Śniegu całkowicie brak,nie pada deszcz,sucho,czekamy na wiosnę
W sklepach można już kupić zestawy krokusów lub mini narcyzów,ale jeszcze się nie skusiłam.
Pewnie i tak się w końcu złamię,bo bardzo lubię wiosenne kwiaty w domu,czy prymule i bratki na balkonie.
Soniu wysiewy zaplanowane,dziś pójdę do piwnicy sprawdzić,czy mam wystarczającą ilość kuwetek.
W poniedziałek na pierwszy ogień pójdzie kobea
Aniu kiedy sieję nasionka to jakbym zaczęła sezon,chodzę,doglądam,a jak pojawi się choć jeden malutki kiełek to cieszę się jak dziecko

Piwonię koperkową i tak pewnie sobie kupisz,mi się strasznie podobają te rozczochrane badylki.
Jolu pierwiosnka ząbkowanego kupiłam gotowca w Bricomarche,wtedy były jeszcze inne kolory,zamiast kupić od razu trzy to ja tylko jednego białaska ,a teraz żałuję

Czy można wysiewać? Sprawdziłam w necie i można kupić nasionka
Dokupię torebkę i spróbuję,dzięki za naprowadzenie
Marpa witaj:) Koperkowe słabo rosną? Może ktoś je podgryzł? U mnie już w pierwszym roku zakwitły trzema kulkami,ciekawe ile teraz będzie? Ja z kolei narzekam i ciągle wypatruję pąków w mojej piwonii drzewiastej Yellow,tak bardzo czekam na kwiaty,ale co roku tylko liście,płytko posadzona więc nie wiem co jej jest
Ula udanego siewu życzę,ja w poniedziałek
kobełkę wysiewam
Aniu dobrze,że napisałaś ile trzeba czekać na kwitnienie,czekam z utęsknieniem na piwonię żółtą,zacieram ręce,może w tym roku w końcu zakwitnie?
Maju znalazłam zdjęcie już sporej sadzonki z 07 kwietnia,stała już sobie w donicy na moim balkonie,oczywiście śledziłam prognozę pogody codziennie,aby nie przegapić przymrozku.Maju ja swoją kobeę czasem uszczykiwałam,to niezbędne,ona rośnie jak szalona,czepia się wszystkiego,swoim dałam długie patyki i je przywiązywałam
Znalazłam zdjęcie z 07 kwietnia spójrz
A tu piwonia koperkowa i kochane kulki
Miłego weekendu Kochani:)