Ogród wygląda pięknie, czarna trawa której nie udaje mi się u mnie kupić ślicznie komponuje z białą hortensją a rutewka cudowna
Zakątki na Dębowym 3
- Shalina
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Aniu na zdjęciach w ofertach wszystko wygląda pięknie, ale rzeczywistość jest inna
Ogród wygląda pięknie, czarna trawa której nie udaje mi się u mnie kupić ślicznie komponuje z białą hortensją a rutewka cudowna
Nie znałam tej roślinki, masz ją z nasion czy kupiłaś gotowe sadzonki? 
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
Aniu piękne widoczki a na nich kwiatki.Ta czarna trawa piękna,czy to bylina?
Moja budleja chyba w tym roku już nie zakwitnie,nawet nie wiem jaki to będzie kolor.
Miłego dnia.
Moja budleja chyba w tym roku już nie zakwitnie,nawet nie wiem jaki to będzie kolor.
Miłego dnia.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kurcze ta pogoda to raczej wrzesień przypomina niż letni miesiąc sierpień.
Czyżby lato już się skończyło?
Shalina-Halinko , danuta z-Danusiu Dokładnie tak, na zdjęciach reklamowych wszystko przepiękne i bogato ukwiecone
.A w rzeczywistości jest dużo skromniej.
Rutewka w tym roku trochę później kwitnie.Ale jak zawsze obficie.Mam ją chyba ze 3 lata.Sadzonkę kupowałam na allegro.
Czarna trawa- Rozplenica Vertigo jest cudna. Mam ją pierwszy raz. J
Jak trafię w przyszłym roku to znowu ją kupię, bo niestety u nas nie zimuje.A szkoda.
Danusiu, a czemu twoja Budleja nie zakwitnie ??
Dalia Gloriosa

Róża Charlotte

Czyżby lato już się skończyło?
Shalina-Halinko , danuta z-Danusiu Dokładnie tak, na zdjęciach reklamowych wszystko przepiękne i bogato ukwiecone
.A w rzeczywistości jest dużo skromniej.
Rutewka w tym roku trochę później kwitnie.Ale jak zawsze obficie.Mam ją chyba ze 3 lata.Sadzonkę kupowałam na allegro.
Czarna trawa- Rozplenica Vertigo jest cudna. Mam ją pierwszy raz. J
Jak trafię w przyszłym roku to znowu ją kupię, bo niestety u nas nie zimuje.A szkoda.
Danusiu, a czemu twoja Budleja nie zakwitnie ??
Dalia Gloriosa

Róża Charlotte

Moja budleja była sadzona wiosną z sadzonki którą wyhodowałam z nasion sklepowych.Nawet nie wiem jaki kolor.
Aniu a tej trawy nie można przechować gdzieś w domu przez zimę?
Śliczne dalie.
Miłego wieczoru.
Aniu a tej trawy nie można przechować gdzieś w domu przez zimę?
Śliczne dalie.
Miłego wieczoru.
- anabuko1

danuta z-Danusiu O masz.Budleje z patyków już słyszałam,że tak robią.
Ale z nasion ?
Podziwiam cię
Czytałam różne informacje o tej ciemnej rozplenicy.I o zimowaniu. I niestety sie udaje się.
Może mały procent komuś się udało. A ja przechowywanie tak dużej rośliny nie mam miejsca.Garaż za zimny mam.Zmarznie.A do domu za wielka.
Dalie są piękne.W tym roku mam ich mniej. Źle mi się przechowały w zimie.A część ślimory żarł.

Ostatnie lilie kwitną

Ale z nasion ?
Czytałam różne informacje o tej ciemnej rozplenicy.I o zimowaniu. I niestety sie udaje się.
Może mały procent komuś się udało. A ja przechowywanie tak dużej rośliny nie mam miejsca.Garaż za zimny mam.Zmarznie.A do domu za wielka.
Dalie są piękne.W tym roku mam ich mniej. Źle mi się przechowały w zimie.A część ślimory żarł.

Ostatnie lilie kwitną

- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Kosmoski z trawami pięknie wyglądają. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić takie połączenie a jest super 
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Zachwycające zdjęcia!! Widac że u ciebie nie było nawałnic i ulew niszczących i oby tak dalej!!! Cudownie kolorowo, dojrzały ogród z tak ciekawymi odmianami
A jak staw i okolice; działasz tam też?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witaj
Ta biała lilia to orientalna? Wykopujesz na zimę? Bardzo ładna
Hibiskus też śliczny i ile ma jeszcze pączków
Miłego popołudnia Aniu
Ta biała lilia to orientalna? Wykopujesz na zimę? Bardzo ładna
Hibiskus też śliczny i ile ma jeszcze pączków
Miłego popołudnia Aniu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Rudbekie ,dzielżany,mnóstwo różnokolorowych jeżówek czyli to co lubię kolorowy zawrót głowy.U Ciebie Aniu można nasycić oczy się cudnymi kolorami,szkoda ze zapachu nie można przesłać .Super weekendowej pogody i zdróweczka 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, przepięknie kwitną Twoje kosmosy!
Zwróciłam na nie szczególną uwagę, bo u mnie dość dużo się ich nasiało, ale chwalą się głównie zielenią, kwiatków jak na lekarstwo.
Oczywiście widzę wiele innych piękności w Twoim ogrodzie, zwłaszcza dorodne hortensje, śliczne dalie, lilie, hibiskusy, różyczki i ogromne słoneczniki, także jeżówki, szałwie, rudbekie i rozchodniki.
Szkoda, że lato zmierza ku końcowi, a jesień wchodzi z buciorami, nie zważając na kalendarz.
Mimo wszystko ciepłej, słonecznej niedzieli życząc, pozdrawiam serdecznie.

Zwróciłam na nie szczególną uwagę, bo u mnie dość dużo się ich nasiało, ale chwalą się głównie zielenią, kwiatków jak na lekarstwo.
Oczywiście widzę wiele innych piękności w Twoim ogrodzie, zwłaszcza dorodne hortensje, śliczne dalie, lilie, hibiskusy, różyczki i ogromne słoneczniki, także jeżówki, szałwie, rudbekie i rozchodniki.
Szkoda, że lato zmierza ku końcowi, a jesień wchodzi z buciorami, nie zważając na kalendarz.
Mimo wszystko ciepłej, słonecznej niedzieli życząc, pozdrawiam serdecznie.
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Fajne dalie (zwłaszcza ta w połowie czerwona, a w połowie żółta w ciapki niesamowita). Reszta też piękna? Tak obsypanych kwiatami hibiskusów bagiennych nie miałem u siebie nigdy? W ogóle dopiero pierwszy pąk u nich mi dojrzewa? Śliczne jeżówki i kosmosy? Ogólnie Twój ogród zachwyca!
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1

jolifleur -Ewo Kosmosy sieją mi się w kilku miejscach.Większość zostawiam, po kwitnieniu wyrywam rośliny i na kompost.
A z trawami to chyba wszystko ładnie wygląda
Igala-Iguś Dziękuję bardzo.Cieszę się,że moje zdjęcia ci się spodobały.
Deszcze teraz czy to mniejszy czy większy pada prawie codziennie. Ale obyło się bez nawałnic i ulew. I niech tak zostanie .
Staw...jest na razie jak jest. Nic więcej przy nim nie działam jeszcze.
jarha-Halinko Ta białą lilia to może być orientalna, bo mocno pachnie..Ale jaka to nie wiem, kupowałam jakoś tanio cebule na ryneczku.
Hibiskus białawy mam już kilka lat.Nawet go w tym roku podzieliłam i mam w 2 miejscach. ciężko było, bo ma bardzo długie korzenie. Ae przeżyły podział 2 sztuki. Dziękuję .Miłej niedzieli życzę
JAKUCH-Jadziu Rudbekie trochę ograniczyłam i mam ich mniej. Ale sa.
Jeżówki uwielbiam. Kilka nie rozrosło się za dobrze, tylko stoją, żyją i,takie sobie. Najbardziej biała pięknie się rozrosła i pięknie wygląda. Te pełne skąpe do rośnięcia w kępki. No tak zapachu nie da się wyczuć przez kompa.
Wiesz, ja kolory różne bardzo lubię .Już planuję pewne zmiany na drugi rok.Ale nie wielkie.
Wczoraj pracowałam bo mieliśmy piknik rodzinny w Gminie.A potem impreza u sąsiadów- chrzciny.Ale też trochę ganiałam, bo robiłam zdjęcia.
Dziś odpoczywam.Ale deszcze leje.To na razie siedzenie w domu.
Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję
U mnie kosmosy sieją się same.I zawsze kwitną dobrze.W prawdzie mam tylko 3 kolory.Ale wystarczy to co mam. Hm ciekawe, czemu twoje mało mają kwiatów.
Hortensje już pięknieją. I sporo podrosło w tym roku to bardziej widoczne są w ogrodzie. A najbardziej mnie cieszą,że 3 - 7 letnie przesadzane wiosną żyją, mają się dobrze i też ładnie kwitną.
Dziękuję, ty wszystkie kwiaty dostrzeżesz
słoneczniki mam 1 raz.Chyba im pasuje miejsce.
Och mi też jest szkoda kończącego sie lata i ciepła.
Dziś od rana pada u mnie deszcz.
Pozdrawiam cieplutko 

Moje 3 budleje

Ta rośnie dalej pod lasem.

Locutus-LOKI Dali w tym roku mam dużo mniej.Źle mi się przechowały. Dużo jeszcze nie kwitnie.
Ta połowiczna żółto -czerwona to taka sama wyszła, bo Glorosa jest bardziej nakrapiana. Ale tak też ciekawie wygląda.
Ten białawo- różowy hibiskus bagienny mam już kilka lat. Kiedyś go przywiozłam z urlopu z Węgier. Rośnie i kwitnie ładnie.
W tym roku nawet na wiosnę go podzieliłam i mam w 2 różnych miejscach.Z czego się cieszę
Może twoja inna odmiana ? Jeżówki uwielbiam i mam ich trochę.Ale te pełne za bardzo się nie rozrosły. Najpięknie to ta biała sie rozrosła.
Dziękuje bardzo,za miłe, pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.

jeżówka Fountain Pink Eye

A z trawami to chyba wszystko ładnie wygląda
Igala-Iguś Dziękuję bardzo.Cieszę się,że moje zdjęcia ci się spodobały.
Deszcze teraz czy to mniejszy czy większy pada prawie codziennie. Ale obyło się bez nawałnic i ulew. I niech tak zostanie .
Staw...jest na razie jak jest. Nic więcej przy nim nie działam jeszcze.
jarha-Halinko Ta białą lilia to może być orientalna, bo mocno pachnie..Ale jaka to nie wiem, kupowałam jakoś tanio cebule na ryneczku.
Hibiskus białawy mam już kilka lat.Nawet go w tym roku podzieliłam i mam w 2 miejscach. ciężko było, bo ma bardzo długie korzenie. Ae przeżyły podział 2 sztuki. Dziękuję .Miłej niedzieli życzę
JAKUCH-Jadziu Rudbekie trochę ograniczyłam i mam ich mniej. Ale sa.
Jeżówki uwielbiam. Kilka nie rozrosło się za dobrze, tylko stoją, żyją i,takie sobie. Najbardziej biała pięknie się rozrosła i pięknie wygląda. Te pełne skąpe do rośnięcia w kępki. No tak zapachu nie da się wyczuć przez kompa.
Wiesz, ja kolory różne bardzo lubię .Już planuję pewne zmiany na drugi rok.Ale nie wielkie.
Wczoraj pracowałam bo mieliśmy piknik rodzinny w Gminie.A potem impreza u sąsiadów- chrzciny.Ale też trochę ganiałam, bo robiłam zdjęcia.
Dziś odpoczywam.Ale deszcze leje.To na razie siedzenie w domu.
Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję
Hortensje już pięknieją. I sporo podrosło w tym roku to bardziej widoczne są w ogrodzie. A najbardziej mnie cieszą,że 3 - 7 letnie przesadzane wiosną żyją, mają się dobrze i też ładnie kwitną.
Dziękuję, ty wszystkie kwiaty dostrzeżesz
słoneczniki mam 1 raz.Chyba im pasuje miejsce.
Och mi też jest szkoda kończącego sie lata i ciepła.
Dziś od rana pada u mnie deszcz.

Moje 3 budleje

Ta rośnie dalej pod lasem.

Locutus-LOKI Dali w tym roku mam dużo mniej.Źle mi się przechowały. Dużo jeszcze nie kwitnie.
Ta połowiczna żółto -czerwona to taka sama wyszła, bo Glorosa jest bardziej nakrapiana. Ale tak też ciekawie wygląda.
Ten białawo- różowy hibiskus bagienny mam już kilka lat. Kiedyś go przywiozłam z urlopu z Węgier. Rośnie i kwitnie ładnie.
W tym roku nawet na wiosnę go podzieliłam i mam w 2 różnych miejscach.Z czego się cieszę
Może twoja inna odmiana ? Jeżówki uwielbiam i mam ich trochę.Ale te pełne za bardzo się nie rozrosły. Najpięknie to ta biała sie rozrosła.
Dziękuje bardzo,za miłe, pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.

jeżówka Fountain Pink Eye

Aniu ten kwiatek niebieski na drugim zdjęciu to jak się nazywa?
Wczoraj byłam w ogrodniczym i widziałam coś podobnego.W tym roku kwiaty w doniczkach w sklepach ogrodniczych są jakieś drogie.
Sprzedają też cebulki kwiatów jesiennych.
Miłej niedzieli bo u nas leje od rana.
Wczoraj byłam w ogrodniczym i widziałam coś podobnego.W tym roku kwiaty w doniczkach w sklepach ogrodniczych są jakieś drogie.
Sprzedają też cebulki kwiatów jesiennych.
Miłej niedzieli bo u nas leje od rana.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Aniu!
widzę że masz więcej czasu na FO i dobrze bo jest tyle do pokazania. Taka mnogość kolorów i kwiatów...pięknie to wygląda. Zachwyciły mnie słoneczniki, bo moje w fazie siewki chyba pożerają ślimaki bo nic nie chce wyróść. W ogóle wszystko się uwzięło na mnie ślimaki, deszcze, pogoda. Upały i wilgoć sprawiają że krzaki zarastają wszystko a ja nie mam siły z nimi walczyć
Zawsze czytam, że budleje trzeba na wiosnę ciąć...w tym roku nie cięta wyrosła na jakieś 4 m ale kwitnie obłędnie
Pozdrawiam Aniu!
widzę że masz więcej czasu na FO i dobrze bo jest tyle do pokazania. Taka mnogość kolorów i kwiatów...pięknie to wygląda. Zachwyciły mnie słoneczniki, bo moje w fazie siewki chyba pożerają ślimaki bo nic nie chce wyróść. W ogóle wszystko się uwzięło na mnie ślimaki, deszcze, pogoda. Upały i wilgoć sprawiają że krzaki zarastają wszystko a ja nie mam siły z nimi walczyć
Pozdrawiam Aniu!
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
Pewnie wyjdę na całkowitego laika ale kto pyta ten może się dowie.
Czy możesz mi napisać, jak się nazywa to szafirowe cudo na drugim zdjęciu od góry na tej stronie ?
Bardzo piękna roślina i chciałabym ją sobie sprawić ale muszę wiedzieć , czego mam szukać.
U mnie dalie niektóre też ociągały się z kwitnieniem.
Wyrosły wysokie i bujne ale dopiero teraz zaczynają się otwierać im kwiaty.
Pewnie za dużo im dałam azotu na początek.
Pięknie prezentują się Twoje kosmosy. Fajnie, jak są pogrupowane tak kolorami.

Pewnie wyjdę na całkowitego laika ale kto pyta ten może się dowie.
Czy możesz mi napisać, jak się nazywa to szafirowe cudo na drugim zdjęciu od góry na tej stronie ?
Bardzo piękna roślina i chciałabym ją sobie sprawić ale muszę wiedzieć , czego mam szukać.
U mnie dalie niektóre też ociągały się z kwitnieniem.
Wyrosły wysokie i bujne ale dopiero teraz zaczynają się otwierać im kwiaty.
Pewnie za dużo im dałam azotu na początek.
Pięknie prezentują się Twoje kosmosy. Fajnie, jak są pogrupowane tak kolorami.