Moje skarby
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow ten pierwszy wygląda jakby był wyszywany.Drugi tez niczego sobie.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
I jeszcze troszkę tego, co mi aktualnie kwitnie

Oprócz tych, co wyżej kwitnie jeszcze Encyclia na jednym pędzie kolejno otwierając kolejne kwiat, a nowe dwa pędy rosną. Dendrobium Phalaenopsis niestety już przekwitł i Nelle Isler też. Paphiopedilum rozrasta się pięknie, ale kwitnąć niestety, nie chce.

Oprócz tych, co wyżej kwitnie jeszcze Encyclia na jednym pędzie kolejno otwierając kolejne kwiat, a nowe dwa pędy rosną. Dendrobium Phalaenopsis niestety już przekwitł i Nelle Isler też. Paphiopedilum rozrasta się pięknie, ale kwitnąć niestety, nie chce.
- Storczykowa
- Storczykowa
ja niestety nikogo nie zaraziłam storczykomanią, może dlatego, że dużo osób w moim wieku jest źle nastawiona do storczyków, kwiatów i innych mądrych i pożytecznych zainteresowań.Wanda pisze:Dusia, powiem nieskromnie, ze tez tak sądzę. Mało, kto do mnie wpadnie, tez się zachwyca. Niektórych już zainfekowałam
W tym moją synową i wnuczkę ku utrapieniu syna.. Jeden Phalaenopsis już czeka. Jak wrócą z NY, to sobie go synowa odbierze.
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Gosiu, o Miltonopsis dbam identycznie, jak o Phalaenopsis i inne, z tym, że od maja stały na loggii południowo zachodniej w cieniu drzewka figowego. Zabrałam do mieszkania dopiero, gdy na pędzie były pąki, które lada dzień miały się rozwinąć. Namaczam mniej więcej raz na 2 tygodnie. Z rana funduje im zamgławianie z destylowanej albo z przegotowanej wody. Nawożę jak inne, 1/4 dawki nawozu do storczyków. Dwa, czy trzy razy zafundowałam wszystkim storczykom miksturkę drożdżową.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, wpadają wpadają, tylko ja to taka zasadnicza jestem. Nie umiem zostawiać śladów swej bytności. Myślę, że nie tylko ty masz takie o mnie wrażenie.
Śledzę wątki, a jak mam coś napisać, to mi to jakoś ciężko idzie.
I choć wiem, że każdy wasz wpis u mnie jest dla mnie ogromną przyjemnością, to sama mam jakieś opory.
Ale śledzę, czytam, oglądam i podziwiam.
Śledzę wątki, a jak mam coś napisać, to mi to jakoś ciężko idzie.
I choć wiem, że każdy wasz wpis u mnie jest dla mnie ogromną przyjemnością, to sama mam jakieś opory.
Ale śledzę, czytam, oglądam i podziwiam.