Moja już dojrzała działka cz. 14
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja już dojrzała działka cz. 14
Iwonko śliczny chłopczyk, widać że babcia bardzo dumna i szczęśliwa.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko gratulacje i niech dzidziuś rośnie zdrowo... Piękna ta jesień w twoim ogrodzie a trawki ślicznie splecione... a co to za trawka https://images89.fotosik.pl/278/49d96d4cbd5d8ae2med.jpg bo ja nie mam ich zbyt wiele i nie bardzo rozpoznaję... Pozdrawiam 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, to wielkie szczęście trzymać na rękach takie słodkie maleństwo.
Wyraźnie widać szczęście malujące się w Twoich oczach.
Niech zdrowo rośnie maleństwo na pociechę rodziców i dziadków.

Wyraźnie widać szczęście malujące się w Twoich oczach.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dziewczyny kochane bardzo, bardzo Wam dziękuję, jestem szczęśliwa, to jest wielki skarb, to nasze maleństwo, moje serce się powiększa, bo muszę te wszystkie szczęścia w nim pomieścić
Mała ta nasza kruszynka, ale ciągle domaga się cycucha więc szybko będzie przybierać, do lata to już będzie fajnym bobasem.
Aniu, Jadziu, Marzenko, Marysiu, Kasiu, Dorotko, Ewuniu, Lucynko, Małgosiu
Ewuniu to Rozplenica japońska
Marzenko doczekasz wnusi, ja w sumie to mam trzy wnusie i czterech chłopaków
No i jeszcze pokażę Wam, wysiałam różne nasiona krzewów, drzewek, no i mialo to sobie zimować na dworze, co prawda nie są doniczki bezpośrednio na dworze ale w namiocie, jednak, Słoniszowi się pospieszyło i co ja mam mu zrobić, znaczy z nim zrobić

Aniu, Jadziu, Marzenko, Marysiu, Kasiu, Dorotko, Ewuniu, Lucynko, Małgosiu

Ewuniu to Rozplenica japońska

Marzenko doczekasz wnusi, ja w sumie to mam trzy wnusie i czterech chłopaków

No i jeszcze pokażę Wam, wysiałam różne nasiona krzewów, drzewek, no i mialo to sobie zimować na dworze, co prawda nie są doniczki bezpośrednio na dworze ale w namiocie, jednak, Słoniszowi się pospieszyło i co ja mam mu zrobić, znaczy z nim zrobić

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Co to za nowość aż musiałam zerknąć do wujka co to za słonisz .Gdzie takie drzewko jeszcze zdołasz posadzić.Iwonko jesteś rzeczywiście nasionkową czarodziejką mnie nasiona nie chcą słuchać 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Witaj kochana Iwonko.
Zaglądam a tu takie radosne wieści
cieszę się razem z Tobą i gratuluję kolejnego wnusia.
Niech Adrianek
zdrowo rośnie na pociechę rodzicom i dziadkom.
Mnie już się marzy jakiś prawnuczek, ale wnuczki studiują i nie spieszno im do pieluszek.
Działeczkę nadal dozorujesz i misternie zaplatasz trawy.
Choć pogoda nadal nas rozpieszcza, to chyba zbliża się nieuchronna zimnica.
Francja i Hiszpania już pod śniegiem, lepiej teraz, niż potem zima kosztem wiosny.
Pozdrowienia i uściski dla całej rodzinki.

Zaglądam a tu takie radosne wieści

Niech Adrianek

Mnie już się marzy jakiś prawnuczek, ale wnuczki studiują i nie spieszno im do pieluszek.
Działeczkę nadal dozorujesz i misternie zaplatasz trawy.

Francja i Hiszpania już pod śniegiem, lepiej teraz, niż potem zima kosztem wiosny.

Pozdrowienia i uściski dla całej rodzinki.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko sprawdziłam jak słonisz wygląda, nie znałam tego, piękny krzew. Nie podpowiem bo nie mam doświadczenia, ale wiem że o takie cudo jak później wyrośnie musisz zadbać.
SŁONISZ..Hmmm najbliższe skojarzenie to safari w Afryce
Wyguglałam i..jest piękny 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mistrzyni siania, ale chyba nie wszystko da się utrzymać przy życiu, bo dawno już by Ci brakło miejsca na działce
Coś wiem o tym jak znajduje stare zdjęcia z ogrodu albo znaczniki, którym zapis się zachował. Pozdrawiam! 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Widzę, Iwonko, że jesteś w bardziej gorącej wodzie kąpana niż ja.
Tak bardzo Ci się spieszyło z siewem, czy tak trzeba było? Słonisz faktycznie szybki Bill i teraz masz zagwozdkę.
Ponoć zima ma być mniej więcej taka jak poprzednia, to może w tunelu będzie mu dobrze.

Pozdrawiam. Lucyna
- iwona0042
Witajcie kochane dziewczyny
Powiedzcie co dzieje się z tym czasem, tak pędzi, ledwo wstanę coś zaplanuję i już koniec dnia, a jeszcze jak ostatnio mam albo praca, to 12 godzin, to lekarze, badania, też cały dzień, no i oczywiście kontakt z dziećmi, z wnusiem najmłodszym teraz, bo było troszkę problemów, a jeszcze zajrzeć trzeba na działkę bo nie wszystko skończone było, a pogoda jest ciągle szara, smutna, mglista i jak zaplanuje posiedziec na FO trochę, to już tego czasu nie ma, jestem padnięta i marzę o łóżeczku. Dziś też niestety lekarze, badania, ale trochę później, to chwila w końcu dla mnie z rana
Jak pisałam pogoda u nas ciągle taka sama, czyli mgła, deszcz, wilgoć i nieprzyjemnie, ale na działeczce byłam, podołowałam doniczki z roślinami, bo już w tym roku nic nie wsadzę, wysypałam zrębki na rośliny, bo od wiosny to się fajnie przerobiły i jeszcze tylko z beczek wodę powylewać trzeba i zamknąć sezon do wiosny.
Iwonko tak ta trawa jest już wielka, najstarsza na działeczce, za gratulacje dziękujemy
Jadziu ja nie wiem czy u mnie znajdzie się jeszcze miejsce, ale nasionka dostałam to chciałam wypróbować
no i mam
Stasiu kochana dziękujemy pięknie
, pogoda Stasiu u nas no taka własnie nijaka, mogło by troszeczkę pomrozić i słonka mi się chce, już nie pamiętam kiedy świeciło u nas
Dorotko zostawię go w namiocie, to krzew zimujący u nas więc niech sobie radzi, a jak nie to jest go wysianego więcej, może coś wiosną będzie więcej to na pewno będę się dzielić
Kasiu no tak jak słonie
Marysiu tak, masz rację, nie da rady utrzymać wszystkiego przy życiu, jak przeglądam zdjęcia z innych lat, to widzę rośliny których już nie mam, ale wiesz ja to lubie, to cieszy jak coś z doniczki wyskoczy
Lucynko no tak, tak własnie zrobię, zostawię w tunelu i niech tam sobie radzi, mam wysianych kilka sztuk, tamte wyrywne nie są, może wiosną dopiero wyskoczą.
Pokażę Wam różyczkę, no ta nie do zamordowania, zdjęcie z przed dwóch dni

I zobaczyłam kilka ślicznych koralików na młodziutkiej pięknotce

Do Was zajrzę jak wrócę z wycieczki po lekarzach

Powiedzcie co dzieje się z tym czasem, tak pędzi, ledwo wstanę coś zaplanuję i już koniec dnia, a jeszcze jak ostatnio mam albo praca, to 12 godzin, to lekarze, badania, też cały dzień, no i oczywiście kontakt z dziećmi, z wnusiem najmłodszym teraz, bo było troszkę problemów, a jeszcze zajrzeć trzeba na działkę bo nie wszystko skończone było, a pogoda jest ciągle szara, smutna, mglista i jak zaplanuje posiedziec na FO trochę, to już tego czasu nie ma, jestem padnięta i marzę o łóżeczku. Dziś też niestety lekarze, badania, ale trochę później, to chwila w końcu dla mnie z rana

Jak pisałam pogoda u nas ciągle taka sama, czyli mgła, deszcz, wilgoć i nieprzyjemnie, ale na działeczce byłam, podołowałam doniczki z roślinami, bo już w tym roku nic nie wsadzę, wysypałam zrębki na rośliny, bo od wiosny to się fajnie przerobiły i jeszcze tylko z beczek wodę powylewać trzeba i zamknąć sezon do wiosny.
Iwonko tak ta trawa jest już wielka, najstarsza na działeczce, za gratulacje dziękujemy

Jadziu ja nie wiem czy u mnie znajdzie się jeszcze miejsce, ale nasionka dostałam to chciałam wypróbować

Stasiu kochana dziękujemy pięknie

Dorotko zostawię go w namiocie, to krzew zimujący u nas więc niech sobie radzi, a jak nie to jest go wysianego więcej, może coś wiosną będzie więcej to na pewno będę się dzielić

Kasiu no tak jak słonie

Marysiu tak, masz rację, nie da rady utrzymać wszystkiego przy życiu, jak przeglądam zdjęcia z innych lat, to widzę rośliny których już nie mam, ale wiesz ja to lubie, to cieszy jak coś z doniczki wyskoczy

Lucynko no tak, tak własnie zrobię, zostawię w tunelu i niech tam sobie radzi, mam wysianych kilka sztuk, tamte wyrywne nie są, może wiosną dopiero wyskoczą.
Pokażę Wam różyczkę, no ta nie do zamordowania, zdjęcie z przed dwóch dni

I zobaczyłam kilka ślicznych koralików na młodziutkiej pięknotce

Do Was zajrzę jak wrócę z wycieczki po lekarzach

- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Cudna róża i koraliki
Też gratuluję ci wnusia
; niech zdrowo rosnie i przyniesie wam dużo radości!!
Zazdroszcżę takiej ręki do siewów; tobie to i na kamieniu wyrośnie

Zazdroszcżę takiej ręki do siewów; tobie to i na kamieniu wyrośnie

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- iwona0042
Igo dziękuję
, a jeśli o wysiewy chodzi to je bardzo lubię, cieszy mnie jak uda sie cos z nasionka wyhodować, a jeszcze bardziej cieszy jak rośnie, nie raz tak bywa, że coś wyhoduję, potem wydam, a sama sobie nie zostawię, albo zostawię i nie utrzymam, a u innych ogladam ciekawostki i słyszę, "no przecież to od Ciebie"
Dziś fajny dzień, zimny ale przyjemny, spedziłam go z najmłodszym wnusiem, nie może być inaczej przecież
, ale i na działeczkę na chwilkę zajrzałam, a tam roslinkom coś sie pomieszało,m szczególnie tym wczesnowiosennym

Dziś fajny dzień, zimny ale przyjemny, spedziłam go z najmłodszym wnusiem, nie może być inaczej przecież