Ewo - mój ogród wygląda identycznie .... otulony puchową kołderką , śpi w najlepszekocica pisze:Lilak i floksy, aż czuję ich zapach. Uwielbiam te rośliny. Uwielbiam też białe kwiaty bo tworzą takie czyste plamy w ogrodzie. Mojego ogrodu nie widać - śniegu mam ponad pół metra w miejscach nie odśnieżanych, a tam gdzie odśnieżamy mamy dodatkowo metrowe skarpy z lodu... Koszmar.
Marzenko- szczerze polecam - białe kwiaty są świetnym sąsiedztwem dla roślin kwitnących w różnych kolorach. Wprowadzają spokój i świeżość . Osobiście staram się je umieszczać w różnych zakamarkach swojego ogrodu.marzenaF pisze:Pięknie zaczynam nabierać ochoty na biały zakątek na działce,jestem pod urokiem białych kwiatków,same cudności pokazujesz
Tak Izo - dobrze widzisz , to jest biała miecznica. Roślinka jest młodziutka , zakupiona w zeszłym roku.Zobaczę jak przezimuje. Jak będzie czym się już podzielić - to nie ma sprawy.tu.ja pisze:Same śliczności! Czy ja dobrze widziałam, że masz białą miecznicę? Martuniu - plissss... Proszę o nasionka lub kawałeczek roślinki. Ja mam żółtą i niebieską. Szalenie mi się podoba ten niepozorny kwiatuszek. Możemy się wymienić jeśli chcesz...
Mam jeszcze pytanko co jest na 5 i 6 zdjęciu...
Alu - lilia o którą pytasz , to lilia o nazwie "Birgi"snowflake pisze:Ach przepiękny pokaz kolorów i piękna... aż smutno się robi gdy popatrzy się jednak za okno...
A powiedz mi co to za lilia różowa na poprzedniej stronie... szukam jakiejś ładnej odmiany bo chcę sporo cebulek kupić i zrobić różową plamę w ogrodzie
Tak właśnie Jadziu widzę swoje kwiaty i tak staram się je pokazać innym :PJAKUCH pisze:Piękna ta biała piwonia z bordową falbanką . Widziałam taką samą u Adriana . w ogóle piękne fotki . Umiesz je pokazac te wszystkie kwiatki Marto