Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aduś , dalie masz cudne
Ja jakoś nie mogę się na nie zdecydować ,ze względu na wykopywanie i przechowywanie
Preparat na komary fajna rzecz chociaż u mnie więcej ich w domu niż na działce
Jak tam u Ciebie dzisiaj pogodowo
Ja mam chłodek i słonko też za chmurami odpoczywa........jak miło
Ja jakoś nie mogę się na nie zdecydować ,ze względu na wykopywanie i przechowywanie
Preparat na komary fajna rzecz chociaż u mnie więcej ich w domu niż na działce
Jak tam u Ciebie dzisiaj pogodowo
Ja mam chłodek i słonko też za chmurami odpoczywa........jak miło
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Basieńko. W nocy były burze, kilka razy wracały, a teraz pada równiutki ładny deszczyk, więc jest dzień odpoczynku od upałów. Nie lubię ich - dla mnie optymalna temperatura to 22- 24 o, wtedy chce mi się żyć. Muszę się chyba wynieść do chłodniejszych krajów

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj

To widzę, że wszystkie razem się wyniesiemy- ale będzie wesoło 
-
x-d-a
Wy, kochane, nie narzekajcie na upały, bo tego słońca to w naszym klimacie tyle, co kot napłakał.
W takiej Norwegii czy Szwecji w czasie tej 8 miesięcznej zimy, ciągłej szarówce i zimnicy, to byście po roku już zwariowały.
Są o wiele ciekawsze krainy dla miłośników roślin i ogrodów niż zimna Północ, że wspomnę chociażby o Wyspach Kanaryjskich, gdzie temperatura przez cały rok waha się między 20 a 27 stopni, nie ma zimy, roślinność jest bujna i dorodna. Taki klimat jest bardzo przyjemny i przyjazny dla człowieka. Zapomnijcie o tej Norwegii - tam można pojechać na tydzień, pooglądać fiordy; nie wspomnę już o potwornej drożyżnie i ludziach pochowanych w swoich igloo, bo życie towarzyskie jest w zaniku...
Pozdrawiam
W takiej Norwegii czy Szwecji w czasie tej 8 miesięcznej zimy, ciągłej szarówce i zimnicy, to byście po roku już zwariowały.
Są o wiele ciekawsze krainy dla miłośników roślin i ogrodów niż zimna Północ, że wspomnę chociażby o Wyspach Kanaryjskich, gdzie temperatura przez cały rok waha się między 20 a 27 stopni, nie ma zimy, roślinność jest bujna i dorodna. Taki klimat jest bardzo przyjemny i przyjazny dla człowieka. Zapomnijcie o tej Norwegii - tam można pojechać na tydzień, pooglądać fiordy; nie wspomnę już o potwornej drożyżnie i ludziach pochowanych w swoich igloo, bo życie towarzyskie jest w zaniku...
Pozdrawiam
- ada.kj

To co dziewczyny na Kanary ? Tylko Ci którzy tam mieszkają to też narzekają, że tylko ta zieleń, tylko słońce- dwa dni odpoczniemy od upałów i znów będziemy narzekać, że nie ma słońca
Dziś w związku z akcją "komar" obdzwoniłam kilka sklepów ogrodniczych. Na ul. Dubois jest inny preparat, który podobno jest nawet wydajniejszy niż ten firmy Bros. Każdy z tych preparatów podobno jest skuteczny do pierwszego mocnego deszczu, wtedy trzeba oprysk powtórzyć. Mogę jutro tam podjechać, gdyż wybieram się do miasta i jeżeli ktoś jest chętny to mu kupię. Kosztuje 17 zł i starcza na większą powierzchnię niż tamten.
Dziś w związku z akcją "komar" obdzwoniłam kilka sklepów ogrodniczych. Na ul. Dubois jest inny preparat, który podobno jest nawet wydajniejszy niż ten firmy Bros. Każdy z tych preparatów podobno jest skuteczny do pierwszego mocnego deszczu, wtedy trzeba oprysk powtórzyć. Mogę jutro tam podjechać, gdyż wybieram się do miasta i jeżeli ktoś jest chętny to mu kupię. Kosztuje 17 zł i starcza na większą powierzchnię niż tamten.
- ada.kj

To mi kup małe opakowanie.