Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przy Piaskowej - ogród Anny

Post »

andowan pisze:
A dzisiaj, na parapecie zakwitł mi jeden z gruboszowatych. Gdzieś zabałaganiłam jego nazwę. Cieszę się bo ma dużo pąków i zapowiada się długie kwitnienie.

Obrazek
Jakie ma piękne żółte kwiatki :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Bardzo dziękuję za życzenia noworoczne. Tęsknię za wiosną i cieszę się, że dzień już się wydłuża :D . Przedwczoraj była słoneczna pogoda i zrobiłam zdjęcia zachodu słońca z południowego okna mojego mieszkania.

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu witaj ;:196 piękne zdjęcia , to wschód czy zachód słońca ?
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Pięknie u Ciebie Aniu,a na rośliny wydałaś majątek :shock:
Okazy,że hohoho! Sama juz nie wiem co mi się bardziej podoba piwonie takie,że nawet nie wiedziałam o istnieniu takich,paprocie to bym w domu sadziła bo połowa z nich mi na domowe wygląda,a pierwiosnki ;:226 jestem początkująca no coż ,ale dzięki takim ogrodom jak Twój mam szansę się pouczyć :roll: łuszczaki to chyba też pierwiosnki tylko jakas podgrupa :?: :oops: Zwariowałam od tych dobroci! A i ta piwonia najzwyklejsza majowa bielusienieczka cuuuuuudowna na pewno pachnie eh..... ;:129 podajesz tylko łacińskie nazwy Aniu mniej litość nad laikami tacy też tu są ;:224 :wink: Będzie mi sie śnił twój raj oj co to to tak:D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu- tak, jak napisałam w tekście, to zachód słońca :wit

MarzenoF- witaj w moim ogrodzie. Rośliny zbieram od wielu lat i rzeczywiście wydaję na nie sporo pieniędzy. Paprocie, które przedstawiłam, rosną wszystkie w ogrodzie i są zimotrwałe; teraz ta grupa roślin jest modna więc producenci prześcigają się w oferowaniu nowych odmian. Używam nazw łacińskich bo są to nazwy uniwersalne ( łatwiej znaleźć informacje o takiej roślinie w sieci co jeszcze kiedyś docenisz) no i wiele nowości roślinnych, pozyskiwanych z terenów np.Azji, nie ma najzwyczajniej w świecie polskich nazw. Byłam w Twoim wątku i gratuluję włożonego w czyszczenie działki ogromu pracy ;:138

A oto zdjęcia dzisiejszego zimowego słońca, które widać było za warstwą chmur w południe.

Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu!

Piękne zdjęcia ogrodu w zimowej szacie.
U nas w nocy napadało do kolan śniegu. Wczoraj jeszcze była
odwilż.
Miłego dnia ;:196 ;:196 ;:167 ;:3
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dawno nie widziałem tyle śniegu. Wreszcie prawdziwa zima.

jarek
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Aniu piękne to zdjęcie z "krwistym" zachodem słońca. Jak widać zimą też może być kolorowo :wit
Ale już mam dość zimy. Wczoraj w pracy mnie zasypało i miałam kłopot z wejściem na teren firmy i do biura :evil:
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, Jarku, Beatko-dziękuję za odwiedziny. Ja też mam już dość zimy głównie ze względu na uciążliwe odśnieżanie. Gdyby nie to i kilkudniowa niemożność wydostania się z posesji samochodem, cieszyłabym się z tak ślicznego krajobrazu i z tego, że moje rośliny są zabezpieczone grubą warstwą śniegu przed mrozem. W sobotę jednak padał descz i utworzyła się na puszystym śniegu warstwa lodu, którą od dwóch dni niszczę nad rabatami aby nie udusiły się moje rośliny. Brodzę przy tym po kolana w zaspach.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Aniu, nie pamiętam, czy już się witałam z Tobą w Nowym Roku :roll:
Na wszelki wypadek: Życzę Ci mnóstwa nowych piwonii i żeby wszystkie się zgadzały z zamówionymi!
Masz świetny awatar. Bardzo mi się podoba :lol:
Zima piękna, ale sytuacja na podrzędnych drogach i dróżkach fatalna.
Ja nie mogę wyjechać z mojego parkingu osiedlowego, prawie wszyscy sąsiedzi tak samo, ale, oczywiście, już nie te czasy,
żeby się wszyscy razem zebrali i odśnieżyli i skuli lód zalegający pod śniegiem.
"Mnie za to nie płacą!" - rzekł pewien sąsiad, do którego zwróciłam się z taką luźną propozycją.... :evil: Ech!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sobotę jednak padał deszcz i utworzyła się na puszystym śniegu warstwa lodu, którą od dwóch dni niszczę nad rabatami aby nie udusiły się moje rośliny.
O rany, o tym nie pomyślałam. To i ja muszę to zrobić ;:14
Aniu, czy wystarczy podziabać trochę ten śnieg i lód, czy masz jakiś sposób na to?
A tak się cieszyłam, że rośliny są bezpieczne od mrozu :?
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-Zanno - dziękuję za życzenia ale "mnóstwa nowych piwonii" nie posadzę bo nie zamierzam niszczyć kolejnej połaci trawnika :D . Mam jeszcze plany co do zakupu kilku odmian ale to naprawdę wybrane sztuki. dziękuję za miłe słowa dotyczące awatara - mi też on bardzo przypadł do gustu.

Beatko - wystarczy podziabać. Ja robię to szuflą od odśnieżania i tylko tam, gdzie rośliny nie wystają spoza śniegu ( nauczyłam się nie wycinać jesienią suchych pędów wysokich bylin właśnie z powodu niebezpieczeństwa "przyduchy"). Już raz kiedyś straciłam cenne rośliny i teraz zrobię wszystko aby się to nie powtórzyło. Jeśli lód byłby na wierzchu, zniszczyłabym go grabiami. Tak zawsze robię w czasie roztopów.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Aniu :lol: :lol: :lol:
Widzę, że czasami pojawia się u Ciebie słońce. Bardzo mi go brakuje i jak na złość u nas pojawia się sporadycznie!
Z zainteresowaniem przeczytałam o 'przydusze', natomiast zdziwiło mnie wyznanie, że nie masz już miejsca na piwonie.
A te wybrane odmiany? Zdradzisz o jakich myślisz?
Odśnieżania współczuję, wiem co to znaczy :?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

andowan pisze:Aniu-Zanno - dziękuję za życzenia ale "mnóstwa nowych piwonii" nie posadzę bo nie zamierzam niszczyć kolejnej połaci trawnika :D . Mam jeszcze plany co do zakupu kilku odmian ale to naprawdę wybrane sztuki. dziękuję za miłe słowa dotyczące awatara - mi też on bardzo przypadł do gustu.

Beatko - wystarczy podziabać. Ja robię to szuflą od odśnieżania i tylko tam, gdzie rośliny nie wystają spoza śniegu ( nauczyłam się nie wycinać jesienią suchych pędów wysokich bylin właśnie z powodu niebezpieczeństwa "przyduchy"). Już raz kiedyś straciłam cenne rośliny i teraz zrobię wszystko aby się to nie powtórzyło. Jeśli lód byłby na wierzchu, zniszczyłabym go grabiami. Tak zawsze robię w czasie roztopów.
Aniu dzisiaj muszę to wreszcie zrobić. Też nie wycinam roślin na zimę, ale po prawdzie to mało gdzie wystają ;:224 Przy okazji noszenia drewna to zrobię - jedno moczenie, bo śniegu u mnie miejscami do kolan i wyżej :shock:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu wczoraj spacerowałam sobie po Twoim ogródeczku , podziwiałam Twoje storczyki i hosty , piękna kolekcję piwonii, mnie szczególnie podoba się ta żółta , cudne lilie , piękna biała kamasja no i można bez końca wyliczać Twoje rarytasy , nie wspomniałam jeszcze o irysach .

Zimowy ogród też uroczy .
Pozdrawiam Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”