Sama zaczynam od nowa tworzyć swój ogród i chętnie będę odwiedzała Twój wątek, by czerpać z niego inspirację.
Oaza Spokoju
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Krysiu, od jakiegoś czasu podczytuję Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem jak wspaniały ogród udało Ci się stworzyć. Piękne, wesołe, kolorowe rabaty - tak jak lubię najbardziej. Na dodatek wszystkie roślinki super skomponowane. Cudne różaneczniki, a azalie wręcz niesamowite
Oczywiście nie omieszkam pochwalić też wspaniałych kwitnień różanych
Sama zaczynam od nowa tworzyć swój ogród i chętnie będę odwiedzała Twój wątek, by czerpać z niego inspirację.
- kania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Do Tell jest piękna. Podoba mi się jej kolor i ciekawy kwiat, dobrze że zamieściłaś tak dużo jej zdjęć. Z przyjemnością obejrzałam tę piwonię w oczekiwaniu na kwitnienie tegorocznych 
- Shalina

- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Och Krysieńko jak pięknie jest w Twoim ogrodzie, wszystko to co lubię i te cudowne piwonie
Do Tell urocza i przyznam, że jeszcze jej nie mam, chociaż te co mam to też jeszcze młodziutkie, teraz raptem drugi sezon
Ogród marzenie, rośliny wypieszczone, a i wokół ogrodu tereny też piękne
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia
Do Tell urocza i przyznam, że jeszcze jej nie mam, chociaż te co mam to też jeszcze młodziutkie, teraz raptem drugi sezon
Ogród marzenie, rośliny wypieszczone, a i wokół ogrodu tereny też piękne
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Krysiu
. Piękną masz zimę
, tak właśnie powinna wyglądać a nie szaro, buro i deszczowo
. Zdecydowanie przyjemniej oczekiwać na wiosną przy takiej pogodzie
. Może przy okazji wymrozi robactwo i wirusy ?? Dobrze by było
. Piękne wspominki z maja pokazałaś
. Jeszcze trochę i będziemy podziwiać kolorowe rabatki budzące się do życia . Piwonie masz przepiękne i sporo ich uzbierałaś
. Pozdrawiam i cudownego sezony Ci życzę
.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te dzwoneczki to hiacyntowiec albo kamasja ? Ale chyba jednak hiacyntowiec
Zawsze zachwycam się Twoimi piwoniami
Zeszłej jesieni na promocji kupiłem około 10 odmian
Mam nadzieję, że doczekam się pierwszych kwiatów w tym roku.
U mnie też tak mocno mrozi, w tym tygodniu było nawet -20*C ...
Zawsze zachwycam się Twoimi piwoniami
U mnie też tak mocno mrozi, w tym tygodniu było nawet -20*C ...
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Krysiu piękne wspomnieniowe fotki radujące kolorami szczególnie piwonia Do tell
Śniegowe czapy takich u mnie nie było i nie ma do dzisiaj, a mrozy spore zapowiadają ..Wieje dzisiaj okropnie z minusowymi temperaturami ,a śniegu jak na lekarstwo
Miłego tygodnia bez mrozowych szaleństw 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Krysiu, czy Ciebie też mocno zasypało? Co tam u Ciebie słychać o wiośnie? Obiło mi się o uszy, że na Kasprowym było wczoraj +10 stopni, to w górach upał
.
Ile jest pięknych piwonii, Do Tell czarująca. Szkoda, że potrzebują sporo miejsca w ogrodzie
, ale może jakieś miejsce dla niej znajdę 
Ile jest pięknych piwonii, Do Tell czarująca. Szkoda, że potrzebują sporo miejsca w ogrodzie
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu piękne wiosenne kwitnienia ukochanych przez Ciebie piwonii, irysy masz ślicznie kwitnące! Widać że stęsknieni jesteśmy za kolorami, bo ruch na FO i coraz więcej wspomnień wiosny.
Jak Twój ogród? jeszcze pod śniegiem, bo u mnie sporo takiej twardej skorupy i rankiem zamrożonej. To dobrze, że nocą przymarza i topnieje w dzień powoli żeby nie było powodzi.
Siejesz coś na parapetach?
Jestem ciekawa nadchodzącego sezonu, pozdrawiam cieplutko
Jak Twój ogród? jeszcze pod śniegiem, bo u mnie sporo takiej twardej skorupy i rankiem zamrożonej. To dobrze, że nocą przymarza i topnieje w dzień powoli żeby nie było powodzi.
Siejesz coś na parapetach?
Jestem ciekawa nadchodzącego sezonu, pozdrawiam cieplutko
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Od paru dni wielkie ocieplenie, a dziś to już zupełnie jak późno wiosenny dzień, skorupa śnieżna jeszcze zalega w paru miejscach na podwórku, ale wczoraj już posprzątałam jedną rabatę położoną przy południowej ścianie domu i nawet wygrabiłam w tej części trawnik, ależ to było miłe uczucie
Jeśli przyszły tydzień będzie też taki cieplutki to prace porządkowe będą mocniej pchnięte bo mam tydzień urlopu
A tymczasem jeszcze powspominajmy trochę tamten rok, bo jak wiosna przyspieszy to nie zdążę pokazać wszystkich wspominków
Czerwiec 2020
Bowl of Beauty

Marysiu Maska Wiesz jak ja bardzo kocham Piwonie

Martusiu Jeszcze gdzie nie gdzie zalega skorupa śnieżna, ale bardzo ciepło się zrobiło. A wiosnę już widać bo krokusowe noski się powychylały. Teraz czas rabaty ogarnąć, bo trawsko nawet w zimie rośnie

Jadziu odpisuje z opóźnieniem... dziś wielkie ocieplenie, ludzie nawet w podkoszulkach chodzą widziałam jak wracałam z pracy

Sebastianie już Danusia podpowiedziała nazwę dzwoneczków, one mają śliczny kolorek

Ewelino zima była bajeczne dzięki temu ze nasypało białego puchu, tak powinno być o tej porze roku

Halinko bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu
Do tell jest bajeczna, kolor cudowny, pręciki zachwycają, po prostu cudo

zabrakło uśmieszków, cdn
- JAKUCH

Radośnie i kolorowo Krysiu
za niedługo znów tak będzie niech tylko śnieg zejdzie .Dzisiaj nawet pszczółki u mnie się uwijały w Rannikach .Czytam że powoli uskuteczniasz prace ogrodowe oby tylko pogoda dopisała to szybciutko uporasz sie ze wszystkim . Kurcze kusisz mnie tymi piwoniami i nie wiem czy na jakieś się nie skuszę,bo Bowl of Beauty też jest cudna
Sił i zdróweczka Ci życzę

- Krychna

Dorotko bardzo mi miło powitać nowego Gościa
dziękuje za komplementy
ciągle tworzę ten mój kawałek raju, ciągle coś poprawiam, ale też cieszą mnie efekty, a jeszcze jak to co robię podoba się komuś to serce bardzo się raduje i bodziec do działania jest większy
W Azaliach japońskich jestem bardzo zakochana być może dlatego, że one wnoszą bardzo dużo koloru do wiosennego ogrodu i dodają energii. Róże też pochłonęły mnie, i choć moja ziemia ciężka, staram im dogadzać, tam tegoroczne kwitnienie bardzo mnie zadowoliło, zobaczymy jaki będzie ten rok dla nich... dziękuję za odwiedziny i nie omieszkam zaglądnąć do Twojego wątku, pozdrawiam

Kasiu kaniu ja też oglądam teraz zdjęcia w oczekiwaniu na nowy sezon
Do tell jest bajeczna cały czas jestem pod jej urokiem
pozdrawiam wiosennie

Iwonko ja też się zachwyciłam Epimediami, takie maleńkie niepozorne kwiatuszki a maja w sobie to coś co przyciąga, no i liście są ozdoba cały sezon, i to też mi bardzo pasuje
jakieś dwa zamówiłam już i też chyba pas. czerwiec to cudowny miesiąc, Burza kolorów w ogrodzie. Ja wczoraj już ogarnęłam rabatę przy ścianie południowej, tam nie ma już pokrywy śnieżnej bo w innych częściach ogrodu jeszcze zalega. Ale wiosnę już czuć i słychać a nawet widać noski krokusów. Przesyłam pozdrowienia

Danusiu faktycznie te hiacynciki są ekspansywne i trochę denerwujące ich liście bo leżą na ziemi i ślimaki lubią się tam chować
Piwonie to bardzo urodziwe kwiaty
Pozdrawiam

Beatko bardzo dziękuję za informację na temat tamaryszka, chyba wolałabym go jako drzewko, bo zawsze pod nim można coś dosadzić, może hostusie. Jeśli tylko będę w domu akurat w tym dniu kiedy wybierzesz się na Mogielicę daj znać chętnie się z Tobą zobaczę , a kawkę możemy wypić w ogrodzie i wcale się nie boję Twojego nawiedzenia
a wręcz nawet się ucieszę
Zapraszam

Dorotko Taka piękna jest ta Do tell ze zasłużyła na większe zainteresowanie obiektywem
U mnie od paru dni odwilż, ale pokrywa śnieżna zalega w mniej nasłonecznionych miejscach, do ogrodu już wyszłam porządki robić bo jest co ogarniać, a jak się chodzi do pracy to czasu mniej. w przyszłymn tygodniu mam urlop to może więcej coś podziałam. Pozdrawiam cieplutko

Kasiu kaniu ja też oglądam teraz zdjęcia w oczekiwaniu na nowy sezon

Iwonko ja też się zachwyciłam Epimediami, takie maleńkie niepozorne kwiatuszki a maja w sobie to coś co przyciąga, no i liście są ozdoba cały sezon, i to też mi bardzo pasuje

Danusiu faktycznie te hiacynciki są ekspansywne i trochę denerwujące ich liście bo leżą na ziemi i ślimaki lubią się tam chować
Piwonie to bardzo urodziwe kwiaty

Beatko bardzo dziękuję za informację na temat tamaryszka, chyba wolałabym go jako drzewko, bo zawsze pod nim można coś dosadzić, może hostusie. Jeśli tylko będę w domu akurat w tym dniu kiedy wybierzesz się na Mogielicę daj znać chętnie się z Tobą zobaczę , a kawkę możemy wypić w ogrodzie i wcale się nie boję Twojego nawiedzenia

Dorotko Taka piękna jest ta Do tell ze zasłużyła na większe zainteresowanie obiektywem

- Krychna

Jadziu kochana i u mnie pszczółki już bzyczały, choć nie mam ranników
cieplutko dziś było bardzo, ale ja pół dnia w pracy...
Tak pomału do przodu prace pcham, bo jak tak się poprze chadzałam po ogrodzie to pełno liści róż, które trzeba wyzbierać, niektóre bylinowe suszki posprzątać a i trawsko które rośnie nawet i w zimie
powyrywać... jednym słowem dużo pracy jest.
Dla Ciebie zdjęcie z początku lipca 2020 pozdrawiam

Tak pomału do przodu prace pcham, bo jak tak się poprze chadzałam po ogrodzie to pełno liści róż, które trzeba wyzbierać, niektóre bylinowe suszki posprzątać a i trawsko które rośnie nawet i w zimie
Dla Ciebie zdjęcie z początku lipca 2020 pozdrawiam

- JAKUCH

Dziękuję Krysieńko
za cudnego słonecznego Grahamka .Dzisiaj chłodno ciekawe czy u Ciebie również więc dałam sobie na luzik.
niedzieli

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Piękne fotki, Krysiu.
A w tym bajkowym szpalerze wręcz się zakochałam. https://www.fotosik.pl/zdjecie/b06fcad1bdce05b8
Piwonie czym nawozisz? Jedna mi nie kwitnie od 5 lat, jakoś liczyłam, że maksymalnie czeka się na kwiaty 4 lata. Inne piwonie radzą sobie u mnie znakomicie, a ta strajkuje i strajkuje. Muszę się nią bardzo zająć w tym roku.
Trawnik wyczesany - sezon u Ciebie więc otwarty.
Na razie tylko taka wirtualna kawka, ale zawsze smaczna
Miłej niedzieli
A w tym bajkowym szpalerze wręcz się zakochałam. https://www.fotosik.pl/zdjecie/b06fcad1bdce05b8
Piwonie czym nawozisz? Jedna mi nie kwitnie od 5 lat, jakoś liczyłam, że maksymalnie czeka się na kwiaty 4 lata. Inne piwonie radzą sobie u mnie znakomicie, a ta strajkuje i strajkuje. Muszę się nią bardzo zająć w tym roku.
Trawnik wyczesany - sezon u Ciebie więc otwarty.
Na razie tylko taka wirtualna kawka, ale zawsze smaczna
Miłej niedzieli
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu prześliczne zdjęcia, aż się serce rwie do tej soczystej zieleni, a tu za oknem przymrozek i trawa taka pozimowa. Są cudowne piwonie, roże i bodziszki
A wychodzi już coś z ziemi, bo śnieg pewnie już jest wspomnieniem?
Pozdrawiam cieplutko
A wychodzi już coś z ziemi, bo śnieg pewnie już jest wspomnieniem?
Pozdrawiam cieplutko