Moja działka w ROD
Re: Moja działka w ROD
Krysiu , jak miło cię gościć po dość długiej nieobecności
Odnosząc się do pytania o rozmnażanie floksów tak jak napisałaś rozmnażałam je przez sadzonkowanie , tnąc na kawałeczki pędy i wsadzając bezpośrednio do ziemi bez ukorzeniacza.W ten sposób uzyskałam floksa o pstrych liściach .więc na wiosnę próbuj .Ja cały czas choruję na odmianę Pepermint i Blue Boy,niby kupiłam je na allegro ale okazały się zwykłymi różowymi , jaka ja byłam zła

- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu pokazujesz piękne chryzantemki , jeszcze Ci kwitną
Przesyłam również od Natalki ogromne

Przesyłam również od Natalki ogromne
Dzidziu, Bożenko a chryzantemki kwitną ponieważ bardzo późno w tym roku zaczęły już myślałam , że wcale się nie rozwiną.Dzięki za buziaczki od Natalki 
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Aniu piękne chryzantemy masz a tak w ogóle to mi dałaś po oczach swoimi u mnie astrami jesiennymi pozdrawiam 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Teresko pytałaś jakie mam kolory to ci je wstawiłam.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no chryzantemy super, chyba w ogóle w tym roku dość pózno zakwitły
chciałabym zapytać Aniu o nasionka berberysów przeczytałam u Marylki, szybko z nasion rosną ale jak szybko, może coś podpowiesz, jakie masz doświadczenie
chciałabym zapytać Aniu o nasionka berberysów przeczytałam u Marylki, szybko z nasion rosną ale jak szybko, może coś podpowiesz, jakie masz doświadczenie
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
A mogę ja odpowiedzieć
U mnie same się wysiewają, przesadzam tylko i tak za 2-3 lata są już spore krzaczki.
Ania pewnie sieje je z zebranych nasionek.
Ale na duży krzak trzeba kilka lat poczekać.
U mnie same się wysiewają, przesadzam tylko i tak za 2-3 lata są już spore krzaczki.
Ania pewnie sieje je z zebranych nasionek.
Ale na duży krzak trzeba kilka lat poczekać.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
dzięki za wyjaśnienie ale kilka lat to troszkę dla mnie za długo, przecież mogłam mieć je wcześniej ale dopiero teraz się nimi zauroczyłam, czyli ten typ tak ma 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne chryzantemy białe trochę większe niż moje a tych liliowych nie mam ..
Berberysy i u mnie same się rozsiewają ,zawsze kilka wsadzam w doniczki a później przesadzam gdzie mi pasuje , wszystkie berberysy mam swoje tylko inne odmiany kupuję ..
Berberysy i u mnie same się rozsiewają ,zawsze kilka wsadzam w doniczki a później przesadzam gdzie mi pasuje , wszystkie berberysy mam swoje tylko inne odmiany kupuję ..
Taro , Marylka już ci odpowiedziała.Na dobrym stanowisku rosną jeszcze szybciej,m można też ukorzeniać z sadzonek ale mnie jakoś mało się przyjęło chociaż próbowałam,
Janeczka , ja mam jeszcze inne chryzantemy ale w tym roku późno zakwitły i nie wszystkie sfociłam.
Janeczka , ja mam jeszcze inne chryzantemy ale w tym roku późno zakwitły i nie wszystkie sfociłam.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja jeszcze nie zauważyłam żeby u mnie jakieś berberysy rozsiewały się
Ale śliczne chryzantemki takie grubaski

- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Widzę Aniu,że chryzantemy ładnie Ci kwitną,moje nie wszystkie zdążyły w tym roku.Takie jakieś nie wydarzone.Może u Ciebie było cieplej.
Janeczko to możesz mieć
te lilioowe jak piszesz są raczej bardziej różowe i to takie małe pomponiki jak ja je nazywam.
Romciu moje jeszcze się nie rozsiały , bo młode ale w tym roku już owocowały to na pewno się wysieją.Ja nazbierałam siewek koło szpitala i posadziłam, a siewek irgi to nabierałam w Gdańsku na deptaku do mola w Brzeżnie
Zuziu moje w tym roku też wyjątkowo późno kwitły i to nie bardzo obficie, w tamtym roku kwitły już we wrześniu.Nie mam pojęcie co było przyczyną tak późnego kwitnienia,
Romciu moje jeszcze się nie rozsiały , bo młode ale w tym roku już owocowały to na pewno się wysieją.Ja nazbierałam siewek koło szpitala i posadziłam, a siewek irgi to nabierałam w Gdańsku na deptaku do mola w Brzeżnie
Zuziu moje w tym roku też wyjątkowo późno kwitły i to nie bardzo obficie, w tamtym roku kwitły już we wrześniu.Nie mam pojęcie co było przyczyną tak późnego kwitnienia,
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01