkę.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- HalinaK
Aniu - Taro, będę bardzo wdzięczna za serduszka, a ja wyślę Ci inne moje roślinki i piołun jako dodatek 
A to smyki ptaszki, zjadają noski
Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy i u mnie tak nie będzie
... może puszki na prętach je odstraszą 
Danusiu, ojjj tak, te pierwsze, proste, zwykłe kwiatuszki najbardziej cieszą
Życzę miłych prac ogrodowych jutro :P nooo, i oby pogoda dopisała
Lidko - Agawa, dziękuję za odwiedzinki, oby ta wiosna jak najszybciej przyszła !
Ado, masz jak w banku, jak tylko się ukorzenią

A to smyki ptaszki, zjadają noski

Danusiu, ojjj tak, te pierwsze, proste, zwykłe kwiatuszki najbardziej cieszą

Życzę miłych prac ogrodowych jutro :P nooo, i oby pogoda dopisała

Lidko - Agawa, dziękuję za odwiedzinki, oby ta wiosna jak najszybciej przyszła !
Ado, masz jak w banku, jak tylko się ukorzenią