Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

;:oj
Padłam jak zobaczyłam twoje dłuuuuuugaśne listy ;:112
Trzeba mieć talent nie lada żeby to wszystko wcisnąć na twojej powierzchni. Brak mi słów.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najbardziej mi podpasowała Bajazzo w duecie z Prince Charles lub Etoile Violette. Decyzja jeszcze nie zapadła, ale będzie to raczej jeden z nich. Dziękuję za radę ;:196
W jakiej odległości od róży posadzić powojnika? W pierwszym roku zarówno róża jak i powojnik będą niewielkie. Natomiast pergola już jest i jest solidna. Chyba na początek posadzę rośliny przy czymś tymczasowym, a dopiero jak dostaną trochę ciała, to postawię pergolę? Jak myślisz?
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Aniu..jak przeczytałam listę różaną to nie mogłam uwierzyć z pomysłowości twojego upychania. ;:180 . Chyba będę musiała wybrać się do ciebie po nauki. ;:306 niemniej chyba u was działeczki są dużo większe. ;:108 .Zakup staroci... ;:333 , bardzo bym chciała upolować glinianego dzbana, bądż jakąś podporę..ale to dopiero latem. Gdy ciepełko przyjemniej się poluje. :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,utknęłam u Ciebie na dobre,wyjść się nie da,piękne róże i klematisy,a do tego takich ilości klematisów chyba nie ma nikt, cudowny ogród,no i nowe zakupy do niego w postaci dzbanu ,lustra i koła,w lecie będziemy tylko odpoczywać i pić kaweczkę na ławeczce,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Aneczko.
Podczytuję Twój wątek od kilku dni. Chyba wiosnę już czuję i ciągnie mnie na forum. :lol:
Mimo zimy u Ciebie ciągle coś się dzieje :D
Twoimi powojnikami jestem nieustannie oczarowana. Też mam kilka, może kilkanaście, ale takich widoków to mogę Ci pozazdrościć.
Róże też, co jedna to piękniejsza i wspaniałą kolekcję już uzbierałaś. Oj, ciężko przestać je kupować, nawet mimo braku miejsca - wiem coś o tym :lol:
Czytam, że klarują się tu jakieś plany spotkania. Jeśli o mnie chodzi to super pomysł. Dotychczas organizowane spotkania były albo gdzieś daleko, albo spotykali się osoby, z którymi zupełnie nie miałam kontaktu na forum. Tylko że ja też mieszkam na południu raczej i wszędzie daleko :roll:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. Obrazek
Nie wiem czy Wy też słyszeliście, że idą do nas spore mrozy?! Obrazek A tak mi już wiosną w powietrzu pachniało... Obrazek Zresztą chyba nie tylko mnie, bo okoliczne ptaszki wyjątkowo głośno ostatnio ćwierkają. Obrazek
Przejrzałam sobie zdjęcia z zeszłego roku, z początku lutego. Załamka... Wtedy wszystkie nosy tulipanowe były już na wierzchu. Tak samo krokusy a nawet hiacynty, którym już było widać kwiatkowy łepek. Obrazek
Ciekawe jak to będzie z obecnym lutym...

Obrazek

Amanita -Dominiko mieć setki róż... które notabene będziesz mogła potem zamknąć w słoikach na zimowy czas. No marzenie. Obrazek Życzę Ci, by te kwiaty całkowicie Cię w sobie rozkochały.

Obrazek

Bea lubię lilie. Bardzo lubię. Nie miałam ich od początku a nie wyobrażam już sobie swojego ogródka bez nich.
Wiem, że koło kupiłam za bezcen. Dlatego też je capnęłam! Obrazek

Obrazek

Mariusz -gloffciekawi mnie czy byłeś wczoraj na giełdzie? My pojechaliśmy. A jak zajechaliśmy zaczął padać deszcz a sprzedających może z dziesięciu było. Niestety i tak bywa. Mimo to, gliniany garnek udało mi się upolować. Obrazek

Obrazek

Gabi nie pytaj gdzie... Obrazek Zapytaj lepiej co ja wymyślę za jakieś pięć lat, jak zrobi się gąszcz niczym w Tarzanowej dżungli. Obrazek A tak na serio to sporo powojników mam na płotach i drzewach, to tak jakby ich tam nie było. Obrazek

Obrazek

Olu bardzo wdzięcznie będzie wyglądać róża przy huśtawce... tak romantycznie... Jedna z naszych forumek tulipanka -Wiola ma Jasminę przy huśtawce. Obrazek No wierz mi... klękajcie narody... Obrazek Wiola napisała post powyżej mojego, wejdź w jej wątek i wpisz w wyszukiwarkę "Jasmina" i obiecuję Ci, że popłyniesz jak zobaczysz te widoki...

Obrazek

Mariusz -maniolek ja mam to szczęście, że taką giełdę mam dwa razy w tygodniu. Obrazek

Obrazek

Anido i ja tak własnie traktuję mój kącik z ławeczką. To niezwykle fajna ozdoba ogrodu. Mój ulubiony zakątek w zeszłym sezonie. Obrazek

Obrazek

Basiu też mnie bardzo raduje, że mam możliwość wyskoczyć na takie starocie. Czasem nic a czasem coś fajnego można złapać. Obrazek

Obrazek
clem3 pisze:Oj tak, uświadomienie sobie faktu, że jednak nie wszystko da się upchnąć na posiadanej powierzchni boli i to bardzo ;:306 Dobrze, że do Anidy napisałaś, że ten skowronek to róża, bo mi tylko polny wyskakiwał w googlach ;:306
Obyś miała rację z tą szybką wiosną, choć jak patrzę za okno i termometr, to jakoś cienko to widzę :?
Lista róż i powojników ;:oj Pewnie nikt nie przechodzi obojętnie obok twojej działki? ;:183
Oj boli, brak miejsca strasznie boli... Obrazek
Małgosiu a czy Skowronek jest różą w Twoim typie?
A z tą wiosną to chyba jednak nie będzie tak łatwo. Obrazek Straszą mrozami i to dużymi. Obrazek

Obrazek

Daysy życzę Tobie i sobie upolowania tych nóg (jakkolwiek to właśnie zabrzmiało Obrazek ).
Miejsce było ale się skończyło. Planuję na wiosnę pożegnać się z roślinami, które u mnie rosły bo rosły a za serce nie chwytały. Zawsze się trochę rozrzedzi. Obrazek

Obrazek

Małgoś -PEPSI a nie ma takiej giełdy ze starociami w Twojej okolicy?

Obrazek

Soniu o tym opuchlaku mówiłaś mi już w sezonie przy pokazywaniu tychże zdjęć po raz pierwszy. Bardzo się wtedy wystraszyłam. Zaczęłam googlować i te robaczki u mnie to na pewno nie opuchlaki. One inaczej wyglądają. To takie jakieś z rodziny żuczkowatych z białym wzorem na górnym pancerzu układającym się w kształt serduszka. To na pewno nie opuchlak. Wtedy nawet doszukałam się jego nazwy ale niestety nie pamiętam już... :oops:
Po cichu liczę właśnie, że to moje lustro zrobi w ogrodzie wszystkie te rzeczy o których wspomniałaś. Obrazek

Soniu... skuś się... skuś...
Obrazek

PUMA72 -Aniu witaj u mnie. :wit
Nie myślałaś, by założyć swój wątek i pokazać nam swoje królestwo? Gorąco zachęcam. Obrazek
Jak ja to wszystko pomieściłam..? Hmm... mam dobrą organizację terenu... ;:306 Hah! Sama nie wiem, szczerze mówiąc... Obrazek

Obrazek

ewka36jj -Ewuniu tak się składa, że wiele dobrego o tym Czaczu słyszę ale nigdy tam jeszcze nie byłam. Może kiedyś się uda?
Kochana jeśli tylko jakoś dojdzie do naszego spotkania, to na pewno będę o tym głośno krzyczeć. Nie powiem, bardzo bym chciała by nasze, forumowe spotkanie się odbyło. Obrazek

Obrazek

Margo no właśnie! Sulejów! Czytałam wątek o tych spotkaniach i wiem, że było na nich fajnie.
Ja udzielam się tylko tutaj. Tzn tu zawiązuję wirtualne znajomości i przyjaźnie. Na innych forach biegam raczej tylko i wyłącznie po wątkach tematycznych z nikim się nie zaznajamiając. Gorąco wierzę, że znów dojdzie do takich spotkań na FO. Obrazek

Obrazek

Sabinko no to poluj na to lustro! Napuść Ema na ten pomysł. Obrazek
Brother Cadfael spędził u mnie pierwszy sezon. Póki co bardzo drapakowaty, co mi jednak nie przeszkadza, bo mam zamiar prowadzić go przy podporze. Nie kwitł też zbyt obficie. Kwitnienie powtórzył końcem lata, było ładniejsze niż pierwsze. Całkiem zdrowy chłop z niego zważywszy, że za bardzo bliskiego sąsiada ma wiciokrzew który wiecznie grzybem świeci. (Chyba się go pozbędę... wiciokrzewa z grzybkiem, nie Braciszka. ;:333 ) Cóż więcej jeszcze o nim mogę Ci powiedzieć..? No cóż... nie chwycił mnie za serce. Gorąco jednak wierzę, że zmieni się to w tym sezonie.
Munstead Wood jest świetna! Piękna i zdrowa. I koniecznie do półcienia.
Obrazek
Absolutnie mnie nie męczysz. Wiadomo, że opinie forumowiczów są o wiele wiarygodniejsze niż opisy szkółek.

Obrazek

Aguss85 ja już na takich starociach jestem dość rozsądna. Nie mam miejsca na szaleństwa, to i nie kupuję już wszystkiego co mi się spodoba. Obrazek Nawet mój Em jest zadziwiony tym faktem, że potrafię podejść do czegoś i szczebiotać jakie to ładne, po czym odejść i iść dalej. Obrazek No w sumie, to sama siebie nie poznaję. Obrazek

Obrazek

Pashmina -Ewo oczywiście, że się zmieścisz i Ty na ławeczce. Oprócz kawy i pączka to i kieliszeczek wina też się znajdzie. Obrazek
A "wiodącą upychaczką roślin" to chyba jednak jest nasza Sabinka -nifredil. Obrazek Jej należy oddać pałeczkę.

Obrazek

Aniu -Ann_85 nasza Dorotka tak chwali Geoffa Hamiltona, że nie może być inaczej, to musi być zjawiskowa róża!
Nie mniej na pewno będę się nią chwalić i dalej Cię kusić. Obrazek

Obrazek

Reni pytasz jak tnę swoje clematisy? Ucinam każdy pęd na danej długości i potem wyszarpuję uciętą już górę z kratki. Tak to wygląda.
W zależności od rodzaju powojnika, z jakiej jest grupy, bo niektóre tnie się przy samej ziemi, niektóre na 30-50cm a niektóre na 100-150cm a niektóre wcale. Musisz sprawdzić jakie odmiany masz u siebie Reniu. Obrazek

Obrazek

Dorotko z nóg do maszyny chcę zrobić podstawę stoliczka do mojego kącika z ławeczką. Obrazek Ty masz takie i jeszcze ich nie wykorzystałaś? :shock: Zmień to szybciutko!
Zobacz:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q ... &term_meta []=old%20sewing%20machine%20in%20the%20garden%7Ctyped
Obrazek

Obrazek

Zuz wazon na pewno na zimę nie zostanie na rabatach. Na tę chwilę widzę go na rabacie z hostami ale to się jeszcze okaże wiosną jak wpadnę na rabatki z pomysłami.
Co do róż to 50cm odstępu mają krzaczki tego samego rodzaju ale to też zależy, bo np taki Artemis, chłop na schwał jest sadzony w większej odległości. Między różnymi odmianami zachowuję metr lub więcej a między nimi bylinki a za nimi powojniki. Obrazek
Powojniki na płocie lub pergoli sadzę co 40-50cm.

I dla Ciebie Zuz... na specjalne pokuszenie... ;:183
Obrazek

April -Jolu jakoś trzeba sobie radzić. Obrazek

Obrazek

Iwonko czy do Bajazzo pójdzie Prince Charles czy Etoile Violette to na pewno stworzą piękny duet. ;:215 Już przebieram nogami na myśl o Twoich czerwcowych fotach. Obrazek
Różę od powojnika posadź w odległości nie mniejszej niż 50cm. Nie wiem czy nie lepiej posadzić od razu przy docelowej podporze. Będzie Ci się chciało później to zmieniać i wyplątywać różę?

Obrazek

Zuziu nie wiem ile powierzchni mają Wasze działki. Moja ma 430 lub 460 metrów.
Co do staroci to w sezonie jeździ na nie o wiele więcej ludzi i przy większej konkurencji trudniej o fajne łupy.

Obrazek

koziorozec pisze:Witaj Aniu,utknęłam u Ciebie na dobre,wyjść się nie da,piękne róże i klematisy,a do tego takich ilości klematisów chyba nie ma nikt, cudowny ogród,no i nowe zakupy do niego w postaci dzbanu ,lustra i koła,w lecie będziemy tylko odpoczywać i pić kaweczkę na ławeczce,pozdrawiam :wit
...a do pielenia chwastów, gdy my będziemy pić tę kaweczkę wynajmiemy ogrodnika. ;:306 Ha ha ha! Ciekawe jak długo usiedzimy?
Witaj Marto u mnie. :wit Rozgość się. Obrazek Kawa i ciacho dla Ciebie.

Obrazek

Witaj Wiolu! Jak miło, że poczułaś zbliżającą się wiosnę i powróciłaś! Właśnie zachwalałam przed chwila Twoją Jasminę na huśtawce. Jesienią posadziłam tę pannę na miejscu eksmitowanej z wejściowej pergoli Flammentanz, która to skutecznie psuła mi wszystkie zdjęcia z dalszej perspektywy, tymi swoimi krzykliwymi czerwieniami. :roll: Mam nadzieję, że Jasmina szybko się zadomowi i w dwa sezony urośnie do góry pergoli. Obrazek
I nie bądź taka skromna, bo Twój ogród różano powojnikowy zapiera dech w piersiach. I jedno i drugie rośnie u Ciebie doskonale. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Aniu,zdjęcia motylka ;:333
Wczoraj nie byłem w Ostrowie bo na działkę pojechaliśmy kociołkować :D dzisiaj byłem u nas ale nic nie kupiłem,mniej niż połowa sprzedających była.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu wyczytałam u Ciebie hasło "róża Jasmina" i wujek gogle poszedł w ruch... i po co mi to było? ;:306
Już nawet wiem gdzie bym mogła ją posadzić... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, wiem, że się powtarzam, ale muszę to po raz kolejny napisać - robisz piękne zdjęcia i świetnie sprawuje się ten nowy aparat ;:138 A Pashmina wyjątkowo fotogeniczna ;:167
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, a co mi możesz napisać o jarzmiance ? Mam zamiar zaprosić je do mnie do ogrodu, czy warto ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu wspaniałe łupy na giełdzie upolowałaś ;:215 Jak ja bym takie cacka dorwała to już bym ich nie puściła ;:224
Lustro w ogrodzie hmm to musi wyglądać obłędnie,odbijające się różane piękności ;:167
U mnie nadal trwa remont,na razie nic nie wysiałam,wdepnęłam a tu tyle się dzieje ;:224

Pozdrowionka ;:3
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aneczko przyjedzie do mnie Pomponella - raczej zapowiada się na zdrowa, długo kwitnącą - kwiatki raczej małe co możesz mi powiedzie i poradzić?

Druga róża to Eskimo u Ciebie przepięknie przebarwiona moja jest w pąku podobna do Elfe taki seledyn a potem biała.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję Aniu ;:167.. już tak zniszczyłam J.Pawła bo cięłam go co roku nisko ,chciałam aby się rozkrzewił..no i tak trochę się zagęścił już był duży...a pewnej wiosny chyba nadmiar wody go zabił..ale mam już 6 sadzonek w różnych miejscach mam nadzieje że pożyją ;:oj teraz tnę już tylko na 1.5m//wspaniałe masz wspomnienia ..cudownie robisz fotki.. ;:138 Róże urzekają swa urodą..a motyle zachwycają..nic tylko siedzieć i podziwiać:) ;:215
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No toś mnie zaskoczyła teraz Aneczko... Munstead Wood do cienia ? ;:202
Nigdzie tego wcześniej nie wyczytałam i posadziłam w słońcu... Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, Munstead Wood już zaklepana.. póki co w myślach i planach, bo zanim to ja się zdecydowałam to i tak jej zabrakło ;:224 Braciszka pewnie sobie póki co podaruję i jeszcze poobserwuję u ciebie ;:108 Zaczynam wkraczać, a raczej już wkroczyłam w etap, gdzie każde miejsce jest na wagę złota.. i tak przez najbliższe dwa lata, a potem zaczynam robić przód domu :heja :heja Na samą myśl aż coś mnie ściska od środka :tan
Lustra w ogrodzie to właściwie pomysł eMa, któremu spodoba się kiedyś odcinek Maja w ogrodzie, gdzie jeden pan miał przywieszoną na ścianie ramę okienną a w niej oprawione zamiast szyb lustro. Świetnie to wyglądało. Tyle, że u nas najpierw by jakąś ścianę zorganizować :;230 Czyli najpierw altana potem lustra :roll: Zobaczymy jak to pójdzie w tym roku, tym bardziej, że mój eM należy do tych co to wszystko muszą sobie sami zrobić, a z czasem bardzo kiepsko...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”