Zakątki na Dębowym 4
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zakątki na Dębowym 4
Przyznam szczerze, że cieszę się, iż mieszkam w klimacie, gdzie zasadniczo niczego na zimę wykopywać nie muszę.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudny twój ogród (i zdjęcia!!)w jesiennej szacie.... Gratuluje nagrody!!! Nela to sama radość i zapał do pracy
bardzo podobna do ciebie, wydaje mi się. Ale ci się namnożyło problemów w tym roku... życzę ci siły duchowej i tej fizycznej do podołania wszystkim obowiązkom
musi być ci bardzo ciężko skoro jeszcze pracujesz... plus ogród!
Ta scieżka/podjazd super pomysł i jaka wygoda!!! Trzymam mocno kciuki za dobrą i szybką rekonwalescencję obu pań; sama przechodziłam podobny koszmar i to kilka razy... ale potem zaświeciło
i nawet coś tam dłubie w ogrodzie, z radością chociaż kręgosłup nie szczególnie to lubi 

Ta scieżka/podjazd super pomysł i jaka wygoda!!! Trzymam mocno kciuki za dobrą i szybką rekonwalescencję obu pań; sama przechodziłam podobny koszmar i to kilka razy... ale potem zaświeciło

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe ale mój judaszowiec nie przebarwia się na taki kolor, chyba mam inną odmianę.
Ostatnia trawa piękna fioletowe źdźbła
Ostatnia trawa piękna fioletowe źdźbła

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Współczuję tak wielu problemów i zagęszczenia w domu. Ale chyba ogród przynosi Ci ukojenie? Jest czym zająć myśli i odegnać te smutne. Choć teraz tak szybko robi się ciemno, że trudno się wyrobić z pracami.
Piękny miskant czerwony!
Piękny miskant czerwony!
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu Czerwony Szef cudny.
Żałuję, że nie mam siły na utylizację miskantów, chętnie bym go posadziła.
Różyce jeszcze tak ładnie pokazałaś.
Nieszczęścia wg powiedzonka chodzą parami.
Zdrowia dla mamy M i sił dla Ciebie.

Różyce jeszcze tak ładnie pokazałaś.

Nieszczęścia wg powiedzonka chodzą parami.

Zdrowia dla mamy M i sił dla Ciebie.

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Aniu
Jak tam podopieczni
Cudne chryzantemy masz ,czy to nowe z kwiaciarni ,czy tak uformowałaś ?
Mam kilka lat w donicach ,ale nie są tak kuliste krzaczki.
Jak tam podopieczni

Cudne chryzantemy masz ,czy to nowe z kwiaciarni ,czy tak uformowałaś ?
Mam kilka lat w donicach ,ale nie są tak kuliste krzaczki.
- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Aniu, ogród podziwiam oraz życzę dużo sił i pogody ducha 

- neferet
- 200p
- Od: 18 paź 2014, o 19:49
Dawno nie zaglądałam. Twój ogród jesienią ma szczególny klimat. Może to przez ten bordowo-winny kolor przewijający się tu i tam?
Gratuluję nagrody!
Tak to często bywa, że jak się zaczną jakieś problemy to zaraz następne i następne. Falami przychodzą. Dużo zdrowia wszystkim Wam i siły.
Gratuluję nagrody!
Tak to często bywa, że jak się zaczną jakieś problemy to zaraz następne i następne. Falami przychodzą. Dużo zdrowia wszystkim Wam i siły.

-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Aniu dawno nie byłam u Ciebie tutaj i na wsi
Życie nie rozpieszcza ,a czytam u Ciebie o pasmie nieszczęść .
Smutna sprawa
Niemniej musimy stawiać czoła ,różnym wyzwaniom .
Pocieszające to nie jest ,ale wierzę ,że dacie radę .Zyczę Aneczko z całego serca.
Piękny ogród latem ,piękne wystawy masz
,a wiesz Wal też zaczął malować .
Po ok 40 latach wziął pędzel do ręki .
Ma talent nieskromnie powiem
Żałujemy ,trzeba było przed laty malować .
To takie piękne
Maluje od krajobrazów teraz zaczynając ,ale czekam na na nasz ogród
Na róże etc.
Aniu przesyłam dużo energii i życzę dużo siły

Życie nie rozpieszcza ,a czytam u Ciebie o pasmie nieszczęść .
Smutna sprawa

Pocieszające to nie jest ,ale wierzę ,że dacie radę .Zyczę Aneczko z całego serca.
Piękny ogród latem ,piękne wystawy masz

Po ok 40 latach wziął pędzel do ręki .
Ma talent nieskromnie powiem

Żałujemy ,trzeba było przed laty malować .
To takie piękne

Maluje od krajobrazów teraz zaczynając ,ale czekam na na nasz ogród

Na róże etc.

Aniu przesyłam dużo energii i życzę dużo siły

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Piękna jest ta jasna róża 

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Cześć Aniu, oj jak długo mnie u Ciebie nie było.
Niestety u mnie wciąż życie na wysokich obrotach.
Czytam że u Ciebie też wiele się dzieje. Wnusia śliczna ale na pewno absorbuje dużo czasu, bo małe dzieci to takie żywe sreberka.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla synowej, a swoją drogą co trzeba zrobić żeby dorosła osoba wypadła z okna
Przepraszam za wścibskie pytanie, ale w głowie mi się to nie mieści.
Teraz jeszcze opieka nad teściową, oj trudny czas Aniu u Ciebie.
Ogród masz za to piękny i to pewnie on wynagradza Ci wszystkie smuteczki.
Nagrody gratuluję od dawna wiem że zdolna z Ciebie osóbka. Estetka.
Aniu z okazji zbliżających Świat życzę Tobie wiele sił, wytrwałości i aby wszystkie Twoje problemy znalazły pozytywne rozwiązania

Niestety u mnie wciąż życie na wysokich obrotach.
Czytam że u Ciebie też wiele się dzieje. Wnusia śliczna ale na pewno absorbuje dużo czasu, bo małe dzieci to takie żywe sreberka.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla synowej, a swoją drogą co trzeba zrobić żeby dorosła osoba wypadła z okna

Przepraszam za wścibskie pytanie, ale w głowie mi się to nie mieści.
Teraz jeszcze opieka nad teściową, oj trudny czas Aniu u Ciebie.
Ogród masz za to piękny i to pewnie on wynagradza Ci wszystkie smuteczki.
Nagrody gratuluję od dawna wiem że zdolna z Ciebie osóbka. Estetka.
Aniu z okazji zbliżających Świat życzę Tobie wiele sił, wytrwałości i aby wszystkie Twoje problemy znalazły pozytywne rozwiązania

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witam was serdecznie w tym Nowym 2025 Roku
Dziękuje za słowa wsparcia , za piękne życzenia.
I ja wam wszystkim Aby ten Nowy Ro był lepszy. Sukcesów zarówno zawodowych i prywatnych. Niech każdy dzień przynosi radość, inspiracje i nowe możliwości. Energii i zdrowia w życiu i ogrodzie. I wsparcia najbliższych i przyjaciół we wszystkim.
U mnie nie wiele się zmieniło. Wnuczka jeszcze pod naszą opieka i teściowa. @ osoby ( starsza i mała ) to trudne wyzwanie. Życie osobiste zanikło. cierpliwość czasami przesuwa się w granicach. ale ogólnie jest dobrze, wesoło i dajemy radę. Duzo prac jesiennych nie zrobiłam. Cóz może wiosna będzie lepsza na realizacje ogrodowe. Od wrzenia nic też nie malowałam . No brak czasu .
A sztalugi , farby już mi pachną . Ale to może dopiero w lutym mi się uda.
Na razie luźny miesiąc i zamierzam wykorzystać go spokojnie na luz.
Jeszcze trochę i w lutym już jakieś wysiewy parapetowe nasze głowy wejdą i do realizacji z radością przystąpimy.
pelagia72- Agnieszko No tak pechowa seria jeszcze się ciągnie. Nie ukrywam nie łatwe to były miesiące. Ale już trochę lżej.
Tak teściowa z nami.
Nelę wozimy do przedszkola, jakoś egzystujemy często w biegu ale i z radością. Rodzina to wielki dar i musimy o siebie dbać.
To fajnie, że kanzan Będzie duża. Nawet mi pasuje aby w tym miejscu było większe drzewko. Najwyżej kilka róż , które tam rosną przesadzę kiedyś w inne miejsce.
Ta szara szałwia lekarska bardzo dobrze rośnie. Liście duże, skórzaste. pięknie się rozrasta kępowo. Jedynie co na minus to nie kwitnie.
Nawet myślałam, że kilka na wiosnę dam w innej części na brzeg rabaty.
Locutus - LOKI To masz bardzo fajnie, że nic nie musisz na zimę wykopywać.
To np u mnie zajmuje ze 2 dni. Albo na 3 sobie rozkładam i po trochę wykopuję. I chyba takie 4 spore skrzynki miałam cann, dalii, eukomisów, mieczyków.
Ale nie zaprzestanę, bo lubię te rośliny w moim ogrodzie.
Igala- Iguś O dziękuję. Ogród jesienny już w naszych wspomnieniach .
Teraz nijaka pogoda..Ale może ta prawdziwa zima ze śniegiem jeszcze będzie.
A dziękuję.
Nela daje często popalić. A ten aniołek też ma różki. Ale i radośnie i miło. Dajemy radę. Na swoje sprawy tylko nie ma czasu.
Dziękuję za te słowa wparcia. Człowiek jak musi to dla bliskich dużo zniesie.
Bufo-bufo Nie mam pojęcia jaką odmianę mam judaszowca. W szkółce była tylko nazwa Judaszowiec. Oby mi ładnie przezimował.
Tak, ten Miskant Red Chief tez mi się spodobał.
Pozdrawiam serdecznie.
Florian Silesia , cyma2704 - Soniu, kuneg- Małgosiu, neferet- Moniko, kasia74- Kasiu
Oj mała osóbką a duzo rzeczy w domu się zagracilo. Od tej starszej to tylko jeden pokój nam w użytkowaniu ubył. Sporo ćwiczeń w cierpiwości nam też przybyło.
Ogród zawsze przynosi ukojenie. Nie za dużo czasu na niego jesienią było. Ale najawżniejsze prace zrobione. Nawet cebulę zimową i czosnek z Nelą posadziłyśmy i wcale się nie chciała zniechęcić. Wytrwale w zrobione rządki kładła do końa cebulki i ząbki czosnku a potem ziemią przysypywała. Owszem ubrudziła się i to bardzo. Ale szczęśliwe dzieci to brudne dzieci
Trawy juz pokochałam. Jeszcze może nie za dużo ich mam. Ale będą coraz bardziej widoczne.
Tak ten czerwony miskant jest bardzo ciekawy i ładny.
Dziękuję, dziękuję wam za te mile słowa i te życzliwości . Aż na duśzy miło i lżej
Jutro już pomału zacznę zaglądać do was.

Dziękuje za słowa wsparcia , za piękne życzenia.
I ja wam wszystkim Aby ten Nowy Ro był lepszy. Sukcesów zarówno zawodowych i prywatnych. Niech każdy dzień przynosi radość, inspiracje i nowe możliwości. Energii i zdrowia w życiu i ogrodzie. I wsparcia najbliższych i przyjaciół we wszystkim.

U mnie nie wiele się zmieniło. Wnuczka jeszcze pod naszą opieka i teściowa. @ osoby ( starsza i mała ) to trudne wyzwanie. Życie osobiste zanikło. cierpliwość czasami przesuwa się w granicach. ale ogólnie jest dobrze, wesoło i dajemy radę. Duzo prac jesiennych nie zrobiłam. Cóz może wiosna będzie lepsza na realizacje ogrodowe. Od wrzenia nic też nie malowałam . No brak czasu .
A sztalugi , farby już mi pachną . Ale to może dopiero w lutym mi się uda.
Na razie luźny miesiąc i zamierzam wykorzystać go spokojnie na luz.
Jeszcze trochę i w lutym już jakieś wysiewy parapetowe nasze głowy wejdą i do realizacji z radością przystąpimy.
pelagia72- Agnieszko No tak pechowa seria jeszcze się ciągnie. Nie ukrywam nie łatwe to były miesiące. Ale już trochę lżej.
Tak teściowa z nami.
Nelę wozimy do przedszkola, jakoś egzystujemy często w biegu ale i z radością. Rodzina to wielki dar i musimy o siebie dbać.
To fajnie, że kanzan Będzie duża. Nawet mi pasuje aby w tym miejscu było większe drzewko. Najwyżej kilka róż , które tam rosną przesadzę kiedyś w inne miejsce.
Ta szara szałwia lekarska bardzo dobrze rośnie. Liście duże, skórzaste. pięknie się rozrasta kępowo. Jedynie co na minus to nie kwitnie.
Nawet myślałam, że kilka na wiosnę dam w innej części na brzeg rabaty.
Locutus - LOKI To masz bardzo fajnie, że nic nie musisz na zimę wykopywać.
To np u mnie zajmuje ze 2 dni. Albo na 3 sobie rozkładam i po trochę wykopuję. I chyba takie 4 spore skrzynki miałam cann, dalii, eukomisów, mieczyków.
Ale nie zaprzestanę, bo lubię te rośliny w moim ogrodzie.
Igala- Iguś O dziękuję. Ogród jesienny już w naszych wspomnieniach .
Teraz nijaka pogoda..Ale może ta prawdziwa zima ze śniegiem jeszcze będzie.
A dziękuję.
Nela daje często popalić. A ten aniołek też ma różki. Ale i radośnie i miło. Dajemy radę. Na swoje sprawy tylko nie ma czasu.
Dziękuję za te słowa wparcia. Człowiek jak musi to dla bliskich dużo zniesie.

Bufo-bufo Nie mam pojęcia jaką odmianę mam judaszowca. W szkółce była tylko nazwa Judaszowiec. Oby mi ładnie przezimował.
Tak, ten Miskant Red Chief tez mi się spodobał.
Pozdrawiam serdecznie.
Florian Silesia , cyma2704 - Soniu, kuneg- Małgosiu, neferet- Moniko, kasia74- Kasiu
Oj mała osóbką a duzo rzeczy w domu się zagracilo. Od tej starszej to tylko jeden pokój nam w użytkowaniu ubył. Sporo ćwiczeń w cierpiwości nam też przybyło.

Ogród zawsze przynosi ukojenie. Nie za dużo czasu na niego jesienią było. Ale najawżniejsze prace zrobione. Nawet cebulę zimową i czosnek z Nelą posadziłyśmy i wcale się nie chciała zniechęcić. Wytrwale w zrobione rządki kładła do końa cebulki i ząbki czosnku a potem ziemią przysypywała. Owszem ubrudziła się i to bardzo. Ale szczęśliwe dzieci to brudne dzieci

Trawy juz pokochałam. Jeszcze może nie za dużo ich mam. Ale będą coraz bardziej widoczne.
Tak ten czerwony miskant jest bardzo ciekawy i ładny.
Dziękuję, dziękuję wam za te mile słowa i te życzliwości . Aż na duśzy miło i lżej

Jutro już pomału zacznę zaglądać do was.

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Aniu
Podziwiam Ciebie / i E - Ma/
Miło ,że piszesz o tym ,że jest wesoło mimo wszystko i Rodzina to dar.
Pozytywne nastawienie to podstawa.
To ,że na malowanie nie masz czasu i mało jesienią w ogrodzie to nie dziwota.
Sama wiem ,że do malowania trzeba mieć po za czasem jeszcze a. spokój i b. wenę twórczą.
Jak Synowa się czuje
Podobało mi się z cebulkami i żabkami. Żabki to zabawkowe
Podziwiam Ciebie / i E - Ma/

Miło ,że piszesz o tym ,że jest wesoło mimo wszystko i Rodzina to dar.

Pozytywne nastawienie to podstawa.

To ,że na malowanie nie masz czasu i mało jesienią w ogrodzie to nie dziwota.
Sama wiem ,że do malowania trzeba mieć po za czasem jeszcze a. spokój i b. wenę twórczą.
Jak Synowa się czuje

Podobało mi się z cebulkami i żabkami. Żabki to zabawkowe

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
pelagia 72- Agnieszko Oj podziwiać to nie ma co. Ja uważam, że to normalne, że jak trudne rzeczy, doświadczenia są w rodzinie to po to jesteśmy i my dziadkowie aby pomóc. Są doświadczenia nie przewidywalne. ale życie zawsze lubi nas zaskakiwać. I od nas zależy czy rodzina ma sie trzymać razem w różnych kolorach na własne ego nie ma tu miej
Ale jeszcze trochę i podział opieki się zmieni. syn wraca do Polski. Mama Neli już o kulach ale chodzi i to najważniejsze.
No właśnie na spokój jeszcze muszę poczekać i malowanie.
A dobrze, że napisałaś cebulki i ząbki. Czytam i połapałam się, że błąd językowy się wkradł. Aż się uśmiałam . O ząbki czosnku mi chodziło. Już poprawiłam błąd.
Pamiętacie jak informowałam ,ze 26 lipca miałam ekipę i TVP Rok w Ogrodzie Extra z Markiem Jezierskim u siebie . Wówczas to był nagrywany w moim ogrodzie materiał do odcinka .
Rok w Ogrodzie Extra Normalnie zaprosiłabym was na emisję odcinka, który powinien się ukazać w TVP na początku stycznia. Niestety Telewizja TVP zawiesiła 30-letni program ogrodniczy z niewiadomych przyczyn.
Program o naturze, roślinach, szkółkarzach i prywatnych ogrodach ludzi z Polski. Taki wartościowy, inspirujący, który oglądało w sobotę rano tysiące ludzi znika z anteny. Przykra informacja..
Można było z niego dowiedzieć się tyle przydatnych rzeczy. Szkoda, że dobre programy są zdejmowane z anteny a bzdury zostają.
Jedynie co to od Marka Jezierskiego dostałam niedawno nagrania filmików nagrane jego osobistym dronem z mojego ogrodu.. Niestety tutaj filmiku nie da się wstawić. Filmiki nie są zmontowane do odcieka, takie jakie były, kilkanaście przesłał mi. Pamiątka została. Chociaż to.
A to wspominkowe moje zdjęcia z tego dnia( zrobione przez mnie i mojego męża ) ) Bo te co ekipa nagrała , chyba już nie zobaczę nigdzie.

Ale jeszcze trochę i podział opieki się zmieni. syn wraca do Polski. Mama Neli już o kulach ale chodzi i to najważniejsze.
No właśnie na spokój jeszcze muszę poczekać i malowanie.
A dobrze, że napisałaś cebulki i ząbki. Czytam i połapałam się, że błąd językowy się wkradł. Aż się uśmiałam . O ząbki czosnku mi chodziło. Już poprawiłam błąd.
Pamiętacie jak informowałam ,ze 26 lipca miałam ekipę i TVP Rok w Ogrodzie Extra z Markiem Jezierskim u siebie . Wówczas to był nagrywany w moim ogrodzie materiał do odcinka .
Rok w Ogrodzie Extra Normalnie zaprosiłabym was na emisję odcinka, który powinien się ukazać w TVP na początku stycznia. Niestety Telewizja TVP zawiesiła 30-letni program ogrodniczy z niewiadomych przyczyn.
Program o naturze, roślinach, szkółkarzach i prywatnych ogrodach ludzi z Polski. Taki wartościowy, inspirujący, który oglądało w sobotę rano tysiące ludzi znika z anteny. Przykra informacja..
Można było z niego dowiedzieć się tyle przydatnych rzeczy. Szkoda, że dobre programy są zdejmowane z anteny a bzdury zostają.

Jedynie co to od Marka Jezierskiego dostałam niedawno nagrania filmików nagrane jego osobistym dronem z mojego ogrodu.. Niestety tutaj filmiku nie da się wstawić. Filmiki nie są zmontowane do odcieka, takie jakie były, kilkanaście przesłał mi. Pamiątka została. Chociaż to.

A to wspominkowe moje zdjęcia z tego dnia( zrobione przez mnie i mojego męża ) ) Bo te co ekipa nagrała , chyba już nie zobaczę nigdzie.

- kuneg
- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Najpierw pooglądałam sobie zdjęcia z przyjemnością z Twojego pięknego ogrodu.
Potem pomyślałam, że ekipa TVP od programu ogrodniczego ma najfajniejszą robotę na świecie.
A potem doczytałam, że program zdjęto z ramówki i nie będzie emisji Twojego odcinka. Smuteczek podwójny 
Pozdrawiam Aniu cieplutko i przytulam Was wszystkich

Pozdrawiam Aniu cieplutko i przytulam Was wszystkich