Dziury kopane w ogródku przez czteronożnego, co najmniej dobijające
Rabatki Konstantego część 4
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatki Konstantego część 4
Naleweczka, pięknie się prezentuje
Zapewne była równie smakowita

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu i Grażyno Kaszubska-Byłam w OBI choć inne mieliśmy niedzielne plany,kupiłam dwa razy po 10 litrów ziemi,wsypałam w dziurę i udeptałam,to jeszcze trochę mało,ale korzenie zakryte.
Miiriam-naleweczka jeszcze jest.
Evluk-ja tam bardziej za Twoją malinową jestem....Na jutrzejsze trzy tury egzaminu pisemnego biorę Amy Stewart Zbrodnie roślin.Chwast,który zabił matkę Abrahama Lincolna i inne botaniczne okropieństwa,jak nie będą ściągać to poczytam.Bogato ilustrowana.
E-Gieniu-zaległości nasienne dziś wysłałam(była próbna partia w sprzedaży),niech dobrze rosną.
Miiriam-naleweczka jeszcze jest.
Evluk-ja tam bardziej za Twoją malinową jestem....Na jutrzejsze trzy tury egzaminu pisemnego biorę Amy Stewart Zbrodnie roślin.Chwast,który zabił matkę Abrahama Lincolna i inne botaniczne okropieństwa,jak nie będą ściągać to poczytam.Bogato ilustrowana.
E-Gieniu-zaległości nasienne dziś wysłałam(była próbna partia w sprzedaży),niech dobrze rosną.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow - fascynująca musi być ta książka
też lubię czytać
też lubię czytać
-
evluk

- Kontakt:
Ewka, chętnie bym tą książkę też przeczytała, o roślinach i z dreszczykiem
Myślę, że studenci nie będą ściągać i poczytasz spokojnie
P.S Nastawiłam cytrynówkę
Myślę, że studenci nie będą ściągać i poczytasz spokojnie
P.S Nastawiłam cytrynówkę
- EwkaEs

Książkę dostałam "od Aniołka" pod choinkę,jak przeczytam pierwsza w kolejce do wypożyczenia będzie Evluk,druga Miiriam.A za oknem mróz,ludzie skuleni idą pod wiatr,pies skulony prowadzi pana na konieczny spacer nader żwawym kroczkiem,ciekawe czy Wisła zamarzła?Chociaż ile tam jest wody w wodzie?
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
"Amy Stewart Zbrodnie roślin''
Wow! Nie wiesz gdzie to zostało zakupione przez w/w Aniołka? Muszę to dopaść
i przeczytać. Kocham kryminały ( zwłaszcza Agathy Christie) i zielsko kocham - więc jest to dla mnie lektura IDEALNA 
------------------------------------------------
Już wiem wszystko - wujek Google mi powiedział
Wow! Nie wiesz gdzie to zostało zakupione przez w/w Aniołka? Muszę to dopaść
------------------------------------------------
Już wiem wszystko - wujek Google mi powiedział
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Przepraszam ,że u Ewy odpowiem ,Maryś jutro idę kupić wiem gdzie jest.
- EwkaEs

Ambo-nie wiem gdzie Aniołek kupił,ale w Weltbildzie były.Takie nasionka poszły pocztą do Gdańska,każdą torebkę kupowałam innego dnia i jak byłam kolejny raz to poprzednich już nie było.Zapowiadają straszne mrozy,codziennie większe,a raczej co nocnie,ale może skrzynka pocztowa jest opróżniana regularnie i nie zamarza,jest teraz wolno stojąca na drewnianym słupie malowanym na czerwono,bo blok,gdzie wisiała 20 lat w listopadzie docieplono i tam już wisieć nie może.

Grażyno-czyta się dobrze....

Grażyno-czyta się dobrze....
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewo - dzisiaj zamówiłam
- bo w moim Weltbildzie nie było 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
EwkaEs pisze:Książkę dostałam "od Aniołka" pod choinkę,jak przeczytam pierwsza w kolejce do wypożyczenia będzie Evluk,druga Miiriam.A za oknem mróz,ludzie skuleni idą pod wiatr,pies skulony prowadzi pana na konieczny spacer nader żwawym kroczkiem,ciekawe czy Wisła zamarzła?Chociaż ile tam jest wody w wodzie?
Ewuniu
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ty już odwiedzasz ogrodnicze a ja się wstrzymuję ile można.
Znowu coś nakupię a potem nie mam tego gdzie wysadzić.
U mnie -17 nocą a w dzień niewiele mniej.
Martwi mnie brak większej warstwy śniegu, ale może rośliny przetrzymają.
Znowu coś nakupię a potem nie mam tego gdzie wysadzić.
U mnie -17 nocą a w dzień niewiele mniej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
evluk

- Kontakt:
U mnie temp.podobna.Ja też się zamartwiam Grażynko, ale co będzie to będzie..kogra pisze: U mnie -17 nocą a w dzień niewiele mniej.
Ewka, śliczne aksamitki nabyłaś
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No właśnie.
A chciejstwa zawsze przewyższają możliwości.
A chciejstwa zawsze przewyższają możliwości.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs

Kogro miła-wiem,że do gruntu nie mam co siać,bo zjedzą gołębie,a w mieszkaniu za zimno na siewy,ulegam chciejstwom dla kogoś jak z tymi aksamitkami,jeszcze białe się trafiły niskie pełne,już wysłane do Amby,trochę do Elsi(pokrzywnik Blumego m.in.) i do Księgowej.
Evluk-Wczoraj nakryłam gałęzią jodły która jako świąteczna wisiała mi nad tapczanem wąską rabatkę pod murem.Więcej jedliny nie mam.Czterołapowi też chyba zimno,bo zamarznięty na kość stolec sterczał na środku ścieżki tuż koło domu.
Dziś minus 17,odczuwalna temperatura minus 27.Znam z autopsji już minus 40 ale gdy powietrze jest suche.Wczoraj wieczorem okazało się,że kaloryfery zimne,MPEC orzekł,że nie ma awarii,( było po 21.00) ,profesor z naprzeciwka-rocznik 1917 powiedział:"no zimne kaloryfery,wyłączone,ładny gwint za przeproszeniem,skoro zapowiadają minus 30 i więcej,trzeba wyjąć dodatkowy koc,skarpetki,może termofor".Okazało się zawiodła elektronika w kotłowni....Dziś po egzaminie pisemnym,który będzie przebiegał w trzech turach po półtorej godziny mam przynieść od siebie puchowy śpiwór ,termos i termofor.Kupić nabiał ze Skały,bo tam jest droga trzeciej kolejności odśnieżania przez Park Narodowy i może nie być ciągłości dostaw,zaraz dostane listę co jeszcze.
Miiriam-dobrze,ferie dla dzieci od połowy lutego?
Tosiu-witaj,widzisz jak to dobrze,że z nawozami naturalnymi uwinęłyście się jak było ciepło?
Co do zakupów ogrodniczych to pensja nam się nie zmienia od bardzo dawna,nie jesteśmy grupą zawodową która może naciskać i osiągać,jeśli jest wyrównanie to ledwie pokrywa inflację,a ceny rosną,nasion o 40% nawet.
Z zimowym pozdrowieniem!

Evluk-Wczoraj nakryłam gałęzią jodły która jako świąteczna wisiała mi nad tapczanem wąską rabatkę pod murem.Więcej jedliny nie mam.Czterołapowi też chyba zimno,bo zamarznięty na kość stolec sterczał na środku ścieżki tuż koło domu.
Dziś minus 17,odczuwalna temperatura minus 27.Znam z autopsji już minus 40 ale gdy powietrze jest suche.Wczoraj wieczorem okazało się,że kaloryfery zimne,MPEC orzekł,że nie ma awarii,( było po 21.00) ,profesor z naprzeciwka-rocznik 1917 powiedział:"no zimne kaloryfery,wyłączone,ładny gwint za przeproszeniem,skoro zapowiadają minus 30 i więcej,trzeba wyjąć dodatkowy koc,skarpetki,może termofor".Okazało się zawiodła elektronika w kotłowni....Dziś po egzaminie pisemnym,który będzie przebiegał w trzech turach po półtorej godziny mam przynieść od siebie puchowy śpiwór ,termos i termofor.Kupić nabiał ze Skały,bo tam jest droga trzeciej kolejności odśnieżania przez Park Narodowy i może nie być ciągłości dostaw,zaraz dostane listę co jeszcze.
Miiriam-dobrze,ferie dla dzieci od połowy lutego?
Tosiu-witaj,widzisz jak to dobrze,że z nawozami naturalnymi uwinęłyście się jak było ciepło?
Co do zakupów ogrodniczych to pensja nam się nie zmienia od bardzo dawna,nie jesteśmy grupą zawodową która może naciskać i osiągać,jeśli jest wyrównanie to ledwie pokrywa inflację,a ceny rosną,nasion o 40% nawet.
Z zimowym pozdrowieniem!