Ogródkowe rozmaitości cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4

Post »

Neluś kochana to do czego to narzędzie jest bo ja nie kumam

Obrazek
;:87
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu nie o frywolitki chodzi...,ale o równie misterne wykonanie tzw.koronek metodą pętelkową igłą ...tutaj spotkałam się z nią w wątku Kingi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=31175
Sekator potrzebna rzecz ,szczególnie gdy ogród różany...Na targach Zieleń to życie kupiłam sobie (z pewnym rabatem) porządny sekator,który mam nadzieję nie będę wymieniała ja co roku... :wink:
W lidlu kupowałam rok temu i szybko się stępił... :cry:
Asiu nie każdy ma miękką i sypką ziemię ...a to narzędzie jest wybawieniem dla połamanych pleców ogrodniczek kopaczek tam gdzie glina... :lol: Wideł jeszcze nie mam,ale może wraz z większą klientelą aprobującą nasadzenia różane znajdzie się ktoś ...kto sprowadzi te cuda techniki... :wink:
Małgosiu zazdroszczę Ci tych programów,ja takich nie posiadam ...zmienię chyba pakiet na inny ;:108
Majka to narzędzie to skarb dla tych którzy grzebią w glinie... :wink: Działa jak wiertło,rozbija zbitą zwięzłą glinę ,którą potem z łatwością można szpadlem usunąć z dołka pod np.różę,lub powojnik , :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ach to już rozumiem, mnie to nie przydatne bo ja mam piach co prawda głębiej trochę zbity ale nawet szpadlem można rozluźnić. Dzięki. ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:heja :wit A ja poproszę brata, to mi takie cóś pospawa i też będę miała ;:196 bo fajne!!

11 dni do wiosny :lol: ....... ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Nelu. W poprzednim wątku, w pażdzierniku podałaś listę róż na stanowiska zacienione. Wśród nich wymieniłaś dużo piżmowych, m.in. Felicia -Pembertona. Różę tę mam zamówioną, wiosną wsadzam, z tym, że stanowisko będzie zacienione, ale dopiero za ładnych parę lat. Mam problem?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nelu, jeśli nie ma innych powodów do zatrzymania tej platformy co masz, to naprawdę warto zmienić. Ja jestem bardzo zadowolona. Codziennie jest jakiś program o ogrodach. Teraz leci Miejski ogrodnik. Uwielbiam jego projekty.
No i te domy, jakie pokazują :roll:
Polecam
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01

Post »

Koniecznie po moim powrocie spotkać się musimy ,Nelu znasz może szkółki różane jakieś w okolicy Gdańska Gdyni, może coś bym już zakupiła ,mnie najbardziej na pnących teraz zależy ,ja też uwielbiam Gdańsk i Trójmiasto całe ,a co do pytania Twojego An-ko to bursztyn pasją moją nie jest,choć zachwyca mnie ogromnie
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

asia0809 pisze:Nela, to jest rewelacyjne!
Jak gigantyczna końcówka od miksera. Jednak ci Angole przegonili nas z ogrodnictwem o 1000 lat.
Ostatnio spytałam pana w ogrodniczym o widły do róż to nawet nie wiedział o czym mówię.
a ja przyznaję spojrzałam do przeglądarki jakie to widły do róż - teraz już wiem to widły tak po prostu :oops:
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Taruniu, chodzi o taki przyrząd:
http://www.rosenhof-schultheis.de/popup ... =01631.jpg
Jest nieco bardziej przystosowany do pracy przy różach niż zwykłe widły i bardzo go pragnę.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja mam takie cuś na swojej działce nie wiedziałam do czego, mówiłam widły :oops: nawet mało co były używane, ale obciach :P
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Majka mając tak sypką ziemię, to narzędzie może służyć ewentualnie do powierzchniowego rozluźnienia gleby...ale niekoniecznie...U mnie służy i do powierzchniowego i wgłębnego wykorzystania... :D
Tosiu Mając kogoś w pobliżu ,kto posiada takie umiejętności jak spawanie to skarb...Pergole metalowe można stworzyć,czy konstrukcje bardzo przydatne do naszych róż ,czy powojników... :D
Jarko a gdzie zamawiałeś tę różę...fakt ,że miejsca dla niej już nie mam, ale wciąż jest nieskreślona na mojej liście różanej..
To ,że róża ta będzie rosła jak na razie w słonecznym miejscu nie stanowi żadnego problemu,stworzy się ładny krzaczek z dorodnymi pędami,a kwiaty będą szybciej przekwitać ,to jedyny mankament... :D
Małgosiu właśnie się dowiedziałam ,że jesteśmy jeszcze na ponad rok uwiązani z dotychczasową platformą satelitarną...Niestety... :evil: Szkoda ,że nie można nagrywać tych programów... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosia1 pisze::heja :wit A ja poproszę brata, to mi takie cóś pospawa i też będę miała ;:196 bo fajne!!

11 dni do wiosny :lol: ....... ;:108
Tosiu ja wczoraj też urabiałam swojego brata nawet upiekłam dla niego chlebek razowy, a co nic za darmo chce chlebek a mnie potrzebne są pergole, jak dobrze mieć braciszka......... :P
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

A widzisz...Ty na pocieszenie to masz chociaż cudne kwiaty thunbergii na pocieszenie zmarzniętych róż :;230
piękne są...pora nie ta na jej kwitnienie...ale i tak fajnie
przyznaj się co jej zrobiłaś że chce jej się teraz? :;230
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Właśnie, te sekatory ;:223 ile by ich nie było, to ciągle nie ma żadnego pod ręką :D jak na razie kupowałam same tanie, co niestety przekładało sie na jakość.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

tara pisze:ja mam takie cuś na swojej działce nie wiedziałam do czego, mówiłam widły :oops: nawet mało co były używane, ale obciach :P
Szczęściara z ciebie ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”