Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Jolu pomidorki faktycznie ogromne, ale to po prostu taka odmiana, w szklarence rosna też gronowe maleństwa wielkości paznokcia :roll: :lol:
Co do języczek to mam tylko pomarańczową , ale muszę sobie też kupić inne rodzaje, bo bardzo je lubię :D A Twoje noinki języczkowe szybciutko się rozrosną i niedługo będą wielkimi krzaczorkami :D

Dorotko dziękuję :D
Nazwy powojnika niestety nie znam, on ma kolor taki trudny do określenia, dla mnie najbliższe prawdy jest określenie bardzo ciemna fuksja , biskupi :D na zdjęciach wychodzi dużo jaśniejszy- niestety :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powojnik jest ciemniejszy jeszcze niż na zdjęciach? Bomba! Uwielbiam takie kolory! :D
Aguś, pisałaś, ze masz róże, a widzę tylko dwie ... Teraz powinny właśnie kwitnąć i dodawać koloru Twojemu ogrodowi :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga to jest to trochę kolorków-przecież to cała burza.
Widzę pięknego floksa-u mnie w 3 kolorach a pachną jakby było 10 kolorków :D
Bratki i u mnie wciąż na rabatce kwitną-niezniszczalne kwiatuszki.Mówisz ,że malinówka ma najcieńszą skórkę?Pytam,bo te moje chłopy nic tylko bez skórki jedzą a ja muszę im je obierać.(bardzo tej pracy nie lubię brrr)
Pozdrawiam.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit

U Agnisi nie może zabraknąć barw bo smoki wchodza TUTAJ terapeutycznie :D
Jest powojnik, floks, biała babisia ,wesołe bratki.........fakt przydałabysię jakaś kwitnąca póżno angielka :wink: Moze Fragrant Cloud?

Agnisiu u mnie ciągła rewitalizacja :lol: Flora już przywykła[ i smok też :lol: ]dlatego czy woda czy susza zawsze widać to samo - RÓZE :;230

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, Twój ogródek jest prześliczny i nawet jakby był całkiem zielony to i tak jest bardzo przyjemny dla oka. A kolorów i tak w nim
nie brakuje. Coraz nam pokazujesz nowe sliczności :shock:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu clematis faktycznie w rzeczywistości ciemniejszy, kolor strasznie mi się podoba, ale nie mogę go uchwycić na zdjęciach, wychodzi jaśniejszy i jaskrawszy , a jest taki ciemny biskupi, jak dla mnie piękny :D
Izuniu różyczek troszkę mam , tak liczę to jest ich teraz 31 + 14 maleńkich jeszcze ,rabatowych The Fairy, które sadziłam w tym roku, ale to jeszcze prawie nie widoczne na rabatach drobinki :roll: :lol: Po zimie wypadły mi wszystkie pienne i prawie wszystkie sadzone jesienią, przetrwały z nich tylko 2 Westerlandy i Nostalgia :evil:
Róże u mnie wszystkie już po kwitnieniu, były wspaniałe w czerwcu i na początku lipca, teraz odpoczywaja i zawiązują pąki, niektóre już lada chwila zakwitną, ale nie będzie to tak piękne i obfite kwitnienie jak pierwsze. U mnie jeszcze ten ból, że róż sporo, ale tylko kilka odmian, bo ja zawsze kupowałam po 4-5 krzaczków takich samych ;:223 Tej jesieni jesienią chcę dokupić jeszcze kilkanaście krzaczków, koniecznie 2 Chopiny które strasznie mi się podobają, a niestety nie przetrwały mrozów :cry:

Aneczko floksiki mam 2 kolorki, ale przesadzane z pąkami, bo przecież musiałam już teraz natychmiast ( ja tak niestety mam :roll: jak sobie coś ubzduram to musze już zaraz, nie mogę poczekać, bo mnie podpieka 8-) :lol: ) dlatego też kępki marne, kwitną słabiutka, ale na przyszły rok mam nadzieję, będzie już lepiej, bo teraz mają dużo lepsze miejsce :D
Co do pomidorkw to faktycznie z tych co mam to malinowe mają cieniuteńką skórkę, chociaż z malinowych pewnie też są różne odmiany . Aniu, a blanszujesz pomidorki przed obraniem, później obieranie pikuś :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smoczynko po buszowaniu po forumkowych ogrodach mam dłuuuugą listę różanych cudeniek na jesienne zakupy, ale kupię tylko kilkanaście krzewów. Angielki strasznie mi się podobaja i mam nadzieję, że zagoszczą w moim ogrodzie :D
Kolorków u mnie malutko, wśród zieloności trzeba z lupą szukać, ale są 8-) :lol: Największą dawkę terapii kolorem dają teraz moje wściekle czerwoniaste pelargonie , są wszędzie dookoła domu, więc nikt nie ucieknie przed terapią, nawet jakby chciał :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiesiu dziękuję bardzo za miłe słowa ;:196 posadziłam sporo liliowców i innych bylinek, które kwitną w sierpniu, ale dopiero będą widoczne w przyszłym roku.... mam nadzieję 8-) :lol:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Też lubię ten kolor pelargonii i co roku je mam i czerwone begonie wiszące ;:138
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Agnieszko , pomalutku zwiedzam Twój ogród , zajmie mi to nie mało czasu , bo naprawdę , jest co zwiedzać! Mówisz , że masz w tej chwili raczej zielono , a ja tego nie widzę ! ;:224
Masz kwitnące kwiaty , a teraz pozostaje Ci raczej tylko rozszerzyć ich gatunki , ale to bardzo miła powinność , choć nieźle daje po kieszeni! :wink:
Powojnik jest prześliczny , słoneczniczek szorstki również !
Piękne lilie i języczki , a pomidorka takiego , to nawet na oczy jeszcze nie widziałam!
Koteczka , wypatrzyłam i wygłaskałam , bo uwielbiam zwierzaczki! ;:224
Masz super ogród i piękne zielone!
Takie mi się marzy , zdrowiutkie i cudownie już rozrośnięte roślinki!
Bardzo mi się u Ciebie podoba i lecę dalej , na wstecznym oglądać Twoje włości! :lol:

:wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

AGuś Clematisa masz cudownego. Pelargonie czerwone- bardzo lubię. ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Podziwiam Twoją języczkę i tak sobie myślę, że i moja powinna rosnąć tuż przy domu. Jest tu wieczny cień a o podlewaniu na pewno nie zapomnę ;:223 A ta o podłużnych kwiatostanach to pewnie chodzi Ci o języczkę Przewalskiego? Też gdzieś ją mam ale wolno rośnie.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, pelargonie bardzo energetyczne, odpowiednie na ostatnie dni!!
Clematis zachwycający :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysieńko begonie też są przepiękne i bardzo je lubię, zawsze sadzę do ogrodu te jednoroczne czerwone i różowe z bordowymi listeczkami :D W tym roku nie posadziłam, bo wszędzie mam cebule tulipanów i strasznie je niszczę przy wsadzaniu innych roślinek. Pozostało mi tylko wysiewanie jednorocznych.

Dorotko witam w moim ogródku :D :wit bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś i cieszę , że podoba Ci się mój skromny ogródeczek :D Bylinki kwitnące latem staram się dosadzać, problem w tym, że i pomiędzy iglakami mam dużo cebul tulipanów i trochę mi się niszczy przy sadzeniu. A i iglaki jeszcze maluchy, jak będą się rozrastały to zagłuszą bylinki, ale tym będę się martwiła później :roll: :lol:
Kotki są aż 3 i jeden pieseczek, wszystkie pieszczochy 8-) :lol:

Aguś dzięki :D pelargonie miałam przeróżne kolorki, ale jakoś najbardziej lubię jak wszystkie są takie same i to właśnie czerwone :roll: :lol:

Jacku jestem pewna, że Twojej języczce byłoby dobrze w miejscu o którym piszesz, moje wcześniej rosły w miejscu niby cienistym, ale jednak w czasie dnia było tak troche słońca i mniej wody, i były dużo ,dużo mniejsze i nie tak pięknie wybarwione na bordowo jak teraz. Teraz liściory są rekordowej wielkości, jak jeszcze nigdy. :D
Jacku faktycznie pisałam o języczce Przewalskiego ( że bardzo mi się podoba), w sierpniu oczekuję wizyty Tajeczki i już zapowiedziała , że ma ją w swoim ogródku i przywiezie mi sadzonkę ;:138

Moniczko dziękuję :D Pelargonie są naprawdę żarówiaste 8-) :lol:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Masz racje Agnieszko,ze żarówiaste te Twoje pelargonie ale właśnie takie są najbardziej widoczne już z daleka i rozweselają nawet skromny zakątek...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pięknie wygląda to zdjęcie z pelargonia na stole.
Pisałyście o rudbekiach. One faktycznie długo kwitną, wystarczy je tylko regularnie ogałacać z przekwitniętych kwiatków. Ja uwielbiam jeszcze nachyłka., który równiez kwitnie obficie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”