Zielone parapety Maribat... cz.4.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.

Post »

Co do rozdwajania się na zebraniach to moja matula musiała być w czterech klasach na raz, więc u Ciebie nie jest jeszcze tak źle :lol:
Maluszki hojkowe śliczne, powiedz mi kobieto co ty robisz Serpens, że tak pięknie u Ciebie rośnie. Ja z moją ledwie się dogaduję. :roll:
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aichryson - ciekawa i ładna roślina. ;:108
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ano właśnie tak ładna, że po kilku jej odsłonach na FO w końcu zmiękłam ;:223 i chcem ;:170 A Martusia obiecała :tan pojęcia nie mam czy nie ukatrupię... może już zacznę czytać o niej, to na wiosnę wystartuję do niej z teorią ;:224 ;:108 i będzie miało to to prykaz rosnąć ;:108 :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Renatko z Serpens nie mam tak różowo jak bym chciała :roll: No fakt, bardzo ładnie przyrasta, aleja bym chciała od niej więcej. Mam tu na myśli kwiecie.. Wiesz, już od dawna zawiązuje pąki, pewnie z pół roku już.. ale na tym koniec. Najpierw myślałam, że ją zasuszam, potem , że zalewam.. czasem zrzuci kilka listków /ale to nie jest jednak problemem/. A o kwieci.. zapomnieć chyba mogę :?

Henryku tak sobie myślę.. ciebie to już nie wiele jest w stanie chyba zaskoczyć :P Aichryson faktycxnie jest ciekawą roślinką, a już zwłaszcza variegata. Żałuję też , że dopuściłam się straty tej zwykłej odmiany.. a takie piękne były ..

mniodkowa Agusiu ;:196 widzisz.. ja tak ostatnio mam ;:170 poczytam , posłucham i poślę ;:170 ale teraz to już chyba na wiosnę. O, wiem, jutro ciachnę, będzie gotowiec :uszy
Bardzo lubię tę roślinkę, bo rośnie równo dobrze na lekko ocienionym parapetku jak i w pełnym słońcu. Podobnie z wymaganiami.. nie są wielkie.. Dasz radę, odrobinę światła, odrobinę wody.. i rosną. A przyznam, że moje zielone Aichrysony, kiedy zaaplikowałam im południowy parapet i wody na każde żądanie- rosły jak głupie.

Chciałam wam pokazać moje paprociowe..
Te zwykłe, nefrolepis.. ciężko się z nimi dogadać.. natomiast wynalazki.. to co innego ;:170

Cyrtomium i Zanokcica :
Obrazek Obrazek

oraz Microsorum musifolium /popularnie Krokodyl lub Aligator Obrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a to mnie zaskoczyłaś bezproblemowością wychowania tej roślinki :shock: ja się spodziewałam szczególnej uprawy a tu chlup wody i sobie rośnie :heja ciachnij ciachnij ;:108 jeszcze ukorzenisz to już 99% szans, ze nie umorduję ;:224

a za te paprociowe to ;:138 bo ja takiej z 2 fotki to nie pohodowałam za długo... :oops:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, maribat napisała odrobinę wody, a ty już chlup od razu, swoją drogą zaciekawiła mnie ta roślinka, zwłaszcza, że nie ma dużych wymagań świetlnych ;:224
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Krokodylka , czy on aligator czy inny gad , podziwiam . Jest i ciekawy , i piękny .
Będę mu kibicować bo u kogo ma rosnąć pięknie , jak nie u Ciebie ?! . Jest parę
osób na forum , którym bezproblemowo rosną te , którym u mnie pod górkę .
U Ciebie właśnie tak jest , i fajnie , bo mam gdzie wpadać i zawsze jest ciekawie . ;:108 ;:63 ;:63
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Widzę że ładnie Ci rośnie zakoncica czy w jakiś specjalny sposób ja pielęgnujesz?I oczywiście gdzie ją trzymasz
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Wpadałam na chwileczkę /w przerwie między szyciem a szyciem/ podzielić się radością, ale to za chwilkę..
rapunzel pisze:mniodkowa, maribat napisała odrobinę wody, a ty już chlup od razu..
Jagódko , ale mniodkowa doczytała wcześniej, że jak swoim zielonym poprzednikom wody nie żałowałam, to też były wdzięczne :D Tylko przy takiej ilości wody stały bezpośrednio na południowym parapecie ;:108
rapunzel pisze:..zaciekawiła mnie ta roślinka, zwłaszcza, że nie ma dużych wymagań świetlnych ;:224
no nie do końca to prawda, pisałam o lekkim zacienieniu, jednak słońce kocha ;:3
Krysieńko , dziękuję kochana, że mnie tak postrzegasz, jednak i ja czasami zmagam się z wymaganiami niektórych ;:108
Kasiu powiem tak.. ta roślinka jest już u mnie powtórnie, tzn. ta sama sztuka. Jakiś czas temu oddałam ją Mamie.. ze 3 tygodnie temu powróciła do mnie, bo u mamci za ciemno jej było tam, gdzie stała. U mnie teraz postawiłam ją przy południowym parapecie, ale słonko na nią nie pada. Dodatkowo zraszam ją co jakiś czas i widzę, że jej to służy. bo przyrosty, które pokazała są świeżutkie ;:170 Wcześniej stała w miejscu jak zaczarowana.

No i dzisiaj jest jeszcze coś.. właśnie był p. doręczyciel ;:170
Iwonko, kochanie jak tylko tu wdepniesz , to od razu podrzuć mi na mój wątek śliczną fotkę kwitnącego tego cuda ;:196
Roślinka w idealnym stanie, czyż nie jest urocza? Marzenia.. szybko się spełniają, jeśli tylko wypowie się je na głos ;:63 ;:63
Iwonko, śliczne nie-dzięki ;:196

Obrazek Obrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:111 to fiołek??? ;:111 a gdzie Ty takie cudo zdobyłaś??? ;:111 (dobrze domniemam, że od Iwonki?) i jak ładnie ulokowane w kieliszeczku ;:108 no niech Iwonka podrzuci kwitnienie bo mi oczy wypływają ;:154
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Martuś ja już u Ciebie zostanę na stałe w tym kąciku :D
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Na ociupinkę Aichrysona to i ja bardzo byłabym chętna, plissss....:)
A Zanokcica? Wow-zaszalała-co jej dajesz? Moja też wypuszcza ze środeczka takie zakrętaski ale tyyyyylllle? Super! Świetnie to wygląda a jaka wielka bedzie roślina gdy te ociupinki wyrosną! Świetnie :)
Nowośc mi nieznana ale listki ma ciekawe a kwiatek?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

maribat, no trudno, w tej sytuacji odpuszczam go sobie, ale chętnie pooglądam na zdjęciach u ciebie. :)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Marta to mówisz że ze zwykłymi paprotkami sie nie dogadujesz a te cudeńka tak bezproblemowo ? Piękne one są !!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martusiu cieszę się, że sadzonka dotarła do Ciebie w całości :D
Co prawda jestem na 100% pewna, że uda Ci się ją ukorzenić, ale w razie czego mam jeszcze dwie rozetki :;230
Prosiłaś o śliczne zdjęcia, a ja znalazłam tylko takie...

Obrazek Obrazek

W rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy ;:91
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”