Mój ogródek - chatte, cz. 8, rok 2010/1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogródek - chatte, 2010r, cz. 8

Post »

Izuś niezła relacja z pola bitwy z zaborczymi chaszczami :D M okazał się silniejszy, krzaczory poległy ;:138 Ależ masz teraz ogrom miejsca na nowe nasadzenia :D Ciemierniki prześliczne i tulipanek tak zalotnie mruga swoim oczkiem :D Wiosna na całego :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Izuś oczko pierwsza klasa :D naprawdę super.
Te kamulce jednak się doczekały na swoje właściwe miejsce no i nową lilię Przemek wiedział kiedy podesłać.
Nowy sezon i nowe oczko :wink: Pięknie jest a będzie jeszcze piękniej w Waszym ogródeczku....niech teraz tylko wszystko zakwitnie.
Napracowaliście się ale widac efekty.....profesjonalnie wykonane. ;:138
Gratuluję również nowych możliwości....dobra decyzja. ;:138
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś pięknie oczko wykończone. Pochwały dla M. BO WIDAĆ SIĘ NAPRACOWAŁ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuś pozdrawiam dyngusowo. :wit ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Jesusiku....łał....pięknie...po prostu pięknie ;:138
Tak jestem teraz podekscytowany Twoim nowym oczkiem jakby było moim :;230
świetnie....gratulacje dla eMa
Nawet się nie waż zasypywać ;:14 nawet nie myśl o tym....
a folię starą założyłaś? :roll:
ja teraz to bym na tą starą nową położył folię.....tylko ta woda co to już jest w środku :?
I co planujesz w "nowym" ogródku?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grzesiu, właśnie mi na tym najbardziej zależało, zeby nie było widać folii, ale przede wszystkim musiałam podnieść półki, żeby mi się rosliny przybrzeżne nie topiły :D Nie wiem, czy nie przesadziłam z tym kapkę :roll: Dzięki za pochwałę :D
Oj Grzesiu, żebym ja miała takie hektary, jak Ty, to bym o nowe przestrzenie nie zabiegała ;) :lol:
, jasne, że M łasy na pochwały :lol:

Neluś, jasne, że M łasy na pochwały :lol:
Ten nowy teren - ponieważ jest jakby wydzierżawiony jedynie - nie może zostać obsadzony zadnymi roślinami trwałymi, więc będzie tam trochę warzyw, sadzonki, nagietki, sadzonki, może rozsadnik i ... sadzonki :tan
Nad oczkiem myslę. Coś mi chodzi po głowie, ale muszę się z tym przespać i jeszcze przeanalizować.
Folii wymieniać na pewno nie będę. Tobie będzie łątwiej, bo przy mniejszej powierzchni, zawsze jest mniej kłopotu :D

Izuś, nic nie wsiąka! Jak boki wygładzisz, to możesz wodę puszczać. Na pewno będzie stała. Spróbuj najpierw na małej powierzchni, np. 1m kw.
Komarów się nie bój! Nie miałam oczka, a komarów latały tabuny. Mam oczko i komarów jakby mniej ;) Komary lubią wilgoć i cień, a nie otwarte wody :lol:
M pochwaliłam, a jakże :D

Aguś, te chaszcze, to były gałęzie z antypek, które rosły wzdłuż działki, a które mój brat ściął. Prawdziwa walka była z perzem i trawą.
Będą sadzonki i warzywa, ale martwię się jeszcze mrówkami, które występowały w tych miejscach w ogromnych ilościach ...
Smoczy Tulipan jest piękny, to prawda :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżuniu, cieszę się, że Ci się oczko podoba, ale z tym profesjonalizmem nie przesadzaj :lol:
Kamieni (z tymi nowymi) starczyło akurat! Gdyby oczko było większe, to by mi zabrakło i znów musiałabym kombinować z małymi.
Nowe tereny "uwolnią" mój mini warzywnik, a poza tym rzeczywiście dadzą nowe możliwości :D

Ewuś, dziękuję za pochwały w imieniu własnym za oczko i w imieniu M za ciężką pracę na polu :D

Grażynko, Mariolko, ;:196 :wit

Grzesiu, nie mogłeś napisać większego komplementu: "Tak jestem teraz podekscytowany Twoim nowym oczkiem jakby było moim" :;230 ;:196
No nie, nie zasypię ... przez wzgląd na lilie wodne ...
Nowej folii nie mogę dać, bo nie mam i nie kupię teraz . Ale mam coś innego i właśnie obmyślam strategię. Jak plan się powiedzie, to Wam powiem co i jak ;) :D
Co będzie w nowej części ogródka, pisałam wyżej, do Neli :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Izuniu to się M napracował oczko fajne a terenu to ci zazdroszczę a zwłaszcza tych warzywek mniam mniam.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Halinko, właśnie się zastanawiam, kto się więcej napracował, ja czy M? :lol:
Najważniejsze, ze są efekty! Z warzyw to chyba głównie pomidory i ogórki będą w tym roku :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Izuś ja już kiedyś robiłam taki eksperyment...
Tylko, że oczko było małe... musiałam dolewać wodę:)
myślę, myślę..
na razie mam tam 7 pięknych róż :) i nie mam pomysłu gdzie je przesadzić ..
z uśmiechami Iza
u liski
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No to przestudiowałam dokładnie i metodycznie :D Kawał roboty wykonałaś Czarodziejko Ty i Twój M. Podziwiam za śmiałość w pracach wodnych. Ja czekam na cieplejsze dni, myśl o chlapaniu się w wodzie mnie brrrr... odstrasza. Na razie faza koncepcyjna. Duże płycizny powstały w nowym oczku - na jakiej głębokości są półki? Na całym obwodzie jest ta sama głębokość. Metrowa dziura na lilie ułożona centralnie powinna dać świetny efekt. Będzie liliowa wyspa na środeczku :D .
Gratuluję nowych areałów - będzie przedszkole ;:138 i ochronka ;:138 . I wiosna taka nieśmiała, ale dzielna. A tulipan jak smocze oko :wink:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izuś może stałych roślin nie możesz sadzić w nowym miejscu,ale na jednoroczne też plac potrzebny,a swoje warzywka to istne zdrowie...też bym z chęcią coś wysiała... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izulku/lisko, może nie wygładziłaś dostatecznie dokładnie brzegów i gdzieś się szczelina zrobiła? Jak się woda zbiera, to znaczy, ze napływa, a nie ucieka :D
A sama mówiłaś, ze róże stały tam w wodzie, a wiesz, jak to dla róż niezdrowo!
Jak Ci się gdzieś woda zbiera, to albo oczko, albo ewentualnie "strefa bagienna" dla roślin wodolubnych.

Izulku arabski ;) nie miałabym odwagi chlapać się w takiej lodowatej wodzie! Koty są zdecydowanie ciepłolubne! :lol: Najpierw wypompowaliśmy wodę, dopiero zabrałam się za pracę przy oczku :D
Półki są w tej chwili na głębokości ok. 10cm ... Gdzieniegdzie folia się podnosi, więc przyciskam kamieniami ... W jednym miejscu półka jest nieco głębsza, może 15cm? - bo stwierdziłam, że irysy maja na tyle rozwinięte korzenie, ze muszą być głąbiej.
A lilie teraz są dwie: biała i różowa :D
Będzie przedszkole, ochronka, żarełko dla ludzi i dla roslin i co tylko sie uda wcisnąć :lol:

Smocze oko, powiadasz? ... Czyzby smok chciał mnie mieć stale na oku? :shock: :;230

Neluś, z jednorocznych to chyba tylko nagietki, ale skoro na warzywniku rosna ozdobne, to może choć tu warzywa znajdą swoje miejsce :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś i doskonały kawałek ziemi pod jednoroczny zielnik. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, zielnik to ja mam już przygotowany w ogródku :D Będą na nim też jednoroczne, ale pojedyncze egzemplarze, a nagietków potrzebuję dużo, bo trochę do ozdoby i trochę do zbiorów :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”