Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Normalnie wielka agroturystyka, ale cudnie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu mieszkasz w zupełnie innej strefie klimatycznej u mnie dopiero rolnicy sadzą ziemniaki a Ty już niedługo będziesz jadła swoje. Ciekawa jestem co tam zbudujesz :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu! Kiedy byliśmy młodsi , myśleliśmy o agroturystyce , stąd po niemal calej działce rozprowadzony prąd i woda. Wiele byłoby jeszcze do zrobienia. Młodzi nie mają ochoty zaangażować się a my/ ja i mąż / tez staliśmy się wygodni , wolimy powojażować/
Marysiu! Moje ziemniaki były sadzone około 15 marca, skiełkowane i od razu były przykryte agrowłókniną . Odkrywam tylko, aby wyplewić. Będą pod nią na pewno do 15 maja, aby zabezpieczyć przed majowymi przymrozkami.Jeśli nie będzie niespodzianek to około 15 czerwca będziemy jedli już swoje. Koperek, sałatę , szpinak , rzodkiewkę mamy już swoje. Wkrótce będzie swojska botwinka . Ogórki też już rosną/ wcześnie wysiewałam do doniczek / . Mają już liście właściwe ;:108
Stopniowany murek ma oddzielać część warzywno - gospodarczą ogrodu od części kwiecisto- rekreacyjnej ;:306 Dodatkowo będzie miejscem na kompozycje kwiatowe w skrzynkach , być może znajdzie się tam nietypowe okienko a w przyszłości / myślę, ze niedalekiej/wędzarnia.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu jestem pełna podziwu dla twoich poczynań .
Warzywa masz już dość okazałe a ziemniaki ;:oj , moje jeszcze w ziemi :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że młodzi nie chcą, bo ja chciałabym prowadzic agroturystykę.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Świetne plany :) Tak, życie toczy się swoim torem i na wszystko przychodzi właściwa pora. Mam nadzieję, ze i my doczekamy takiej możliwości "nic nierobienia". Póki co, wszystko toczy się na obietnicach i rozbija o brak czasu...
Narobiłaś smaku tymi ziemniaczkami z koperkiem, mniam. Z miejsca zrobiłam się głodna :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Bogusiu u Ciebie to prawdziwy raj dla wegetarian ;:oj Jestem pełna podziwu dla ogromu prac wykonanych w ogrodzie ;:138 Tunel foliowy to moje niespełnione marzenie no ale przecież nie można mieć od razu wszystkiego :roll:
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Takie ziemniaki ;:oj moje w ilości 3 szt dopiero wczoraj pokazały zielone, a gdzie tam całe pole.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, musiałabys zminić tytuł watku, nie pasuje do zdjęć ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! ogrodowe wariactwo to moje antidotum na gorsze dni ;:108 ;:306
Aniu! w tej chwili nie ma możliwości prowadzenia agroturystyki , wszystko rozdysponowane na synów , a te działki ogrodowe jeszcze nasze ;:306
Mariolu!/ kropelka/ Ja po przejściu na emeryturę , jestem bardziej wyeksploatowana ;:306 niż w czasie pracy zawodowej.
Przedtem fizycznie oszczędzałam się ;:108 Ziemniaczki z koperkiem, mniam , mniam! ;:108
Aniu / ann_30/ oczywiście , nie można mieć wszystkiego na raz ;:306 ;:306 ;:306 Dzisiaj znowu ogrom prac wykonanych ;:108 ale jak moja mama mawiała " nie ma efektów bez pracy" ;:108
Dorotko!moje ziemniaki bardzo wcześnie sadzone... i cały czas pod pierzynką ;:108
Aniu!/ wielkakulka/ tak właśnie dzisiaj pomyślałam...o nowym wątku, z aktualnym tytułem. Serduszko , wracam z ogrodu tak padnięta, że nie w głowie mi to ;:108 Kto ma ochotę, to mimo wszystko zaglądnie ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ogród na miejscu to skarb, w każdej wolnej chwili można w nim podłubać
Warzywa cudowne mniam mniam
Będę podglądać prace przy tajemnym ogrodzie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu jak oglądam Twoje zasiewy to przypominam sobie moją dawniejszą całą działkę i zasiewy .Ach............... :roll:
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu ja też uważam, że mieszkasz w innej strefie klimatycznej lub masz układy ale ... z kim ( góra czy dół ) ???
takie warzywa będę u siebie oglądać za dobry miesiąc .
A przy okazji podpisuje się obiema rękami pod Twą wypowiedzią
bwoj54 pisze:Ja po przejściu na emeryturę , jestem bardziej wyeksploatowana ;:306 niż w czasie pracy zawodowej.
I dodam jeszcze od siebie ,że z roku na rok coraz mniej czasu mam a coraz więcej tematów mnie kusi, chcę je poznać i to dogłębnie...
Zawodowo nie pracuję już prawie 15 lat (renta)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie , w ponury, deszczowy piątek.
Majówka jak na razie pogodowo nie zapowiada się optymistycznie. wczoraj słonecznie , z wysoką temperaturą a dzisiaj przechlapane ;:306
Wiem, wiem deszcz potrzebny, ale u mnie ostatnio, napadało jego sporo.
Mam nadzieję,ze do jutra wypogodzi się ,bo ja ruszam...w Polskę a ściślej w dolnośląskie :tan
Ewuniu! :wit zgadza się , ogród na wyciągnięcie ręki to jedno z wielu dobrodziejstw. W letnie poranki obowiązkowo obchód z filiżanką kawy w ręce ;:108 W każdej chwili można do niego wskoczyć i wyskoczyć :;230
Alu! pomimo ogromu pracy i zmęczenia przy obróbce takiego areału , wszystko szybko mija,widząc efekty.
Wstępują w człowieka nowe siły , posilony ekologicznymi darami ogrodu ;:108
Krysiu! ;:168 mam, mam układy ...bardziej z Tym na górze ;:306 Czuwa nade mną i moimi poczynaniami, dodaje mi sił ;:108
O, kochaniutka ...sporo czasu minęło od zakończenia Twojej pracy zawodowej . Ja dopiero od czerwca 2012 roku całkowicie jestem na emeryturze. Tez jestem coraz bardziej ciekawsza różnych tematów , zrodziła się we mnie dusza podróżniczki./ zdecydowanie preferuję poznawanie swojego kraju, nie mam za wielkich ciągot na wypady zagraniczne, choć trochę ....Europy zwiedziłam/ Często sięgam ponownie po książki ,które kilkanaście lat temu czytałam i zupełnie inaczej odbierałam, z wielką przyjemnością sięgam po poezję / choć w pracy zawodowej miałam z nią kontakt na bieżąco/ polonistką nie byłam , nie!/
Chwytam sie wszystkiego , mając świadomość ,ze nie wszystko realizuję tak, jak chciałabym/ za krótka doba ;:306 /
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu to prawda - 15 lat to szmat czasu i były chwile kiedy chciałam wrócić do pracy bo kilka schorzeń pięknie podreperowałam ale okulistka szybko ;:124 mi to z głowy.
Słaby wzrok, wada od urodzenia, kilka zabiegów , schorzenia nawracające i od wielu lat sztuczne soczewki a świat piękny i chciało by sie widzieć go do ostatnich chwil życia.
Wole skromniej zyć i mieć taką szansę :D Póki co radzę sobie świetnie i czerpię z życia ile sie da, niedługo też przejdę na emeryturę tylko dla mnie to prawie żadna różnica ...
Powiedż mi co to za bramki czy pergole
Obrazek
Brzóz masz sporo, czy pijesz z nich sok wczesną wiosną ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”