Na razie odpowiadam na stare posty.
Marysiu - mar33 niestety obecnie ten raj jest nieco podtopiony. Niełaskawa ta tegoroczna wiosna dla mojej działki.
Aniu - anabuko1 z ciemierników i ja się cieszę, bo w tym roku bardzo ładnie zakwitły.
Barwinki bardzo lubię, niektóre ślicznie kwitną, a inne mają ozdobne liście.
W imieniu wszystkich wymienionych przez Ciebie roślinek bardzo dziękuję.
Małgosiu - clem3 zimne noce na razie nie zaszkodziły moim roślinom, ale podobno w prognozie na maj zaczęły pokazywać się minusowe temperatury. Wiele roślin jest w pełni rozkwitu i nawrót zimy na pewno mocno by je uszkodził.
Tak, to już tegoroczne kwitnienia irysów. Na dzień dzisiejszy wiele z nich już przekwitło, a sporo zostało uszkodzonych przez nadmierne opady deszczu oraz wygłodniałe ślimaki.
Iwonko - Iwonka1 u mnie czas kwitnienia irysów SDB trwał bardzo krótko i już przemija. Wszystko to za sprawą pogody, najpierw susza i dość wysokie temperatury, teraz nagłe ochłodzenie, kilkudniowe opady deszczu i inwazja ślimaków. Irysy mają zbyt delikatne kwiaty, aby podołać tylu uciążliwościom.
Tegoroczna zima była dość łagodna, a więc jęczmień grzywiasty przetrwał i niedługo zakwitnie.
Ewuniu - ewarost spora dawka ciepła w kwietniu zmobilizowała rośliny do rozkwitu. Przekwitały jednak szybko ze względu na suszę.
Twoje rośliny zakwitną później i na pewno będą dłużej cieszyły oczy.
Jurku - Locutus bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję.
Marysiu - Maska wiosenna pełnia kwitnienia już się kończy. Po ciągłych opadach deszczu i najeździe istnych hord ślimaków z kwiatów nie zostało już prawie nic. Działka już podtopiona, a przed nami jeszcze kilka deszczowych dni.
Kwiaty złotlinu obite przez deszcz leżą pod krzewem. Irysy kwitły tylko przez trzy dni, a teraz kwiaty przeźroczyste od wody są oblegane przez ślimaki.
Danusiu - danuta z dziękuję.
O tak, tej wiosny bardzo szybko wszystko przekwitło. Teraz pozostało nam oglądanie zdjęć najwcześniej kwitnących roślin.
Tulipany o pełnych kwiatach to już wspomnienie.
'Exotic Sun'
'White Emperor'
nn