Wreszcie dotarłam i do siebie po nadrobieniu zaległości ufff .Chyba sie starzeję ,ze sie nie wyrabiam z pisaniem.Jakoś ostatnio czasu brak na wszystko, po mimo ,że dzisiaj pogoda barowa i zimno .Byłam tylko rano zebrać oślizłe i znów podgryzły mi pomidora tym razem ananasowego wstręciuchy
Zaczęła wreszcie kwitnąć druga moja cudna dalia Ferncliff illusion uwielbiam ją w każdej fazie
TERENIU w tym roku raczej nie mam jak podziwiać moich dalii, bo słabo kwitną. Cudna
Ferncliff dopiero zaczyna, a
Cafe au lait wcale nie zakwitnie zaciśnięta przez
Convoitise, a w początkowej fazie zniszczona przez ślimory
ANDRZEJUmój brat kupił sobie jadalnego derenia ,tego też oczywiście weźmie ,ale mój jeszcze nie kwitł ,nawet nie wiem jakie ma kwiaty .Możliwe ,ze w przyszłym roku zakwitnie ,albo i nie

Ważne ,ze dereniówka będzie wspaniała to może malusią butelczynę przyniesie skosztować
BEATKO 
kiedyś podsypałam mojej hortensji nawozu zaniebieszczającego, ale u mnie raczej bardziej wapienne podłoże to dlatego one różowieją i na niewiele sie to zdało. Nic to takie też są śliczne. No cóż na Aphrodite każdego będę namawiać, bo ta róża warta tego.Spróbuję wsadzić patyczki jesienią może coś sie wykluje wiosną.Gratuluję domowego lekarza domku dbaj o niego to pomoże wyczyścić domek z robactwa,ale takie ciągłe stukanie może być denerwujące
BASIU

też mam taką nadzieje ,ze sodówka mi nie grozi ,ale miło czyta sie pochwały to bardziej motywuje ,chociaż nie zawsze mi to wychodzi.Zdjęcia raczej powinny być widoczne przesyłane przez fotosika.możliwe ,ze znów jakaś awaria sie stała
IRENKO 
niemożliwe ,ze znalazłaś chwilkę czasu na wpadnięcie na forum i do mnie .Nie pogniewałabym sie gdybyś wpadła do mojej dżungli

zapraszam zawsze
FLORIANIE cieszę się ,ze mam u siebie medalistkę

bo pudło zobowiązuje więc musi czarować
ANIU oj czasem tak sie zdarza mnie też kiedyś tak sie przytrafiło to wkurzające. Mnie smakuje ten zeberkowy pomidor, ale nie każdemu odpowiada to kwestia smaku .Jeśli chcesz to zbiorę dla Ciebie nasionka
LODZIU ten aparat nie jest z najwyższej półki ,a nie chciałam lustrzanki ,bo do niej musiałabym dokupić MAKRO obiektyw.Dla mnie wystarczy taki aparat i najważniejsze ,ze nie przekłamuje kolorów i robi fajne fotki
IWONKO czasem też tak mam ,że nie chce mi sie pisać tylko przejrzę i spadam spać .
MARYSIU jak można sobie połamać język na różach jak to najcudowniejsze z kwiatów, a ze czasem kolcami nas częstują no cóż taki ich urok.

dzięki jeszcze raz za odwiedziny krótkie ,bo krótkie ale ważne ,ze były

i kawka wypita w doborowym towarzystwie

To dla Ciebie coś z normalności