Dziękujęaguka pisze: Treissi wielkanocniki już się moczą w wodzie dla Ciebie:).
Treissi na zielono cz.2
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja posiałam smagliczkę nadmorską wśród tulipnów-po raz pierwszy.
Na słoneczne miejsca dobre są werbenki i gazanie ale siać będę dopiero w maju. Możesz posiać na parapecie ale werbenki nakryj ciemnym papierem bo są to roślinki krótkiego dnia i lepiej kiełkują jak są albo w cieniu albo przykryte.... po prostu zapewnij im krótszy dzień.
A co to są te wielkanocniki
.
Na słoneczne miejsca dobre są werbenki i gazanie ale siać będę dopiero w maju. Możesz posiać na parapecie ale werbenki nakryj ciemnym papierem bo są to roślinki krótkiego dnia i lepiej kiełkują jak są albo w cieniu albo przykryte.... po prostu zapewnij im krótszy dzień.
A co to są te wielkanocniki
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Trochę sobie dzisiaj popatrzyłam na allegro za cebulkami i znalazłam tyle cudów
Eluniu prawdę mówiać nie jestem przekonana do nasion
W zeszłym roku próbowałam z astrami i goździkami i nie wyszło 
w ogóle to nie będę zawracać Wam główek - jak coś wymyślę i sie powiedzie to się pochwalę
Jeśli chodzi o wielkanocniki to są to te kwiatuszki mylone z grudnikami. Teraz już chyba kojarzysz Elu?
Madziu aksamitki będę miała na pewno, bo moja ciotka (mieszkamy w piętrowym domu) wysiewa je od 'x' lat
Też je lubię, ale chciałabym wreszcie zobaczyć przez okno coś innego 
Kiedyś miałam piękne czerwone piwonie, żonkile, prymulki i lilie... Ale to takie wspomnienia z dzieciństwa. Z czasem wszystko wyginęło
Eluniu prawdę mówiać nie jestem przekonana do nasion
w ogóle to nie będę zawracać Wam główek - jak coś wymyślę i sie powiedzie to się pochwalę
Jeśli chodzi o wielkanocniki to są to te kwiatuszki mylone z grudnikami. Teraz już chyba kojarzysz Elu?
Madziu aksamitki będę miała na pewno, bo moja ciotka (mieszkamy w piętrowym domu) wysiewa je od 'x' lat
Kiedyś miałam piękne czerwone piwonie, żonkile, prymulki i lilie... Ale to takie wspomnienia z dzieciństwa. Z czasem wszystko wyginęło
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
A teraz trochę z moich parapetów 
Gloksynia, która rozwinęła już 4 kwiatuszki. Niestety zrobiła to tak niefortunnie, że niebardzo było jak zrobić zdjęcie

Pierwsze pączusie fiołków

Hibciu ciapatek od Kingi - nie jest w najlepszym stanie
Pomyślałm, że go pokażę to może ktoś go zaczaruje, żeby się podniósł

Moja wylęgarnia

A teraz pewna historyjka:) Wczoraj wieczorkiem zawiozłam teściów na imprezę i jak wróciłam (do ich domu) dojrzałam suchy listek u zroślichy. No więc zdjęłam roślinkę z szafy i pomyślałam, że podepnę jej pędy odnowa, bo jakoś tak opadły. No i złamałam dwa pędy
M stwierdził, żeby zabrać to co się złamało to się teściowa nie kapnie, ale roślinka tak się przeżedziła, że nie ma mowy, żeby nie zorientowała się. Tak więc po najbliższej wizycie u teściów możecie mnie już nie zobaczyć hi hi

Gloksynia, która rozwinęła już 4 kwiatuszki. Niestety zrobiła to tak niefortunnie, że niebardzo było jak zrobić zdjęcie

Pierwsze pączusie fiołków

Hibciu ciapatek od Kingi - nie jest w najlepszym stanie

Moja wylęgarnia

A teraz pewna historyjka:) Wczoraj wieczorkiem zawiozłam teściów na imprezę i jak wróciłam (do ich domu) dojrzałam suchy listek u zroślichy. No więc zdjęłam roślinkę z szafy i pomyślałam, że podepnę jej pędy odnowa, bo jakoś tak opadły. No i złamałam dwa pędy

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: