Agnieszko bardzo na to liczę. Jeden weekend w miesiącu to naprawdę nie wiele. Jestem ciekawa ile pracy trzeba będzie włożyć w domu by opanować materiał.
Nelu Knirps nie jest dużą różą Tylko tak wyszła na zdjęciu.To tylko jedna szt. A jak wypuści za długi pęd to zawsze można skrócić. Ja staram się ją ciąć na kopułkę ale w sezonie i tak rośnie po swojemu. Musisz jednak przyznać że wśród kamyków wygląda malowniczo.
Danusiu tak jak już wcześniej pisałam to jest takie moje skrzywienie ogrodowe, róża musi mieć odpowiednią aranżację inaczej czegoś jej brakuje zwłaszcza jeśli ma się takie małe krzewy jak ja. Np Barleburgi cały sezon rosły na niewykończonej rabacie i jakoś nie mogłam w nim odnaleźć tego czegoś choć wiedziałam z doświadczenia, że ta bardzo piękna róża.
Iceberg
J. Cartier
W tym sezonie trochę się rozczarowałam tą różą. Bardzo słabo u mnie rosła . Mam podejrzenia, że to wina stanowiska. Obok, jest posadzona Eglantyne i również nie che rosnąć. Nie bardzo mam miejsce by je przesadzić. Spróbuję w tym roku bardziej użyźnić glebę i zobaczymy co będzie.