Ewuniu dobrze, że masz takie miejsca gdzie możesz przenosić rośliny, ja nie mam. Krzewu enkianta nie znam i nie mam pojęcia jakie ma wymagania. Nasza czereśnia majowa obrodziła aż za bardzo, sama drobnica.
Jadziu no

, już masz takie duże ogórki, moje pomimo przykrycia nie są takie rozrośnięte, u nas jest ciągle chłodno jedynie koper dobrze rośnie.
Adrianko dziękuję

, takim obfitym owocowaniem a właściwie drobnicą popisała się czereśnia majowa ale druga Bittnera ma mało owoców więc powinny być duże.
Tajko czereśnie są smaczne tylko takie drobne, wolałabym żeby ich było o połowę mniej a większe. U nas szpaki nie robią wielkich szkód bo w pobliżu jest więcej drzew czereśniowych. Wspominasz, że nawet dobierają się do wionogrona, u nas takiego podjadania nie zauważyłam. Modrzewnica również mi się podoba ale jest problem z przezimowaniem więc jej nie kupiłam, wrzosów również nie kupuję bo ciągle wymarzały w zamian posadziłam laurowiśnie.
Witaj
Rysiu za tyle miłych i pochlebnych słów pięknie dziękuję

. Hortensje pnące mam dwie, jedna rośnie w całkowitym cieniu a druga w półcieniu, obie równo rosną a rosną bardzo intensywnie, mają około 2,5 m wysokości, każdego roku przycinam odrosty, które mają 70 - 80 cm. Nie pamiętam dokładnie kiedy je sadziłam ale mają około 6 lat, rosną w ziemi lekkiej piaskowej, nawożone są kompostem. Myślę, że twoja będzie też dobrze i szybko rosła.
Jolu podobno od przybytku głowa nie boli ale mnie boli od tego drobiazgu. Czy u ciebie czereśnie też są takie drobne? Dziękuję za pochwały

. Jeżeli Rh i azalie zakwitną i będzie co podziwiać to jak najbardziej zapraszam.
Kilka dzisiejszych fotek
Świerk kaukaski
Dzisiejszy zakup ? Trzmielina
i ocena ?ekspertów?