Mała kolekcja Renaty
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mała kolekcja Renaty
Renatko jak zapowiadane kwitnienie Phalaenopsis Go 'Philadelphia'
Pokaż tę piękność

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, u mnie jak na razie nic nowego, więcej strat jak radości, na dzień dzisiejszy sama sałata na parapetach, może za miesiąc coś się pojawi.
Dziękuję za odwiedzinki
Dziękuję za odwiedzinki
- renata75
- 1000p

Aniu, jeszcze nie mam co pokazać, na dzień dzisiejszy same pąki, przed chwila wszystkie phal.botaniczne wsadziłam do sphaqnum, aż mi go brakło na phal stuartiana.
Igor dzięki za wizytę
Pozdrawiam :P
Igor dzięki za wizytę
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Poczekam spokojnie i będę co jakiś czas zaglądać
Skoro przesadziłaś prawie wszystkie to się napracowałaś.
Niech zdrowo i pięknie rosną. 
Początek mojej przygody.
))
Renatko moje orchidarium na stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=238 trafiłaś nie w ten wątek
tamten powinnam zamknąć tylko nie wiem jak 
Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
Papulko,
A.... dlaczego chcesz zamykać pierwszy temat ? On funkcjonuje w innej sekcji dot.roślin doniczkowych.
Tam prezentowałaś hoje i inne ciekawe kwiaty. Być moze kiedyś zechcesz tam "występować", a do zamykania jest zbyt mały.
Tutaj w tej sekcji masz temat osobny o storczykach.
Nie ma więc kolizji by zamykać... cokolwiek.
Renatko,
napisz o orchidarium w temacie storczykowym Papulki. Ja tamten pomyłkowy wpis wykasuję.
I będzie po sprawie.
pozdrawiam JOVANKA
A.... dlaczego chcesz zamykać pierwszy temat ? On funkcjonuje w innej sekcji dot.roślin doniczkowych.
Tam prezentowałaś hoje i inne ciekawe kwiaty. Być moze kiedyś zechcesz tam "występować", a do zamykania jest zbyt mały.
Tutaj w tej sekcji masz temat osobny o storczykach.
Nie ma więc kolizji by zamykać... cokolwiek.
Renatko,
napisz o orchidarium w temacie storczykowym Papulki. Ja tamten pomyłkowy wpis wykasuję.
I będzie po sprawie.
pozdrawiam JOVANKA
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Renatko, nadrobiłam i u Ciebie zaległości. Masz niesamowitą rękę do Cambriowatych. Bardzo mi się spodobały też Twoje sabotki szczególnie ten biały seryjny, bo tego drugiego mam. Jak długo Ci kwitły?
- renata75
- 1000p

Joane sabotek kwitnie u mnie ponad rok, jak przekwitnie to tworzy następnego pąka, ale wydaje mi się że te które zakwitają teraz są mniejsze
ale nie ma się co dziwić pewnie już jest bardzo wyczerpany, jednym słowem warto mieć taki w kolekcji jest niezawodny.
Bardzo dziękuję za wizytę
Bardzo dziękuję za wizytę
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Renatko wpadłam do Ciebie i
Masz przepiękną kolekcję kwiatuszków
Nie wspomnę już o wrażeniu, jakie zrobiły na mnie wszystkie "doniczki" wiszące zarówno na ścianach jak i karniszu. Właśnie pilnie poszukuję różnych ciekawych rozwiązań dla umieszczania storczyków i pozwolisz, że coś u Ciebie podpatrzę
Jedyne co mnie zasmuca, to fakt, że nie pokazujesz od jakiegoś czasu żadnych swoich ślicznotek
Masz przepiękną kolekcję kwiatuszków
Jedyne co mnie zasmuca, to fakt, że nie pokazujesz od jakiegoś czasu żadnych swoich ślicznotek
- renata75
- 1000p

Kasiu, oczywiście że możesz podpatrywać, ostatnio nic nie pokazuję ponieważ miałam trochę strat głównie phal. ale powolutku pojawiają cię pąki, co nieco zaczyna rozkwitać, tylko ja jakoś nie mam chęci na robienie fotek, czekam aż wszystko się ustabilizuje.
Mam nadzieję że bliżej jesieni będzie lepiej, jak na razie pąki na 2 szt dendrobium phal. 1 nobile, coś pokazuje się w zygopetalum, kwitnie phal.philadelphia i 2 szt. phal. reszta tworzy bazę na przyszłość.
Dziękuję za odwiedziny
Mam nadzieję że bliżej jesieni będzie lepiej, jak na razie pąki na 2 szt dendrobium phal. 1 nobile, coś pokazuje się w zygopetalum, kwitnie phal.philadelphia i 2 szt. phal. reszta tworzy bazę na przyszłość.
Dziękuję za odwiedziny
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Renatko bardzo mi przykro z powodu Twoich strat oraz jak wyczuwam dużego smutku w Twoim "głosie".
Głowa do góry i trzymam kciuki aby wszystko szybciutko wróciło do normy, abyś znów miała samą radość z pięknych kwitnień i postępów swoich ślicznotek

Głowa do góry i trzymam kciuki aby wszystko szybciutko wróciło do normy, abyś znów miała samą radość z pięknych kwitnień i postępów swoich ślicznotek
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Renatko nie mów,że u Ciebie się nic nie dzieje
Panującu upał odbija sie nie tylko nas ale na roślinach też.Widzę to po swoich.W zasadzie to teraz poswięcam im więcej czasu niz wiosną.Częściej je kąpie - co 6 dni.Dodatkowo spryskuje.Będzie dobrze,zobaczysz
,powoli odbudujesz swoją kolekcję.
- renata75
- 1000p

Grażynko dziękuję
powoli coś miłego zaczyna się dziać u moich storczyków, aż mój M to zauważa, bo był moment że naprawdę było pusto i smutno, oboje już przyzwyczailiśmy się do storczyków w mieszkaniu, powoli Grażynko dokupuję storczyki, ponieważ po stratach trochę miejsca się zrobiło, a potraciły mi się phal.hybrydy teraz już jestem na innym etapie więc nie będę ich kupować chyba ze jakiś mnie mocno zauroczy, widzę że dobrze czują się u mnie dendrobia po stronie północnej, tam też mam masdevallie, a na południowym parapecie chcę spróbować uprawy cattleya, na razie mam 2szt i dwie następne będą u mnie w sierpniu po urlopie.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko oby Twoja kolekcja szybko się powiększyła
i cieszyła oczy kolorowymi kwitnieniami,. masz rację dom bez storczyków pusty jest, ja też się tak przyzwyczaiłam że każdego miesiąca coś mi kwitnie , jak nie kwitnie jakoś pusto się czuję.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Bardzo dobrze się zapowiada,będziesz mieć ręce pełne roboty