Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak Małgosiu wieści niosą - niestety. I co teraz z tymi wychuchanymi roślinkami. ;:110 A ja mam 12 wiaderek z liliami w szklarni / nieogrzewanej / . Przecież nie będę z nimi latać tam i z powrotem. :? Mam tylko nadzieję, że ta prognoza się nie sprawdzi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Poprawiłaś mi humor,Grażynko,pośmiałam się ,bo wyobraziłam sobie Ciebie z tymi wiadrami .....

Aż się domownicy dziwnie na mnie patrzą :lol: :lol: :lol:

Musimy wszyscy zacząć czarować,żeby odgonić tą brzydką pogodę!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To czaruj Małgoś już od teraz a ja się dołączę. Może ktoś jeszcze też dołączy i będzie nas więcej. ;:114 Oby się udało.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:Tak Małgosiu wieści niosą - niestety. I co teraz z tymi wychuchanymi roślinkami. ;:110 A ja mam 12 wiaderek z liliami w szklarni / nieogrzewanej / . Przecież nie będę z nimi latać tam i z powrotem. :? Mam tylko nadzieję, że ta prognoza się nie sprawdzi.
Grażynko skąd tyle lilii nachabasiłaś ,czy masz z nasionek ,czy Ty lilie wykopujesz na zimę ,powiedz jak długo trzeba czekać jak się sieje lilie z nasion :?:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kiedyś próbowałam, ale niewiele mi z tego wyszło . pierwsze zakwitły po 3 latach, ale nie były tak ładne jak te z cebuli - może była to krzyżówka. Ja trafiłam w necie taniego sprzedawcę i obłowiłam się w tym roku w lilie i w liliowce. A w każdym wiaderku mam po 4 cebule i tak tam pozostaną przez najbliższe 4 lata - jeśli do tego czasu coś z nich będzie i nie złapie je jakieś choróbsko.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

To Ty je wsadzasz do ziemi z wiaderkami :?: ,bo ja wsadzam wprost do ziemi,podaj namiary tego faceta na pw :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie wsadzam do ziemi, ale postawię tam, gdzie nie będzie już śladu po wiosennych cebulowych, żeby zapchać dziury. Nie znoszę plewienia - kręgosłup mnie boli na samą myśl o tej czynności, więc pod wiaderkami nie będą rosły chwasty a cebulkom to i tak nie będzie przeszkadzać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Grażynko widzę że u Ciebie też wiosna.Wreszcie :D :D :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ale cudnie! Nawet fiołki Ci juz kwitną! Nie wiem tylko, o jakiej dzikiej roślince mówicie? Mam wrażenie, ze żadna z pokazanych przez Ciebie nie wygląda tak jak ta, którą pokazała Elżbietka?
Masz moze jakieś dokładniejsze zdjęcia? Spróbowałabym poszukać, ale na razie nie wiem czego :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu - nareszcie :!: i oby już została bo o zimie to ja nie chcę nawet słyszeć. :twisted: :twisted: :twisted:

Izo - a wiesz jaki to zapach dookoła się roznosi jak fiołki na słonko spojrzą ? Myślę że jest Ci dobrze znany - niesamowity i piękny :roll: :roll: :roll: Myślę, że Ela pokazała tą samą. Spróbuję jutro zrobić dokładniejszą fotkę, jeśli rozwinie się choć jeden kwiatek. Moja roślinka ma jeszcze pąki nie całkiem rozwinięte. Rozmnaża się przez krótkie rozłogi płytko pod ziemią. Ta od Eli też ma takie postrzępione liście jak moja. U mnie to dość popularna roślina leśna.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, czy to ta roslina, co u Ciebie jest na przedostatnim zdjęciu?
Pewnie, ze znam zapazh fiołków, ale na moje to jeszcze będę musiała poczekać :(
Widzisz, sprawdza się: u mnie wiosna jest zawsze najpóźniej ;:201
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak Izo, to ta na przedostatnim zdjęciu. Pokażę ją póżniej jak całkiem się rozkwitnie.
Jeśli prognozy się sprawdzą, to wiosna u Ciebie dogoni moją a może nawet wyprzedzi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Jak u Ciebie już pieknie. Jest zachwycona tymi roślinkami, które u mnie na razie tylko w powijakach. Roślinki, które otrzymałam od Ciebie, juz rosną, z fuksji przetwały tylko dwie, ale jedna z nich to ta fioletowa, szczególnie przeze mnie doglądana, więc nie płaczę. Próbuję z niej zrobic drzewko i prowadzę ją na paliku, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Grażynko - znalazłam w książce "Rośliny gór i podgórzy" bardzo podobna roślinkę o nazwie
żywiec gruczołowaty.
Czy to może być ona.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywie ... C5%82owaty
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Piękne masz wiosenne kwiatki, Grażynko! Uwielbiam te małe tulipanki botaniczne! Bardzo szybko Ci zakwitły! Czy u Ciebie one tez tak krotko żyją? :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”