Mała kolekcja Renaty

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mała kolekcja Renaty

Post »

Renatko jak zapowiadane kwitnienie Phalaenopsis Go 'Philadelphia' :?: Pokaż tę piękność ;:180 ;:180 ;:180 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, u mnie jak na razie nic nowego, więcej strat jak radości, na dzień dzisiejszy sama sałata na parapetach, może za miesiąc coś się pojawi.
Dziękuję za odwiedzinki :wit
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Aniu, jeszcze nie mam co pokazać, na dzień dzisiejszy same pąki, przed chwila wszystkie phal.botaniczne wsadziłam do sphaqnum, aż mi go brakło na phal stuartiana.
Igor dzięki za wizytę :wit

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Poczekam spokojnie i będę co jakiś czas zaglądać ;:108 ;:196 Skoro przesadziłaś prawie wszystkie to się napracowałaś. ;:224 Niech zdrowo i pięknie rosną. :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
papulka
100p
100p
Od: 25 lis 2008, o 18:53

Post »

Renatko moje orchidarium na stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=238 trafiłaś nie w ten wątek :) tamten powinnam zamknąć tylko nie wiem jak :(
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Papulko,

A.... dlaczego chcesz zamykać pierwszy temat ? On funkcjonuje w innej sekcji dot.roślin doniczkowych.
Tam prezentowałaś hoje i inne ciekawe kwiaty. Być moze kiedyś zechcesz tam "występować", a do zamykania jest zbyt mały.
Tutaj w tej sekcji masz temat osobny o storczykach.
Nie ma więc kolizji by zamykać... cokolwiek.

Renatko,
napisz o orchidarium w temacie storczykowym Papulki. Ja tamten pomyłkowy wpis wykasuję.
I będzie po sprawie. :lol:

pozdrawiam JOVANKA
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Renatko, nadrobiłam i u Ciebie zaległości. Masz niesamowitą rękę do Cambriowatych. Bardzo mi się spodobały też Twoje sabotki szczególnie ten biały seryjny, bo tego drugiego mam. Jak długo Ci kwitły?
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Joane sabotek kwitnie u mnie ponad rok, jak przekwitnie to tworzy następnego pąka, ale wydaje mi się że te które zakwitają teraz są mniejsze :( ale nie ma się co dziwić pewnie już jest bardzo wyczerpany, jednym słowem warto mieć taki w kolekcji jest niezawodny.

Bardzo dziękuję za wizytę ;:196

Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Renatko wpadłam do Ciebie i ;:111
Masz przepiękną kolekcję kwiatuszków ;:63 Nie wspomnę już o wrażeniu, jakie zrobiły na mnie wszystkie "doniczki" wiszące zarówno na ścianach jak i karniszu. Właśnie pilnie poszukuję różnych ciekawych rozwiązań dla umieszczania storczyków i pozwolisz, że coś u Ciebie podpatrzę :oops:

Jedyne co mnie zasmuca, to fakt, że nie pokazujesz od jakiegoś czasu żadnych swoich ślicznotek :cry:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Kasiu, oczywiście że możesz podpatrywać, ostatnio nic nie pokazuję ponieważ miałam trochę strat głównie phal. ale powolutku pojawiają cię pąki, co nieco zaczyna rozkwitać, tylko ja jakoś nie mam chęci na robienie fotek, czekam aż wszystko się ustabilizuje.
Mam nadzieję że bliżej jesieni będzie lepiej, jak na razie pąki na 2 szt dendrobium phal. 1 nobile, coś pokazuje się w zygopetalum, kwitnie phal.philadelphia i 2 szt. phal. reszta tworzy bazę na przyszłość.
Dziękuję za odwiedziny ;:196

Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Renatko bardzo mi przykro z powodu Twoich strat oraz jak wyczuwam dużego smutku w Twoim "głosie".
Głowa do góry i trzymam kciuki aby wszystko szybciutko wróciło do normy, abyś znów miała samą radość z pięknych kwitnień i postępów swoich ślicznotek ;:108 ;:65 ;:3
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Renatko nie mów,że u Ciebie się nic nie dzieje ;:108 Panującu upał odbija sie nie tylko nas ale na roślinach też.Widzę to po swoich.W zasadzie to teraz poswięcam im więcej czasu niz wiosną.Częściej je kąpie - co 6 dni.Dodatkowo spryskuje.Będzie dobrze,zobaczysz ;:196 ,powoli odbudujesz swoją kolekcję.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Grażynko dziękuję ;:196 powoli coś miłego zaczyna się dziać u moich storczyków, aż mój M to zauważa, bo był moment że naprawdę było pusto i smutno, oboje już przyzwyczailiśmy się do storczyków w mieszkaniu, powoli Grażynko dokupuję storczyki, ponieważ po stratach trochę miejsca się zrobiło, a potraciły mi się phal.hybrydy teraz już jestem na innym etapie więc nie będę ich kupować chyba ze jakiś mnie mocno zauroczy, widzę że dobrze czują się u mnie dendrobia po stronie północnej, tam też mam masdevallie, a na południowym parapecie chcę spróbować uprawy cattleya, na razie mam 2szt i dwie następne będą u mnie w sierpniu po urlopie.

Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko oby Twoja kolekcja szybko się powiększyła ;:196 i cieszyła oczy kolorowymi kwitnieniami,. masz rację dom bez storczyków pusty jest, ja też się tak przyzwyczaiłam że każdego miesiąca coś mi kwitnie , jak nie kwitnie jakoś pusto się czuję.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Bardzo dobrze się zapowiada,będziesz mieć ręce pełne roboty :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”