Maluszki hojkowe śliczne, powiedz mi kobieto co ty robisz Serpens, że tak pięknie u Ciebie rośnie. Ja z moją ledwie się dogaduję.
Zielone parapety Maribat... cz.4.
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.
Co do rozdwajania się na zebraniach to moja matula musiała być w czterech klasach na raz, więc u Ciebie nie jest jeszcze tak źle
Maluszki hojkowe śliczne, powiedz mi kobieto co ty robisz Serpens, że tak pięknie u Ciebie rośnie. Ja z moją ledwie się dogaduję.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aichryson - ciekawa i ładna roślina. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
ano właśnie tak ładna, że po kilku jej odsłonach na FO w końcu zmiękłam
i chcem
A Martusia obiecała
pojęcia nie mam czy nie ukatrupię... może już zacznę czytać o niej, to na wiosnę wystartuję do niej z teorią
i będzie miało to to prykaz rosnąć
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Renatko z Serpens nie mam tak różowo jak bym chciała
No fakt, bardzo ładnie przyrasta, aleja bym chciała od niej więcej. Mam tu na myśli kwiecie.. Wiesz, już od dawna zawiązuje pąki, pewnie z pół roku już.. ale na tym koniec. Najpierw myślałam, że ją zasuszam, potem , że zalewam.. czasem zrzuci kilka listków /ale to nie jest jednak problemem/. A o kwieci.. zapomnieć chyba mogę
Henryku tak sobie myślę.. ciebie to już nie wiele jest w stanie chyba zaskoczyć :P Aichryson faktycxnie jest ciekawą roślinką, a już zwłaszcza variegata. Żałuję też , że dopuściłam się straty tej zwykłej odmiany.. a takie piękne były ..
mniodkowa Agusiu
widzisz.. ja tak ostatnio mam
poczytam , posłucham i poślę
ale teraz to już chyba na wiosnę. O, wiem, jutro ciachnę, będzie gotowiec
Bardzo lubię tę roślinkę, bo rośnie równo dobrze na lekko ocienionym parapetku jak i w pełnym słońcu. Podobnie z wymaganiami.. nie są wielkie.. Dasz radę, odrobinę światła, odrobinę wody.. i rosną. A przyznam, że moje zielone Aichrysony, kiedy zaaplikowałam im południowy parapet i wody na każde żądanie- rosły jak głupie.
Chciałam wam pokazać moje paprociowe..
Te zwykłe, nefrolepis.. ciężko się z nimi dogadać.. natomiast wynalazki.. to co innego
Cyrtomium i Zanokcica :

oraz Microsorum musifolium /popularnie Krokodyl lub Aligator
Henryku tak sobie myślę.. ciebie to już nie wiele jest w stanie chyba zaskoczyć :P Aichryson faktycxnie jest ciekawą roślinką, a już zwłaszcza variegata. Żałuję też , że dopuściłam się straty tej zwykłej odmiany.. a takie piękne były ..
mniodkowa Agusiu
Bardzo lubię tę roślinkę, bo rośnie równo dobrze na lekko ocienionym parapetku jak i w pełnym słońcu. Podobnie z wymaganiami.. nie są wielkie.. Dasz radę, odrobinę światła, odrobinę wody.. i rosną. A przyznam, że moje zielone Aichrysony, kiedy zaaplikowałam im południowy parapet i wody na każde żądanie- rosły jak głupie.
Chciałam wam pokazać moje paprociowe..
Te zwykłe, nefrolepis.. ciężko się z nimi dogadać.. natomiast wynalazki.. to co innego
Cyrtomium i Zanokcica :

oraz Microsorum musifolium /popularnie Krokodyl lub Aligator

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- mniodkowa

- Kontakt:
a to mnie zaskoczyłaś bezproblemowością wychowania tej roślinki
ja się spodziewałam szczególnej uprawy a tu chlup wody i sobie rośnie
ciachnij ciachnij
jeszcze ukorzenisz to już 99% szans, ze nie umorduję
a za te paprociowe to
bo ja takiej z 2 fotki to nie pohodowałam za długo...
a za te paprociowe to
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mniodkowa, maribat napisała odrobinę wody, a ty już chlup od razu, swoją drogą zaciekawiła mnie ta roślinka, zwłaszcza, że nie ma dużych wymagań świetlnych 
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Krokodylka , czy on aligator czy inny gad , podziwiam . Jest i ciekawy , i piękny .
Będę mu kibicować bo u kogo ma rosnąć pięknie , jak nie u Ciebie ?! . Jest parę
osób na forum , którym bezproblemowo rosną te , którym u mnie pod górkę .
U Ciebie właśnie tak jest , i fajnie , bo mam gdzie wpadać i zawsze jest ciekawie .

Będę mu kibicować bo u kogo ma rosnąć pięknie , jak nie u Ciebie ?! . Jest parę
osób na forum , którym bezproblemowo rosną te , którym u mnie pod górkę .
U Ciebie właśnie tak jest , i fajnie , bo mam gdzie wpadać i zawsze jest ciekawie .
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Widzę że ładnie Ci rośnie zakoncica czy w jakiś specjalny sposób ja pielęgnujesz?I oczywiście gdzie ją trzymasz
Wpadałam na chwileczkę /w przerwie między szyciem a szyciem/ podzielić się radością, ale to za chwilkę..
Tylko przy takiej ilości wody stały bezpośrednio na południowym parapecie

Krysieńko , dziękuję kochana, że mnie tak postrzegasz, jednak i ja czasami zmagam się z wymaganiami niektórych
Kasiu powiem tak.. ta roślinka jest już u mnie powtórnie, tzn. ta sama sztuka. Jakiś czas temu oddałam ją Mamie.. ze 3 tygodnie temu powróciła do mnie, bo u mamci za ciemno jej było tam, gdzie stała. U mnie teraz postawiłam ją przy południowym parapecie, ale słonko na nią nie pada. Dodatkowo zraszam ją co jakiś czas i widzę, że jej to służy. bo przyrosty, które pokazała są świeżutkie
Wcześniej stała w miejscu jak zaczarowana.
No i dzisiaj jest jeszcze coś.. właśnie był p. doręczyciel
Iwonko, kochanie jak tylko tu wdepniesz , to od razu podrzuć mi na mój wątek śliczną fotkę kwitnącego tego cuda
Roślinka w idealnym stanie, czyż nie jest urocza? Marzenia.. szybko się spełniają, jeśli tylko wypowie się je na głos
Iwonko, śliczne nie-dzięki

Jagódko , ale mniodkowa doczytała wcześniej, że jak swoim zielonym poprzednikom wody nie żałowałam, to też były wdzięcznerapunzel pisze:mniodkowa, maribat napisała odrobinę wody, a ty już chlup od razu..
no nie do końca to prawda, pisałam o lekkim zacienieniu, jednak słońce kocharapunzel pisze:..zaciekawiła mnie ta roślinka, zwłaszcza, że nie ma dużych wymagań świetlnych
Krysieńko , dziękuję kochana, że mnie tak postrzegasz, jednak i ja czasami zmagam się z wymaganiami niektórych
Kasiu powiem tak.. ta roślinka jest już u mnie powtórnie, tzn. ta sama sztuka. Jakiś czas temu oddałam ją Mamie.. ze 3 tygodnie temu powróciła do mnie, bo u mamci za ciemno jej było tam, gdzie stała. U mnie teraz postawiłam ją przy południowym parapecie, ale słonko na nią nie pada. Dodatkowo zraszam ją co jakiś czas i widzę, że jej to służy. bo przyrosty, które pokazała są świeżutkie
No i dzisiaj jest jeszcze coś.. właśnie był p. doręczyciel
Iwonko, kochanie jak tylko tu wdepniesz , to od razu podrzuć mi na mój wątek śliczną fotkę kwitnącego tego cuda
Roślinka w idealnym stanie, czyż nie jest urocza? Marzenia.. szybko się spełniają, jeśli tylko wypowie się je na głos
Iwonko, śliczne nie-dzięki

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- mniodkowa

- Kontakt:
Martuś ja już u Ciebie zostanę na stałe w tym kąciku 
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Na ociupinkę Aichrysona to i ja bardzo byłabym chętna, plissss....
A Zanokcica? Wow-zaszalała-co jej dajesz? Moja też wypuszcza ze środeczka takie zakrętaski ale tyyyyylllle? Super! Świetnie to wygląda a jaka wielka bedzie roślina gdy te ociupinki wyrosną! Świetnie
Nowośc mi nieznana ale listki ma ciekawe a kwiatek?
A Zanokcica? Wow-zaszalała-co jej dajesz? Moja też wypuszcza ze środeczka takie zakrętaski ale tyyyyylllle? Super! Świetnie to wygląda a jaka wielka bedzie roślina gdy te ociupinki wyrosną! Świetnie
Nowośc mi nieznana ale listki ma ciekawe a kwiatek?
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
maribat, no trudno, w tej sytuacji odpuszczam go sobie, ale chętnie pooglądam na zdjęciach u ciebie. 
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Marta to mówisz że ze zwykłymi paprotkami sie nie dogadujesz a te cudeńka tak bezproblemowo ? Piękne one są !!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02