Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Post »

Małgosiu moja lista jeszcze nie gotowa ;:185. W ogóle jeszcze się nie zastanawiałam, które wybrać. Czuję jednak po kościach, że nie uda mi się zmniejszyć ilości odmian w porównaniu z poprzednim rokiem ;:223. Ale to dopiero moje początki pomidorowe, więc muszę się wyszaleć ;:306

Witek masz już pomysł na zagospodarowanie czasu, który Ci zostanie po zaniechaniu uprawy towarowej? ;:173
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Oczywiście że mam.Bez planu ani rusz.Nudził się na pewno nie będę jak przestanę sadzić pomidory bo zostaje mi praca zawodowa do 67 o balkoniku choćby. ;:108 ;:306 :;230 A jak może dostanę podwyżkę( nie mylić-prądu itd.) ;:223 :;230 to myślę podróżować.O tym zawsze marzyłem. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Persimmonową Sakiewkę i Garden Peach na pewno będę miała, Witku czy miałeś Auriję?
Zastanawiam się, który wybrać? Lampę czy Fiutka?
Chciałabym się też upewnić co do Rudego, czy naprawdę był u Was taki wczesny?
Jest bardzo chwalony na F. ale ja nie zauważyłam, by u mnie był jakiś super wczesny, zapamiętałam go ze względu na to, że podobnie jak Oslinyje Ushi strasznie pękał.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Auriji nie miałem wiec nie wiem.A w czym ma Ci Irenko ten wybór pomóc.Na co chcesz ich przeznaczyć.Ja z czarnych w tyn roku rezygnuję robiąc miejsce innym.No i jeszcze trzeba zapanować nad oslinnymi uszatymi żeby nie pękały.Zobaczymy-sezon przed nami. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witku myślę o odmianach typowych do suszenia.
Aurija się u mnie super sprawdził, ale mogę spróbować jeszcze jakąś inną odmianę, mam od Ciebie Dyno żółty, czy on jest w podobnym typie?
Czarne też mnie rozczarowały, nie umiałam znaleść w nich smaku, chociaż Czornyje Serdce prezentowało się nieźle.
Nie zarzekam się, coś czarnego na pewno posadzę, mam od Dziewczyn Tańczącego, a od CiebieJapanese B.T.
Myślę też, trochę się zachłysnęłam mnogością odmian i najlepiej byłoby w tym sezonie posadzić ich mniej, ale jak to zrobić????????
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam ten sam problem Irenko z ilością odmian bo też muszę zredukować.Za chwilę będę robił pierwszą selekcję a w niej jest ok 30 odmian i każdą warto by chociaż spróbować.Ale w tym roku nie za bardzo mogę sobie pozwolić na eksperymenty.Właśnie doszła mi kolejna po wczorajszej wizycie w hurtowni ogrodniczej z odmian malinowych(Gryphon).I chyba ją zakupię.Duże są opakowania bo 500 nasion,ale ryzyko trzeba podjąć. Dyno żółty Irenko to typowo do jedzenia i sałatek pomidor pełny - mięsisty.Lampa na suszenie myślę jak najbardziej.Japanese B.T.wsadź sobie tylko tyle żebyś mogła je na bieżąco zużyć bo gdy są przedojrzałe zaczynają mięknąć.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Swego czasu miałem raczej o średnio i drobnych owocach odmianę o wydłużonych owocach Banana Legs,wysoką, do 2m rośliny.Ta to dopiero wydała owoców.Nie pamiętam już ile,ale na pewno więcej niż Garden Peach.Smak średni,typowo pomidorowy,zrównoważony.Doskonałe wiązanie. ;:333Tu na zdjęciu z lewej.Po prawej papryka.
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie mogę się zabrać do selekcji( jak to okropnie brzmi :!: )
Wiem tylko, że podstawa to K/37 i K/178 ale co dalej?
Na pewno Anna Russian, bo nie tylko smaczna ale i wczesna, Gigant 32Novikowa, Czudo Ziemli, te odmiany znam, sprawdziłam.
Ale mam też nasiona z różnych wymian, Pudowik, Zołotyje Kupola, Rozowyj Słoń, Zołotyje Korolewa, Ljaguska Tsarewna.
Muszę też pociągnąć krzyżówkę Faworyt x Malinowy 36, mało się o niej pisze a u mnie to były super pomidorki ;:333

Tak więc Witku Faworyt będzie u mnie w połowie. :;230

Wiem, co zrobię, pomogę Kasi kopać jej trawnik pod moje pomidorki ;:306

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem jak U Ciebie w gruncie Irenko,ale pewnie dobrze wiązał K-37.Ja go miałem w tunelu.Wiązał na początku i jak skończyły się upały.W międzyczasie pustostan owoców.Gdyby nie to byłby idealny.Faworyta musisz kiedyś w całości wsadzić. ;:306 W gruncie jego owoce są nieco większe niż z tunelu.Jak go kiedyś jeszcze sadziłem na polu takie były.
Tu jeszcze Faworyt w fazie zielonej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obydwie ten trawnik będziecie kopać-każda u siebie coś mi się wydaje. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

K/37 miałam na balkonie w 20 l pojemniku i w gruncie, w obydwu miejscach dobrze wiązał, mogłam porównać bo oprócz niego miałam K/37/2 i K/37/4.
Dwójka to było więcej, ale drobniejszych owoców, czwórka to duże owoce ale w mniejszej ilości.
W tym sezonie dostałam nasionka K/ 37/5 więc na pewno wysadzę ze dwa krzaczki.
Jak tu się nie zakochać w takich pomidorkach?
Obrazek

Kasia ma duuuuży trawnik to użyczy miejsca, boisko zlikwiduje, no może takie do pinponga zostawi. ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tu się podpisuję pod tym co myślisz Irenko o K-37.Dobra odmiana,tylko muszę nad nią jeszcze popracować.Jak Kasia ma aż boisko do przekopania to czym ona się w ogóle martwi.I 60 odmian jej się zmieści o kole od roweru nie wspomnę. :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie po dłuuugim czasie :wit Pojawił się temat kwiatowy i na to właśnie czekałam ;:138 Czytałam Was cały czas, ale jakoś do dyskusji o pomidorach i dyniach nie miałam nastroju ;:306
Małgosiu piękna zima u Ciebie w ogrodzie jest ;:215
Witku w kwiatki się pomalutku zaopatrujesz i to jest to na co czekałam :heja
Też już zaczynam o zakupie nasion kwiatów myśleć i chyba pora przystąpić do zakupów ;:108
Jak zwykle Witek wszedłeś mi w słowo ;:306 Tradycji musiało stać się za dość.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Starczy kopania i dla mnie i dla Irenki ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro lub we wtorek pojadę do bardziej kwiatowo zaopatrzonego sklepu i tam już powinienem się konkretnie zaopatrzyć w nasiona Elu.Astry,holenderskie odmiany czekam na firmowy katalog.Zobaczę co mają nowego do zaoferowania.
Kasiu to zgroza że tyle miejsca jak na polu golfowym ;:306 nie jest jeszcze zagospodarowana.
Tymczasem wspomnienie ostatniego roku. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jaki piękny trawnik, aż ma się chęć zdjąć buty i podreptać w ekran ;:333
Nic dziwnego, ze masz dużo kompostu i wszystko Ci ładnie rośnie, mimo piachów.
Aż żal go kopać pod pomidory.
Co Ci tam obrasta treljaż?

Witku, Faworyta znam :;230 , zanim zapoznałam się z Forum robił u mnie za pierwszą ligę, co ciekawe, w ubiegłym sezonie wysiałam nasionka o trzy lata przeterminowane, wschody były w 100%.

Pozdrawiam Irena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”