Ślimory u mnie szaleją i muszę zrobić miksturę na mszyce bo mi różę zaczynają zżerać
...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś u mnie deszczu jak na lekarstwo...chmurzy się i kropi ale mogłoby trochę bardziej zdecydowanie bombnąć deszczem:lol:
Ślimaki zwalczam metodą kamień o kamień i potem zakopuję na rabacie...wzbogacam glebę
...ale chyba kupię Ślimakol, już był na forum chwalony a ja nie nadążam za tymi śluzowcami
...za dużo ich...
Ślimaki zwalczam metodą kamień o kamień i potem zakopuję na rabacie...wzbogacam glebę
...ale chyba kupię Ślimakol, już był na forum chwalony a ja nie nadążam za tymi śluzowcami
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
Witaj Basiu, co ja widzę, fosty, kopytnik i serduszka. Ale u Ciebie robi się ładnie kolorowo. Jak pisałem wyżej, że nawet nie zauważysz a Twoja rabata zmieni się w pięknie kwitnący dywan. A jak tam u Cienie pogoda. U mnie właśnie padało, wczoraj w nocy padło, a chwasty rosną na potęgę. Znowu będę musiał pielić, tylko nie mam kiedy. Dzisiaj byłem na szkoleniu i wróciłem dość póżno, jutro mam dzień a pojutrze noc. Podziwiam kobiety, które pracują, mają dzieci i cały dom na głowie a mimo to mają jeszcze czas na ogród.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU sól jest super na ślimaki ,ale pisała EWA od Konstantego ,że popiół drzewny . Wysiałam gorczycę pod płotem przeciw ślimakom miała być jako zapora ,ale im nawet ta zapora smakuje . Teraz przerzuciły się na listki tulipanów . Basiu na mszyce te zielone stworki jest dobra woda z octem ; na 1 l. wody parę kropel płynu do naczyń i kieliszek octu ,albo coca-colą WYPRÓBOWANE . Działa na szlag
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Jadziu ja właśnie Twoją miksturkę miałam na myśli ,nawet dzisiaj wertowałam Twój ogródek i szukałam przepisuJAKUCH pisze:BASIU sól jest super na ślimaki ,ale pisała EWA od Konstantego ,że popiół drzewny . Wysiałam gorczycę pod płotem przeciw ślimakom miała być jako zapora ,ale im nawet ta zapora smakuje . Teraz przerzuciły się na listki tulipanów . Basiu na mszyce te zielone stworki jest dobra woda z octem ; na 1 l. wody parę kropel płynu do naczyń i kieliszek octu ,albo coca-colą WYPRÓBOWANE . Działa na szlag
...co do soli na ślimaki to jakoś mi się to nie widzi...sól pójdzie do ziemi i potem roślinki będą kiepsko rosły...wiem bo solą sypałam chwasty koło płotka....wszystko wypaliło i jesienią jak sadziłam tam rośliny to tylko na bokach się przyjęły....
Dzięki Jadziu za przepis
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Basiu
Piękne ujęcia kropli deszczu na roślinkach, szczególnie to z serduszkiem. Na ślimory zastosowałam ten preparat o którym piszesz bo mi zjadały hosty, ale wczoraj zrobiłam przegląd i skuteczne.Ogród pięknieje z dnia na dzień.Ja tez mam tak jak Ty, lekka tapeta musi być, choćby rano tylko kot mnie miała oglądać hi hi.
Piękne ujęcia kropli deszczu na roślinkach, szczególnie to z serduszkiem. Na ślimory zastosowałam ten preparat o którym piszesz bo mi zjadały hosty, ale wczoraj zrobiłam przegląd i skuteczne.Ogród pięknieje z dnia na dzień.Ja tez mam tak jak Ty, lekka tapeta musi być, choćby rano tylko kot mnie miała oglądać hi hi.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cyntus, na slimaki stosowalam sól, lepiej jednak kupic granulki np.bross to daje u mnie efekty, a na mszyce ja robiłam wode z płenem do naczyń ale tu widzialam przepis wode z octem to mi sie wydaje byc dobre.
Moje róze w tym roku czyste, o dziwo nawet wiciodrzew
ja jednak mysle ze to zasluga mikoryzy.
Moje róze w tym roku czyste, o dziwo nawet wiciodrzew
ja jednak mysle ze to zasluga mikoryzy.
Witaj Cynthio ......
U mnie piękna pogoda , u Ciebie pewnie też .
A ty pewnie już po działeczce biegasz i roślinki przesadzasz......
Miłego dnia życzę .
Fajnie , ze dziewczyny powiedziały o przepisie na mszyce......opanowały mi róze .Zdążyłam juz kupić preparat i je unicestwić,ale przepis przyda sie na zaś........
U mnie piękna pogoda , u Ciebie pewnie też .
A ty pewnie już po działeczce biegasz i roślinki przesadzasz......
Miłego dnia życzę .
Fajnie , ze dziewczyny powiedziały o przepisie na mszyce......opanowały mi róze .Zdążyłam juz kupić preparat i je unicestwić,ale przepis przyda sie na zaś........