Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie ! :D

Jolu - nie wiem , ale lepiej , żeby sie nie Przyznawała :wink: :lol: .

Asko -
Hmmm... Na tych "ostrych" nauczycieli zwykle się psioczyło, ale w sumie najwięcej nauczyli :lol:
Wiesz u nas nie zawsze sie to sprawdza :wink: , raczej jest tak , że jak jakiś nauczyciel jest fajniejszy , nie krzyczy czy takie tam... , to nam lepiej nauka i współpraca z nim idzie :wink: :) .
moim skromnym zdaniem połowa z rzeczy, które nam tłuką w szkole jest naprawdę zbędna i powinni się ich uczyć wyłącznie ci, którzy chcą się kształcić w danym kierunku.
To tez prawda , ja naprzykład matmy nienawidzę i już wiem , że pójdę na taki kierunek , żeby matmy najlepiej wcale nie było.... , więc do czego mi ona potrzebna... ? Dodawać , odejmować , dzielić , mnożyć potrafię :lol: i inne działania rozwiązać też , ale większość sprawia mi wielką trudność :roll: . Np. takie pierwiastki , twierdzenie Takesa... , równania... , do czego mi to będzie potrzebne... ? no chyba tylko do tego , że jak bym chciał być nauczycielem matematyki...
Jako Polacy powinniśmy mieć więcej zajęć z historii Polski i z języka polskiego, ale niektóre inne przedmioty w szerokim zakresie naprawdę nie są nam potrzebne. Ciekawe, jak to wygląda w innych krajach...
O to , to , to.... ! A życie jest krótkie.. i po co sobie jeszcze tym główe zawracać... ? Polski , historia , no i biologia :wink: , też potrzebna :wink: .

Ja wiem , zazwyczaj w innych krajach , uczniowie do kilku przedmiotów obowiązkowych od prawie początku wybierają sobie zakres przedmotów dopasowyany do zawodu w przyszłości :roll: .

Geniu - Leż i odpoczywaj ! :lol: :wink: , weź tabletkę... Komputer też męczy , po dłuższym czasie.. , ja wczoraj z kuzynem oglądałem filmy na komputerze pół dnia... iii.... piosenki..... , trochę forum... , wieczoren to już tylko chciałem jak najszybciej wyłączyć.... :shock: :lol: :wink:
No taka dzisiaj pogoda... , nie poszedłem nawet na rynek.. , zimno... , podobno rynek bardzo nieudany... , to dobrze , że nie szedłem pół miasteczka... :roll: :wink: .

Ja nauczycieli wspominam niezbyt dobrze.... :? ale niektórych bardzo dobrze :wink: .

Trochę storczykowego/domowego kolorku... :lol: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej w storczykowym :wink: .

Pędzone narcyzy i biały hiacynt :D :lol: :wink: :

Obrazek

·٠•●~~~ Pozdrawiam Serdecznie ~~~●•٠·˙

Artur :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tulipanku kochany dzięki za troskę i te piękne kwiatki.
Genia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

e-genia pisze: A co do nauczycieli to chyba miałam szczęście bo nie wspominam źle żadnego mam bardzo miłe wspomnienia ze szkoły
Genia
No, ja niestety miałam pecha do nauczycielek z geografii. Jedna terroryzowała uczniów biciem linijką i szarpaniem za uszy (koleżance poszła krew jak jej wbiła wstrętne czerwone pazury w małżowinę :evil:), druga - już w liceum - kazała się nam uczyć na pamięć ile czego wydobywa się w poszczególnych krajach (dane statystyczne) i podwalała się do chłopaków :shock: (dziewczyny jako konkurencja miały zawsze obniżoną ocenę). Do większości nauczycieli mam duży szacunek, wiem, że nauczanie to ciężki kawałek chleba, ale te dwie zołzy + jedna wykładowczyni z uczelni takiego szacunku nie zyskały...[/u]
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

niestety tak jest - u nas w liceum od fizyki była taka zołza że strach - wszyscy modliil się by ie zapytała bo jak już zapytała to ocena była wiadoma 1 albo dwa - czasem 3 ale to tylko wybrańcy - i tu nie chodzilo o to że nikt niczego nie umiał ae robiła taką atmosferę w klasie że wszystkich stres tak zalewał że niektórzy nie pamiętali jak się nazywają ...

a w gimnazjum miałem podobną... - tyle że u niej nie było takiego stresu ale strasznie obszerny materiał który ciężko było opanować

od geografi w gimn miałem taką nauczycielkę że głowa mała ... nikt nie lubił chodzić na jej lekcje (tez miała kilku ulubieńców których próbowała poderwać )

a najśmieszniesze lekcje w liceum miałem angielskiego - bo dyrekcja zatrudniła anglistę który słabiej umiał język niż osoby z mojej grupy- przez o wyżywał się na grupie i zawsze stawiał ocenę niżej

w liceum jeszcze żle wspominam biologicę

i nie powiem by Ci nauczyciele dobrze mnie uczyli - bo z ich przedmiotów nie pamiętam właściwie nic... co innego z nauczycielami którzy szanowali uczniów i rzeczwiście stawiali oceny za posiadaną wiedzę a nie tylko za to czy nauczyciel go lubiał czy nie

Wielu nauczycieli cenię ale też części odebrał bym prawo do wykonywania zawodu- bo nie wszyscy się do tego nadają - tak samo jak nie wszyscy nadają się do grzebania w ziemi :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No to naprawdę , nie wesołe macie wspomnienia.... :( . Ja też mam niezbyt dobre... :roll: , nauczyciel z fizyki i drugi z geografi... , masakra..... :shock: ( wszyscy trzęsą portkami... ) , a nauczycielka od angielskiego albo chemi.... :shock: . WSZYSCY na nich narzekają , rodzice też... :shock: Szkoda gadać....
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturo, a ja miałam wspaniała nauczycielkę geografii, świetną fizyczkę i świetną polonistkę (dożyła 105 lat), która miała też doktorat z romanistyki.Za to marną matematyczkę w liceum.
Współczuję Ci rozterek związanych z wyborem szkoły, a co radzą dziadkowie?Nie ma u was poradni preorientacji zawodowej?
Syn mojej koleżanki bardzo chciał być geologiem, ale namówili go na Szkołę Przemysłową(odpowiednik Technikum Mechanicznego), bo alternatywą była zawodówka górnicza, a kopalnie wszędzie zamykają, a do liceum on uważał,że jest za słaby.Zawalił maturę z języka.Pracował, powtórzył i złożył papiery na wymarzony kierunek-nie przyjęli za mało punktów,bo w swojej szkole nie miał geografii i mało chemii.Polskiego wyuczonego od dziadków zapomniał i w Polsce studiować nie może.Przyjęli go na maszyny robocze ciężkie i tak męczy te trzyletnie studia,żeby jakieś mieć.Na szczęście jego pasją nadal jest poszukiwanie minerałów i oddaje mu się z zaangażowaniem w czasie wolnym.
Jak Ci powschodziły siewki?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo - Ja tez mam fajną Pania od polskiego , super wychowawcę , nauczyciela od techniki i informatyki , fajnego nauczyciela od WOS-u , fajna nauczycielkę od historii ( ma sie ze mną podzielić paprotką :wink: :) ) Ale nauczyciel od fizyki , geografii , nauczycielka od matmy , biologii , chemii :( . Nie ma , takiej poradni... , dziadkowie by chcieli , żebym chodził na miejscu , a na co pójde mam zdecydowac ja.. :wink: . Bardzo proszę.. , nie chę już męczyć tego tematu..

2 fuksje przyniesione od sąsiadki wypuściły długie pędy... :shock: , 4 szczepki stoją w miejscu.. , połwa malw zeszła.. :wink: , ale jest jeszcz szansa że zejda bo były siane 3 dni temu :shock: , rano patrzyłem nic nie widać.. , a przed chwilą :shock: i to wysokie.. :lol: . Na razie nic nie siałem , ale posieje chyba pomidorki.. i czekam na nasiona od Wsienki :wink: , jutro moze cos posieje.. , ale nie wiem bo jade do dziadków :wink: .

Nie mogę doczekac się wiosny :roll: :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturze-Nie możesz się doczekać wiosny, a tu gwałtowny nawrót zimy!Te tulipany to dla dziadków czy na Walentynki jeśli to nie tajemnica?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na walentynki dla koleżanek , razem ze słodkościami :wink: . Babci ostatnio kupiłem zamioculcasa i do niego doniczke z podstawką :lol: i przesadziłęm jej dwa inne kwiatki :wink: . Bardzo się ucieszyła :D .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

dużo miłości nie tylko z okazji walentynek :wink: :D
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur ale piękna róża na Ciebie czeka .A Ty pewnie z koleżankami spędzasz czas
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

piekne kwiaty, widac że dużo serca otrzymują

pozdarwiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani ! :D O... , aż trzy osoby mnie odwiedziły :lol: :lol: :lol: .

vertigo - Dziękuję i oczywiście nadwzajem :D .

Geniu - Nie było mnie , jezdziłem z tata po mieście i już troche siedze dzisiaj na forum , ale w storczykowym... :lol: . Myśle nad kolejnym zakupem storczyka vanda.... z Niemiec... :roll: . Tata mi powiedział " Nie no to juz jest jakaś szajba czy co.. " ;:191 ;:198 Dziękuje za piękne brateczki ;:167 .

Urszulo - dziękuje , na czasie wpadnę do twojego marzenia :D .

Wesołych walentynek !

Obrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Witaj Artur! Zobaczyłam taką "walentynkę", to muszę Ci odpowiedzieć - od forumowej rodziny :D :
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spuznione podzekowania dla Aski... :oops:

W sobote byłem zajęty , byłem u koleżanek , one u mnie , pisałem dużo do Jolusi na PW w sprawie storczyka.. , byłem u dziadków...
Dzisiaj miałem znowu gości , kościół , nauka....

Już nie będe miał tak czasu :roll: , bo jutro do szkoły ! :lol:

Podrawiam serdecznie i zmykam pakować książki... :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”