Ogródkowe rozmaitości cz.4
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4
Neluś kochana to do czego to narzędzie jest bo ja nie kumam

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu nie o frywolitki chodzi...,ale o równie misterne wykonanie tzw.koronek metodą pętelkową igłą ...tutaj spotkałam się z nią w wątku Kingi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=31175
Sekator potrzebna rzecz ,szczególnie gdy ogród różany...Na targach Zieleń to życie kupiłam sobie (z pewnym rabatem) porządny sekator,który mam nadzieję nie będę wymieniała ja co roku...
W lidlu kupowałam rok temu i szybko się stępił...
Asiu nie każdy ma miękką i sypką ziemię ...a to narzędzie jest wybawieniem dla połamanych pleców ogrodniczek kopaczek tam gdzie glina...
Wideł jeszcze nie mam,ale może wraz z większą klientelą aprobującą nasadzenia różane znajdzie się ktoś ...kto sprowadzi te cuda techniki...
Małgosiu zazdroszczę Ci tych programów,ja takich nie posiadam ...zmienię chyba pakiet na inny
Majka to narzędzie to skarb dla tych którzy grzebią w glinie...
Działa jak wiertło,rozbija zbitą zwięzłą glinę ,którą potem z łatwością można szpadlem usunąć z dołka pod np.różę,lub powojnik , 
Sekator potrzebna rzecz ,szczególnie gdy ogród różany...Na targach Zieleń to życie kupiłam sobie (z pewnym rabatem) porządny sekator,który mam nadzieję nie będę wymieniała ja co roku...
W lidlu kupowałam rok temu i szybko się stępił...
Asiu nie każdy ma miękką i sypką ziemię ...a to narzędzie jest wybawieniem dla połamanych pleców ogrodniczek kopaczek tam gdzie glina...
Małgosiu zazdroszczę Ci tych programów,ja takich nie posiadam ...zmienię chyba pakiet na inny
Majka to narzędzie to skarb dla tych którzy grzebią w glinie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ach to już rozumiem, mnie to nie przydatne bo ja mam piach co prawda głębiej trochę zbity ale nawet szpadlem można rozluźnić. Dzięki. 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
11 dni do wiosny
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- jarko

- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Nelu. W poprzednim wątku, w pażdzierniku podałaś listę róż na stanowiska zacienione. Wśród nich wymieniłaś dużo piżmowych, m.in. Felicia -Pembertona. Różę tę mam zamówioną, wiosną wsadzam, z tym, że stanowisko będzie zacienione, ale dopiero za ładnych parę lat. Mam problem?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nelu, jeśli nie ma innych powodów do zatrzymania tej platformy co masz, to naprawdę warto zmienić. Ja jestem bardzo zadowolona. Codziennie jest jakiś program o ogrodach. Teraz leci Miejski ogrodnik. Uwielbiam jego projekty.
No i te domy, jakie pokazują
Polecam
No i te domy, jakie pokazują
Polecam
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Koniecznie po moim powrocie spotkać się musimy ,Nelu znasz może szkółki różane jakieś w okolicy Gdańska Gdyni, może coś bym już zakupiła ,mnie najbardziej na pnących teraz zależy ,ja też uwielbiam Gdańsk i Trójmiasto całe ,a co do pytania Twojego An-ko to bursztyn pasją moją nie jest,choć zachwyca mnie ogromnie
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a ja przyznaję spojrzałam do przeglądarki jakie to widły do róż - teraz już wiem to widły tak po prostuasia0809 pisze:Nela, to jest rewelacyjne!
Jak gigantyczna końcówka od miksera. Jednak ci Angole przegonili nas z ogrodnictwem o 1000 lat.
Ostatnio spytałam pana w ogrodniczym o widły do róż to nawet nie wiedział o czym mówię.
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Taruniu, chodzi o taki przyrząd:
http://www.rosenhof-schultheis.de/popup ... =01631.jpg
Jest nieco bardziej przystosowany do pracy przy różach niż zwykłe widły i bardzo go pragnę.
http://www.rosenhof-schultheis.de/popup ... =01631.jpg
Jest nieco bardziej przystosowany do pracy przy różach niż zwykłe widły i bardzo go pragnę.
- tara

ja mam takie cuś na swojej działce nie wiedziałam do czego, mówiłam widły
nawet mało co były używane, ale obciach :P
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Majka mając tak sypką ziemię, to narzędzie może służyć ewentualnie do powierzchniowego rozluźnienia gleby...ale niekoniecznie...U mnie służy i do powierzchniowego i wgłębnego wykorzystania...
Tosiu Mając kogoś w pobliżu ,kto posiada takie umiejętności jak spawanie to skarb...Pergole metalowe można stworzyć,czy konstrukcje bardzo przydatne do naszych róż ,czy powojników...
Jarko a gdzie zamawiałeś tę różę...fakt ,że miejsca dla niej już nie mam, ale wciąż jest nieskreślona na mojej liście różanej..
To ,że róża ta będzie rosła jak na razie w słonecznym miejscu nie stanowi żadnego problemu,stworzy się ładny krzaczek z dorodnymi pędami,a kwiaty będą szybciej przekwitać ,to jedyny mankament...
Małgosiu właśnie się dowiedziałam ,że jesteśmy jeszcze na ponad rok uwiązani z dotychczasową platformą satelitarną...Niestety...
Szkoda ,że nie można nagrywać tych programów... 
Tosiu Mając kogoś w pobliżu ,kto posiada takie umiejętności jak spawanie to skarb...Pergole metalowe można stworzyć,czy konstrukcje bardzo przydatne do naszych róż ,czy powojników...
Jarko a gdzie zamawiałeś tę różę...fakt ,że miejsca dla niej już nie mam, ale wciąż jest nieskreślona na mojej liście różanej..
To ,że róża ta będzie rosła jak na razie w słonecznym miejscu nie stanowi żadnego problemu,stworzy się ładny krzaczek z dorodnymi pędami,a kwiaty będą szybciej przekwitać ,to jedyny mankament...
Małgosiu właśnie się dowiedziałam ,że jesteśmy jeszcze na ponad rok uwiązani z dotychczasową platformą satelitarną...Niestety...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara

Tosiu ja wczoraj też urabiałam swojego brata nawet upiekłam dla niego chlebek razowy, a co nic za darmo chce chlebek a mnie potrzebne są pergole, jak dobrze mieć braciszka......... :PTosia1 pisze:![]()
A ja poproszę brata, to mi takie cóś pospawa i też będę miała
bo fajne!!
11 dni do wiosny.......
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
A widzisz...Ty na pocieszenie to masz chociaż cudne kwiaty thunbergii na pocieszenie zmarzniętych róż
piękne są...pora nie ta na jej kwitnienie...ale i tak fajnie
przyznaj się co jej zrobiłaś że chce jej się teraz?
piękne są...pora nie ta na jej kwitnienie...ale i tak fajnie
przyznaj się co jej zrobiłaś że chce jej się teraz?
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Właśnie, te sekatory
ile by ich nie było, to ciągle nie ma żadnego pod ręką
jak na razie kupowałam same tanie, co niestety przekładało sie na jakość.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Szczęściara z ciebietara pisze:ja mam takie cuś na swojej działce nie wiedziałam do czego, mówiłam widłynawet mało co były używane, ale obciach :P