Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne nabytki
Podziwiam za odwagę, ja chyba bałabym się hodować tyle różnych storczyków
Chociaż... nie samymi falkami człowiek żyje 
Podziwiam za odwagę, ja chyba bałabym się hodować tyle różnych storczyków
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdo-madzik zazdrościsz nam spotkania? nie ma czego, w końcu z Opola nie jest tak daleko do nas ;:12 jak będzie okazja to zapraszamy
miło będzie Cię poznać
Dusia, Ola, Kasia, Mamba, Renatka, Grażynka, Łukasz, Anusska dzięki za odwiedzinki. Miło mi, że cokolwiek z moich nowości Wam się spodobało
Łukaszu dzięki za cenną uwagę "Ważne: Nie wyciagaj go ze sphagnum. Lubi to podłoże, a przesadzać jak będziesz to sphagnum zostaw i obsyp podłożem. Podlewa się rzadziej bo sphagnum dłużej trzyma wilgoć tak 1,5-3 tygodnie zależy od temperatury" bo właśnie przymierzałam się do przesadzania jutro jak wrócę z pracy
Łukasz, tak odnośnie Twojej hybrydki jednym słowem cud miód, śliczne maleństwo
Dusia, Ola, Kasia, Mamba, Renatka, Grażynka, Łukasz, Anusska dzięki za odwiedzinki. Miło mi, że cokolwiek z moich nowości Wam się spodobało
Łukaszu dzięki za cenną uwagę "Ważne: Nie wyciagaj go ze sphagnum. Lubi to podłoże, a przesadzać jak będziesz to sphagnum zostaw i obsyp podłożem. Podlewa się rzadziej bo sphagnum dłużej trzyma wilgoć tak 1,5-3 tygodnie zależy od temperatury" bo właśnie przymierzałam się do przesadzania jutro jak wrócę z pracy
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Wiem że to NOID ale do tej pory znalazłem bardzo podobnego Phal. Manchester ale ten mój ma bardziej nabity pęd kwiatowy taki grubszy i ciemniejszy no i płatki mają jakby białą obwódkę. Pęd przypomina budowe pedu takiego jaki mają phal. equestris lub phal. lindenii chodzi mi oczubek z młodymi pąkami.
Moze uda Ci się znaleźć coś bardziej zbliżonego do tej hybrydy.
Moze uda Ci się znaleźć coś bardziej zbliżonego do tej hybrydy.
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, skromniutko u Ciebie, że aż Ci zazdroszczę! Pąki na Philadelphii, piękna miniaturka (też taką chcę!), cudny żółty nakrapiany Phal., no, i ta Ascosenda- dla mnie wyłącznie marzenie!
Czego Ty jeszcze chcesz?
A kwitnienia będą, wiesz, że storczyki uczą cierpliwości!
Cudne parapety masz
Czego Ty jeszcze chcesz?
A kwitnienia będą, wiesz, że storczyki uczą cierpliwości!
Cudne parapety masz
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Znalazłem coś co ma identyczne kwiaty jak ten mój i nazywa się Phal. Sogo Vivien (Doritaenopsis Sogo Alice x Phalaenopsis Zuma's Pixie)orange30 pisze:Łukaszu właśnie mnie zdziwiło, że w sumie takie maleństwo, a pęd kwiatowy jest bardzo gruby, taki masywny jak na taką małą roślinę![]()
Identyczne z wyglądu sa kiwaty na tym zdjęciu

Należące do storczyka o nazwie
Doritaenopsis Sogo Vivien 'Sweetheart' AM/AOS
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Dokonałem pewnego dochodzenia i jestem na 100% pewny że jest to właśnie Sogo Vivien
Pochodzi z firmy NEON Orchids (jest kilka dystrybutorów w zachodniej Europie na rynek Polski), która sprzedaje mini storczyki pod znakiem firmowym Little Lady®-Orchids od 2006 roku po wygraniu nagrody TASPO.
Storczyki te pochodzą z importu z tajwańskiej firmy SOGO orchids, która to właśnie klonuje różne miiatury oznaczając je nazwą handlową po rejestracji SOGO. Trafiają do nas w trzech rodzajach doniczek 5cm; 5,5cm oraz 6cm.
Pochodzi z firmy NEON Orchids (jest kilka dystrybutorów w zachodniej Europie na rynek Polski), która sprzedaje mini storczyki pod znakiem firmowym Little Lady®-Orchids od 2006 roku po wygraniu nagrody TASPO.
Storczyki te pochodzą z importu z tajwańskiej firmy SOGO orchids, która to właśnie klonuje różne miiatury oznaczając je nazwą handlową po rejestracji SOGO. Trafiają do nas w trzech rodzajach doniczek 5cm; 5,5cm oraz 6cm.