Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu ja w dużym niedoczasie jestem, ale wpadam na chwilkę zobaczyć kolorowe ogrody, u mnie jakoś mało kolorowo się już zrobiło ;:185 , chyba dlatego że mało jednorocznych, kropelkowe zdjęcia jak zawsze śliczne, no i zdjęcia pajączka świetne, jesteś mistrzynią w robieniu zdjęć takich ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj znów prażyło słoneczko, więc chwilkę posiedziałam w ogródku z miłymi gośćmi oczywiście zielono zakręconymi jak ja .Dziękuję Marysi i Tosi za odwiedziny ;:196 ;:196 ;:196 Miło tak spotkać się razem a przy okazji dowiedziałam sie co to za ziele rośnie w moim ogródku .Dopiero po wizycie moich gości zorientowałam się ,że ja sama posadziłam to ziele z patyczka i cieszę sie ,ze udało mi sie go ukorzenić.To dereń przywieziony z Niemiec i część patyczków wsadził brat i ja również, Jego się nie przyjęły, a mój hurrrra czyli będę miała dla niego dobrą wiadomość, bo podobno ten dereń ma przepyszne owoce na nalewki .Niech go zabiera do siebie i produkuje

Obrazek

Obrazek

IWONKO wszyscy jesteśmy w niedoczasie w tym roku ,bo nie da sie wszystkiego ogarnąć. Wcale Ty jeszcze pracujesz,wojażujesz, zajmujesz się wnukami ,ogrodem to dopiero czasu brak .Jednak zimą będzie okazja nadrobić wszystko ;:196 ;:180 za pochwały moich fotek ;:196

Obrazek

Obrazek

ANIU bardzo dziękuję komplementy spod twojej klawiatury to dla mnie zaszczyt ;:196 No trzeba tę bukszpanową bestię wytępić, inaczej ona wytępi nam wszystkie bukszpany ,chociaż u mnie jest ich tylko parę ,ale też mi szkoda

Obrazek

Obrazek

EWUNIU lejesz miód na moje serce takimi stwierdzeniami ;:196 Bardzo lubię fotografować moje róże, bo szczególnie w kroplach deszczu wyglądają zjawiskowo i jak krzewy są obsypane kwiatami ,aż serce sie śmieje, więc wszystko trzeba uwiecznić.U mnie są obwódki tylko na jednej rabacie bukszpan przeplatany trzmieliną ,ale i te parę bukszpanów trzeba chronić .Nikt nie lubi szkodników ja również szczególnie ślimorów które niszczą wszystko w koło.Dzisiaj znów dobrały mi sie do selera a juz są takie fajne bulwy dobrze ,że zauważyłam to tylko małą dziurkę wygryzł ale to był jego ostatni posiłek ;:134

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu na tych Twoich różach to sobie język łamię i kolce w palusie wbijam i tak nic nie potrafię zapamiętać ;:145 ;:145 ;:145
Dobrze, że chociaż jakieś 'normalności' wśród nich rosną i z tymi nie mam problemu ;:306
Podziwiam kropelki deszczu zatrzymane w kadrze : ;:138
Ciasto było super i ;:304 ;:168
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiesz Jadziu czasem jest tak, że wpoadam żeby popatrzeć co u kogo i jak się macie, więc w sumie na bierząco byłam, tyle, że nic nie pisałam ;:172
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Jadziu, rzadko wpadam, ale jak już jestem, nie sposób nie zostawić " wizytówki"
Dzisiaj zachwyciły mnie róże, a dodatek brylantów,tylko podkreślił ich urodę.Sprawdziłam już,jakim aparatem robisz te cudne zdjęcia-nie sprawdziłam jeszcze ile kosztuje :;230 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Napisałam post i gdzieś mi uciekł.. :evil:
to jeszcze raz co najważniejsze..
Piękne kolejne róże i kolejne kropelkowe zdjęcia. ;:433 ;:433
A ten zeberkowy pomidor na pewno bardzo smaczny. ;:108
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

dalia 'Convoitise' rzeczywiście czaruje! Zdobyła w Rybniku na wystawie I miejsce w swojej kategorii. U mnie trochę powyginana i mało wyprostowana w tym roku. Ale i tak piękna!
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też przyleciałam ,ogródek prześlicznie Ci kwitnie.Podziwiam i mam nadzieję że może zobaczę go w realu,szkoda że mój taki zaniedbany przez te wyjazdy.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Myślę, że nie uderzy Ci sodóweczka do głowy, oj nie.... ;:196
Dereniówka całkiem smaczna ;:138 fajnie też kwitnie dereń jadalny i bardzo wcześnie :)
Niestety mam jakiś problem i nie widzę zdjęc...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, a czy próbowałaś zmienić kolor tej swojej różowej hortensji na niebieską? Powinno się udać.
Mój telefon chyba nie wychwytuje kropelek na roślinach, albo ja tego nie potrafię. Nadal jakoś nie umiem znaleźć zoom.
Muszę spróbować zaliczyć te kropelki na Basinym aparacie. może się to uda.
Mam domowego lekarza, dzięcioł upodobał sobie mój domek - niesamowite wrażenie jak się jest w domu jak dzięcioł stuka.
Elżbietka kwitnie Ci przepięknie ;:180
Czytam, że każdy powinien mieć u siebie różę Aphrodite - czyżbyś mnie namawiała na jej kolejną próbę? Może muszę posadzić ją w donicy zadołowanej w ziemi?
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze: podobno ten dereń ma przepyszne owoce na nalewki
Podobno dereniówka to królowa nalewek :wink:
Zrobiłem Jadziu 3 lata temu nalewkę z odrobiny derenia ale zbyt krótko trzymałem nalew i nie poznałem całego smaku. Teraz zebrałem ze swojego drzewka po raz pierwszy 0.5 kg owocu więc nalewkę zrobię już tak jak trzeba - w maju zleję nastaw do kilkuletniego odstania ;:306
A jeszcze opowiem ... pod drzewkiem znalazłem ostatni owoc derenia i niosłem go do zamrażarki, gdzie mam zamrożone owe 0,5kg po drodze podjadając małe pomidorki z drugiej ręki i nagle .... poczułem inny smak i twardą pestkę. Ot pomyliłem ręce ;:306
Po raz pierwszy posmakowałem derenia - wydawało mi się, że będzie kwaśny, a nawet cierpki, a okazało się, że mięciutki i słodkawy :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu nie narzekaj róże Twoje pięknie kwitną , dalie również , moje dalie dopiero zaczęły kwitnąć , lubię bo kwitną do póżnej jesieni jak róże i jest co podziwiać w pochmurne dni ;:108 ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie dotarłam i do siebie po nadrobieniu zaległości ufff .Chyba sie starzeję ,ze sie nie wyrabiam z pisaniem.Jakoś ostatnio czasu brak na wszystko, po mimo ,że dzisiaj pogoda barowa i zimno .Byłam tylko rano zebrać oślizłe i znów podgryzły mi pomidora tym razem ananasowego wstręciuchy ;:134 Zaczęła wreszcie kwitnąć druga moja cudna dalia Ferncliff illusion uwielbiam ją w każdej fazie ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

TERENIU w tym roku raczej nie mam jak podziwiać moich dalii, bo słabo kwitną. Cudna Ferncliff dopiero zaczyna, a Cafe au lait wcale nie zakwitnie zaciśnięta przez Convoitise, a w początkowej fazie zniszczona przez ślimory

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJUmój brat kupił sobie jadalnego derenia ,tego też oczywiście weźmie ,ale mój jeszcze nie kwitł ,nawet nie wiem jakie ma kwiaty .Możliwe ,ze w przyszłym roku zakwitnie ,albo i nie :;230 Ważne ,ze dereniówka będzie wspaniała to może malusią butelczynę przyniesie skosztować ;:224

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 kiedyś podsypałam mojej hortensji nawozu zaniebieszczającego, ale u mnie raczej bardziej wapienne podłoże to dlatego one różowieją i na niewiele sie to zdało. Nic to takie też są śliczne. No cóż na Aphrodite każdego będę namawiać, bo ta róża warta tego.Spróbuję wsadzić patyczki jesienią może coś sie wykluje wiosną.Gratuluję domowego lekarza domku dbaj o niego to pomoże wyczyścić domek z robactwa,ale takie ciągłe stukanie może być denerwujące

Obrazek

Obrazek

BASIU ;:180 ;:196 też mam taką nadzieje ,ze sodówka mi nie grozi ,ale miło czyta sie pochwały to bardziej motywuje ,chociaż nie zawsze mi to wychodzi.Zdjęcia raczej powinny być widoczne przesyłane przez fotosika.możliwe ,ze znów jakaś awaria sie stała

Obrazek

Obrazek

IRENKO ;:196 niemożliwe ,ze znalazłaś chwilkę czasu na wpadnięcie na forum i do mnie .Nie pogniewałabym sie gdybyś wpadła do mojej dżungli :;230 zapraszam zawsze

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE cieszę się ,ze mam u siebie medalistkę ;:180 bo pudło zobowiązuje więc musi czarować

Obrazek

Obrazek

ANIU oj czasem tak sie zdarza mnie też kiedyś tak sie przytrafiło to wkurzające. Mnie smakuje ten zeberkowy pomidor, ale nie każdemu odpowiada to kwestia smaku .Jeśli chcesz to zbiorę dla Ciebie nasionka

Obrazek

Obrazek

LODZIU ten aparat nie jest z najwyższej półki ,a nie chciałam lustrzanki ,bo do niej musiałabym dokupić MAKRO obiektyw.Dla mnie wystarczy taki aparat i najważniejsze ,ze nie przekłamuje kolorów i robi fajne fotki

Obrazek

Obrazek

IWONKO czasem też tak mam ,że nie chce mi sie pisać tylko przejrzę i spadam spać . ;:196

Obrazek

Obrazek

MARYSIU jak można sobie połamać język na różach jak to najcudowniejsze z kwiatów, a ze czasem kolcami nas częstują no cóż taki ich urok. :D dzięki jeszcze raz za odwiedziny krótkie ,bo krótkie ale ważne ,ze były ;:196 i kawka wypita w doborowym towarzystwie ;:196 To dla Ciebie coś z normalności :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne kolejne dalijki ;:173
róże ,śliczne zdrowe, do pozazdroszczenia.
Warzywka swoje mniam.I ja w tym roku z nich bardziej się cieszę.
Deszczowe ujęcia świetne.I zazraszczam tego deszczu.U mnie jest 2 razy na miesiąc i tak od wiosny.Od maja .
Pozdrawiam Jadziu ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadziu masz niesamowite te dalie. ;:oj a o Elżbietce już nawet nie mówię coby nie zapeszyć.
Jest sama wiesz jaka. ;:303
Pomidorki wśród kwiatów dobrze wyglądają i na pewno Amelce smakują.
Dobrze popadało a teraz słonko od rana świeci. Koniec odpoczynku biorę się za prace porządkowe. :heja
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”