Canna - Paciorecznik cz.6
Re: Canna - Paciorecznik cz.6
A czy one na prawdę są karłowe-bo ja mam takową ale kwitła na różowo. Na jaką wysokość rosną takie kany?U mnie mają ok 25cm bez kwiatów.Nie wiem czy to jest czymś skarlane czy one na prawdę są tak niskie?
Naprawdę są karłowe, mają po 40 cm z kwiatostanem, same liście są niższe. To nowe holenderskie odmiany.
Sorki za dociekliwość, ale zimowałaś już u siebie...?Bo ja zamierzam sobie zostawić ale już bym chciała wiedziec 

Zimowałam, podzieliłam kłącze i w tym roku były takie same jak w poprzednim. 

Super. Ja mam różową....Dzięki. 

Martika Stuttgart był posadzony za domem /północny - zachód/ słońce miał po południu, ale w niektórych miejscach był lekko spalony biały liść.
Piotrze masz dużą działkę, mnóstwo siewek, pozazdrościć.
Moja nowa odmiana Lunar Light

Piotrze masz dużą działkę, mnóstwo siewek, pozazdrościć.
Moja nowa odmiana Lunar Light

pozdrawiam Tomek
Witam, zebrałam kilka nasion ze zwykłej kanny drobnokwiatowej i mam pytanie, czy może z niej wyrosnąć jakiś ciekawszy okaz, czy tylko taka zwykła? Dodam, że w sąsiedztwie rósł President 

Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
Tomeks118-no właśnie...Twój stuttgart wyglada bardzo ładnie a u moich troszkę się liście poprzypalały od słońca.
-- 23 wrz 2014, o 14:02 --
Edyto ja myślę, że raczej wyrosną zwykłe kanusie.Są jednak tutaj bardziej doświadczeni forumowicze, może oni mają jakieś doświadczenia w tym kierunku
-- 23 wrz 2014, o 14:02 --
Edyto ja myślę, że raczej wyrosną zwykłe kanusie.Są jednak tutaj bardziej doświadczeni forumowicze, może oni mają jakieś doświadczenia w tym kierunku

eda1 pisze:Witam, zebrałam kilka nasion ze zwykłej kanny drobnokwiatowej i mam pytanie, czy może z niej wyrosnąć jakiś ciekawszy okaz, czy tylko taka zwykła? Dodam, że w sąsiedztwie rósł President
Martika , Stuttgart często się przypala, u mnie na początku też był przypalony ale w sierpniu i wrześniu liście już się tak nie przypalały.
Canna Lipstick

Jej siewka trochę jaśniejsza

Canna Lipstick

Jej siewka trochę jaśniejsza

pozdrawiam Tomek

A tak serio, to superaśne masz te kany. A siewka równie piękna jak jej mama

Ciekawe czy moich mróz nie chwyci dzisiaj...

Pull, czy ta siewka ma takie brązowawe listki..., czy mnie się tylko zdaje.... 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomku masz obłędne kany.
- pull
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
martika30 dobrze widzisz - brązowe. Na wcześniejszej mojej fotce - pierwsza z prawej.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4883336
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4883336