Odpoczywaj spokojnie i nabieraj sił.

kolorowe małe jabłuszka, pomarańczowe owoce róży ? nie widziałam
  kolorowe małe jabłuszka, pomarańczowe owoce róży ? nie widziałam   Owocki jesienią cudne
  Owocki jesienią cudne  

Rośliny jeszcze się starają i kwitną
 Rośliny jeszcze się starają i kwitną  

Dzisiaj więcej odpoczywałam, to i sił więcej. Wczoraj jak zwykle przesadziłam z zaplanowanymi czynnościami i ledwo dotrwałam wieczora. Ale ja tak mam, jestem niereformowalna i nie uczę się na błędach
 Dzisiaj więcej odpoczywałam, to i sił więcej. Wczoraj jak zwykle przesadziłam z zaplanowanymi czynnościami i ledwo dotrwałam wieczora. Ale ja tak mam, jestem niereformowalna i nie uczę się na błędach  Ale chyba macie podobnie?
 Ale chyba macie podobnie?
 Tutaj w całości, chyba jeszcze tego zdjęcia nie było
 Tutaj w całości, chyba jeszcze tego zdjęcia nie było
 I nie mam tutaj niczego złego na myśli
 I nie mam tutaj niczego złego na myśli  

Mam ochotę na taką trawę o wysokich kłosach, co by tak ładnie powiewały na wietrze
 Mam ochotę na taką trawę o wysokich kłosach, co by tak ładnie powiewały na wietrze  Ale żeby same liście nie były zbyt wysokie i rozkładające się, bo mi już brakuje miejsca. Właściwie to nie mam go zupełnie
 Ale żeby same liście nie były zbyt wysokie i rozkładające się, bo mi już brakuje miejsca. Właściwie to nie mam go zupełnie  

Tylko nie biegi. Zawsze uważałam, że jak nie zdążę na ten autobus, to zdążę na następny. I tak pozostało mi do dziś. Także triatlon odpada. Ale może coś jeszcze wymyślę
 Tylko nie biegi. Zawsze uważałam, że jak nie zdążę na ten autobus, to zdążę na następny. I tak pozostało mi do dziś. Także triatlon odpada. Ale może coś jeszcze wymyślę  

powiedz Iwonko czy te duże, żółte gruszki to owoce jakiejś róży?
 powiedz Iwonko czy te duże, żółte gruszki to owoce jakiejś róży?
 Iwonko
  Iwonko

rozświetlają dzisiejszą szarugę
  rozświetlają dzisiejszą szarugę   

Obie miałybyśmy z tego korzyść: Ty mogłabyś przetworzyć pigwę, a ja pozbyłambym się kłopotu
 Obie miałybyśmy z tego korzyść: Ty mogłabyś przetworzyć pigwę, a ja pozbyłambym się kłopotu  

Tak, to owoce róży pnącej. Niestety nie wiem jakiej. Ale właśnie przyszło mi do głowy, że mogłabym spróbować sprowadzić ją do siebie. Muszę to przemyśleć...
 Tak, to owoce róży pnącej. Niestety nie wiem jakiej. Ale właśnie przyszło mi do głowy, że mogłabym spróbować sprowadzić ją do siebie. Muszę to przemyśleć... 

Do twarzy im z każdym kwiatkiem
 Do twarzy im z każdym kwiatkiem  

Ale tak było jeszcze w czwartek w ubiegłym tygodniu. Aż trudno uwierzyć, że pogoda w tak krótkim czasie zmieniła się aż tak bardzo
 Ale tak było jeszcze w czwartek w ubiegłym tygodniu. Aż trudno uwierzyć, że pogoda w tak krótkim czasie zmieniła się aż tak bardzo  Co prawda to już październik, ale jeszcze chciałoby się trochę słońca
 Co prawda to już październik, ale jeszcze chciałoby się trochę słońca  
  Zdradzisz przepis? Może spróbuję
 Zdradzisz przepis? Może spróbuję
 W każdym razie wiatr ze mną przegrał
  W każdym razie wiatr ze mną przegrał  Ale przyjemności się skończyły i musiałam wreszcie zakasać rękawy i wziąć się do roboty.
 Ale przyjemności się skończyły i musiałam wreszcie zakasać rękawy i wziąć się do roboty.  Niestety podejrzewam, że nowa nie wytrzyma tylu lat, co jej poprzedniczka. Teraz wszystko działa tylko przez kilka lat i nadaje się na złom
 Niestety podejrzewam, że nowa nie wytrzyma tylu lat, co jej poprzedniczka. Teraz wszystko działa tylko przez kilka lat i nadaje się na złom  

Sucho było już straszliwie. Wszędzie czytałam, że już pada, że mokro, że podlewa a u nas nic-ani kropli
 Sucho było już straszliwie. Wszędzie czytałam, że już pada, że mokro, że podlewa a u nas nic-ani kropli  Może teraz wreszcie porządnie podleje. Czego Wam i sobie życzę
 Może teraz wreszcie porządnie podleje. Czego Wam i sobie życzę  A później znowu słonka chcę
 A później znowu słonka chcę 

, po trzech miesiącach bowiem samo się naprawiło i działa jak nowe.
 , po trzech miesiącach bowiem samo się naprawiło i działa jak nowe.  

i ciepełka słonecznego.
  i ciepełka słonecznego.  

,nie bardzo wiem skąd sie weźmie ,bo jak na razie to leje jak z cebra,no i grzybków trzeba jeszcze nazbierać ,w ogrodzie kwiaty masz cudne ,teraz pewnie biedne wiszące,u mnie też takie są ,pozdrawiam
 ,nie bardzo wiem skąd sie weźmie ,bo jak na razie to leje jak z cebra,no i grzybków trzeba jeszcze nazbierać ,w ogrodzie kwiaty masz cudne ,teraz pewnie biedne wiszące,u mnie też takie są ,pozdrawiam 

Twoje hortensje mogłabym oglądać bez końca.
 Twoje hortensje mogłabym oglądać bez końca. Ja już nie byłam z tydzień na działce,ale pogoda mi to uniemożliwia.Zimno,wieje,czekam na poprawę.Ja nie wiem jak Ty to robisz,piszesz,że jeździłaś na rowerze godzinę w srogim wietrze,a ja tylko do miasta poleciałam kawałek i nieźle mnie przewiało
 Ja już nie byłam z tydzień na działce,ale pogoda mi to uniemożliwia.Zimno,wieje,czekam na poprawę.Ja nie wiem jak Ty to robisz,piszesz,że jeździłaś na rowerze godzinę w srogim wietrze,a ja tylko do miasta poleciałam kawałek i nieźle mnie przewiało  

Pigwa jest fajna jako dodatek do soków czy konfitur z innych owoców, bo ma rewelacyjny zapach i fajnie zagęszcza ale soku z samej pigwy nie próbowałem
 Pigwa jest fajna jako dodatek do soków czy konfitur z innych owoców, bo ma rewelacyjny zapach i fajnie zagęszcza ale soku z samej pigwy nie próbowałem  

Ta musztarda podobna pewnie bardziej do ketchupu
  Ta musztarda podobna pewnie bardziej do ketchupu  Piękne te zdjęcia takie słoneczne i masz racje szybko pogoda się załamała a i rośliny po zimnym deszczu inaczej wyglądają. Ja też muszę wymienić piekarnik, bo naprawiać chyba się nie opłaca
  Piękne te zdjęcia takie słoneczne i masz racje szybko pogoda się załamała a i rośliny po zimnym deszczu inaczej wyglądają. Ja też muszę wymienić piekarnik, bo naprawiać chyba się nie opłaca