Ogród -mój azyl cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Joluś ale zaszalałaś z zakupami :shock: piękne okazy kupiłaś , ostróżki bardzo ładne i rozwary , nawet nie wiedziałam ,że jest niski :oops:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MONIw niedzielę jadę na zamek w KSIĄŻU i IGUNIA była tak miła i napisała mi kilka słów o nim ,a właściwie bardziej pokusiła palmiarnią w Lubiechowie .Mam nadzieję ,że będę mogła tam zajrzeć .
Zazdroszczę ci troszkę tych sklepów ogrodniczych do ,których możesz zajrzeć codziennie .Też bym tak chciała .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Joluś ale zaszalałaś z zakupami :shock: piękne okazy kupiłaś , ostróżki bardzo ładne i rozwary , nawet nie wiedziałam ,że jest niski :oops:
Rozwary niskie mają w 3 kolorach ,biały ,różowy i niebieski .Są też o pełnych kwiatach ,ale tam akurat nie mieli .Te rozwary rosną do około 10 ,15 cm.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Moniko, ja mam podobnie jak Ty. Cztery agrosady niedaleko bloku, a jeden pod nosem. Idąc do spożywczaka, przechodzę koło niego i ... muszę do niego zajrzeć :lol: Śmieję się, że doładowuję tam akumulatory :D A jakby tego był mało, to tam gdzie mam swój ogródek, też jest cudny Ogród Market i dwie szkółki ogrodnicze :D
I jak ja mam nie wydawać pieniędzy na roślinki :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, nie masz wyjścia, musisz coś kupić :lol: :lol: Jeśli jeszcze można przy okazji pogadać z sympatycznymi ludźmi, to już raj :D

Jolu, zazdroszczę Ci tej wizyty w Książu :) Bardzo lubię tam jeździć- jakby nie było to największy zamek o charakterze pałacowym w Polsce, piękny i wspaniale położony.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Ja też nie potrafię przejść obojętnie obok sklepu z roślinkami, ale widzę, że my wszyscy to mamy ogrodomaniacy. A jeśli już nie kupować, to chociaż pooglądać. Jeżeli piszecie o tej palmiarni koło Wałbrzycha, to dobrze ja znam, jest niedaleko mnie. Uwielbiam tam jeżdzić, bo oprócz pięknych roślin, fajnej knajpki, jest tam jeszcze super sklep z roślinami, głównie doniczkowymi, ale dużo jest ciekawych i rzadkich dla kolekcjonerów. Pan, który tam pracuje zna się na rzeczy i fajnie można z nim podyskutować. Pozdrawiam, Jolu, wiosennie (u mnie dzisiaj 8 stopni i słoneczko).
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MONI ja też się bardzo cieszę na ten wyjazd ,nigdy tam nie byłam .
DALOzazdroszczę ci ,że tak blisko siebie masz takie wspaniałe miejsca .
My ogrodomaniacy ,już tak mamy ,nie przejdziemy obojętnie obok żadnej roślinki.
U mnie dzisiaj też pogoda iście wiosenna ,bardzo ciepło i dużo słoneczka .Po śniegu ,ani śladu .
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, podziwiam Twój ogród i troszeczkę zazdroszczę wycieczki do Książa i Palmiarni. Byłam tam chyba 5 lat temu w maju. W części parkowej rododendrony są niesamowite, zobaczysz jakie olbrzymie i pewnie wrócisz tam na przełomie maja i czerwca, widok jest wtedy niesamowity.
Czy pięknotkę zamówiłaś tylko jedną :?: ...podpytuję, bo wg Poradnika Ogrodniczego jest ona roślina dwupienną i powinno się ją sadzić parami. Chcę też kupić do swojego P_O takie cudeńko, ale zastanawiam się , czy będzie miała kuleczki, jeśli kupię tylko jedną sztukę?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, życzę Ci udanej wyprawy :D :D Mam nadzieję, że mogę liczyć na zdjęcia :D , o tej porze roku nigdy w Książu nie byłam.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Jolu, podziwiam Twój ogród i troszeczkę zazdroszczę wycieczki do Książa i Palmiarni. Byłam tam chyba 5 lat temu w maju. W części parkowej rododendrony są niesamowite, zobaczysz jakie olbrzymie i pewnie wrócisz tam na przełomie maja i czerwca, widok jest wtedy niesamowity.
Czy pięknotkę zamówiłaś tylko jedną :?: ...podpytuję, bo wg Poradnika Ogrodniczego jest ona roślina dwupienną i powinno się ją sadzić parami. Chcę też kupić do swojego P_O takie cudeńko, ale zastanawiam się , czy będzie miała kuleczki, jeśli kupię tylko jedną sztukę?
GUCIU -załamałaś mnie z tą pięknotką.Czy to tak na 100%.Czy obojętnie jakie to będą ,byle były dwie .Czy musi być pan i pani ,tak jak przy ostrokrzewach i czy to idzie jakoś odróżnić :?:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Jolu, życzę Ci udanej wyprawy :D :D Mam nadzieję, że mogę liczyć na zdjęcia :D , o tej porze roku nigdy w Książu nie byłam.
MONIU ,dziękuje za życzenia .Zdjęcia będą na pewno ,biorę aż 2 aparaty .
Ja jadę do Książa po raz pierwszy ,nigdy tam nie byłam ,ale pewnie ,gdy mi się tam spodoba ,na pewno wrócę .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem pewna, że Ci się spodoba :D Zamek jest imponujący. Jeszcze raz życzę udanej wycieczki i czekam na zdjęcia :D
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poczytałam sobie właśnie o tej,, pięknotce ,,.Wyszło na to ,że lepiej kwitnie posadzona w grupie .Może wystarczy jak sobie, z tej co mi przyślą ,zrobię sadzonki i będę miała kilka w kupie .Na razie będzie musiało wystarczyć słabsze kwitnienie.

Poprosiłam o odpowiedz osobę ,u której zamawiałam .
Oto ona .

Pięknotki są obcopylne - a więc potrzebują drugiego osobnika , aby była możliwość zapylenia krzyżowego.
Powinno się sadzić parami - a jeszcze lepiej kilka osobników.
Pozdrawiam Boby 42 :-)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

o Jolu- jak to nie pracujesz zawodowo?- a co zatrudniasz ogrodnika z dyplomem do prac w swoim ogrodzie? przepięknie po prostu, a koty boskie, ja mam 2 koty i 2 psy...... :D
Pozdrawiam cieplutko "kociarza" jak to mówi mój 5 letni syn: Prawda mamusiu,że ty i ja to jesteśmy tacy dwaj kociarze? Prawda synku a kto ci tak powiedział? Tatuś- odparło dziecko, i wszystko jasne......całusy :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj EVLUK w moich skromnych progach .Dziękuje za wizytę i miłe słowa .
Masz rację ,że praca w domu i ogrodzie ,to praca zawodowa i to na pełnym etacie .

życzę wszystkim miłej niedzieli .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”